Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
Bir işveren olarak her zaman daha yüksek ücret verebileceğim ama daha tecrübeli ve yüksek katma değer üreten çalışanlar ararım. Benim derdim bir kademe daha bilgili ve tecrübeli olup daha fazla maaş alması. Maaş ile ilgili hiç bir sorun yok. O nedenle asgari ücret artışları beni hiçbir şekilde etkilemiyor.

Hiçbir zaman da asgari ücret ile bir çalışanım olmadı. Ancak son yıllarda dikkatimi çeken ve sıkıntı yaratan bir durum var. Çoğu kişi daha az maaş talep edip daha az performans göstermeyi istiyor.

Şunu belirtmek isterim ki piyasada artık 2000TL maaş alıp katma değer yaratamayan elemana ihtiyaç yok. 5000TL-10.000TL alıp değer yaratan istihdama ihtiyaç var.

Asgari ücret seviyesi arttıkça da vasıfsız iş gücünün daha yüksek oranda işsiz kalması olasılık dahilinde. Bu da sosyal olarak ciddi bir problem yaratabilir. Asıl sorun burada.
Evet zaten asgari ücret dedikleri gibi 2800 TL olursa örneğin 10 kişi çalışan yerde en az 2 si işsiz kalacaktır seneye garanti. Yüksek asgari meraklıları bunu da hesaplamalı.