Originally Posted by
Cautionary
Ben ekonomistim...doğru gördüklerimi destekliyor, eksiklikleri de vurgulamaya çalışıyorum...bu şekilde ülke olarak daha iyi bir noktaya ulaşabileceğimizi düşünüyorum.
Nobel ödüllü Thaler in Nudge(dürtme) isimli bir kitabı var...özellikle yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin okuması gereken bir kitap...hedeflenen sonuçlara ulaşmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini örneklerle anlatıyor.
Ben bile kıt bilgimle, thaler in önerdiği metodoloji ile çok güzel bir sistem dizayn edebilirim...ama mevcut kafa yapısı tasarıma, "ikna" ya önem vermediği, kişisel tercihlerin önemli olmadığı görüşünde olduğu için..bu tür ince dokunuşlara gerek duymuyor..bu nedenle de başarılı olamıyor.
ana mesajımı da tekrar edeyim..bes özünde iyidir, mevcut sistem de hiç yoktan iyidir...eksikleri vardır, hataları çoktur, umarız ileride daha doğru adımlar atılır.
halk zaten her yönden vergilendirilmiş durumda.. millet sürünüyor..elinde 5 kuruş kalmıyor pahalılık nedeniyle..
evet.. millet resmen sürünüyor.. bir eve 10 bin tl bir para girmiyorsa resmen sürünüyor demektir o aile.. normal bir insan gibi yaşamak, sosyalleşmek, hobi sahibi olabilmek..bunlar için gerekli en az 10 bin tl günümüzde..
kaldı ki halkın önemli bir kısmı zaten 10 bin tl yi rüyasında görüyor ancak.. asgari ücret 1600 tl.. yoksulluk sınırı 6000 tl civarı..
sonuçta millet sürünüyor akp politikaları nedeniyle.. herhalde bu tartışılmaz bir gerçeklik..
SSK zaten var, işizlik fonu kesintisi zaten var, kdv var, ötv var, gelir vergisi var..var var var..
şimdi tüm bunlar gerçekken ve millet gerçekten sürünüyorken BES sistemindeki bariz kötü niyetli uygulamaları
"bes özünde iyidir, mevcut sistem de hiç yoktan iyidir...eksikleri vardır, hataları çoktur, umarız ileride daha doğru adımlar atılır."
şeklinde bir ifade ile normalleştirmek günümüz Türkiye sini açıklamaktan uzak.. bu sistemde ısrar ile bariz kötülük yapılıyor şu anda halka akp tarafından..millet tekrar girmeye zorlanacak sisteme, ve akabinde millet çıkmaya çabalayacak, ve çıkma sürecinde uğraştırılacak angarya ile.. ne kadar abuk bir şey, ne kadar ilkelce.. diğer yandan sizin ifadelerinizin mesela haksız yere hapse atılan birisine su verildiğinde "en azından su veriliyor" demekten pek farkı yok.. ben polyanna dizisini seyrettim çocukken, ancak günümüzde de yayınlandığını bilmiyordum..
Son düzenleme : discretus; 19-12-2018 saat: 00:13.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri