Sayfa 681/1012 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Yurtdışında (Almanya) hesap açmak istiyenlere faydalı olabilir !

Komşum, kızı ile birlikte, kızının master'ı için ceplerinde okul ve 1 yıllık geçim parası ile Almanya'ya gittiler.
    Okula gidip parayı yatırmak istediler.
    Okul kabul etmedi , 'bir banka hesabından gelmesi lazım' dedi..
    Bankaya hesap açmaya gittiler, banka 'sen kimsin, ne yapmaya geldin, git göçmen dairesinden onay yazısı getir' vs dedi ..(15 gün sürermiş)
    Okul açılacak , zaman yok...

Göçmen dairesi yatırılacak paranın , aylık asgari geçim için geçerli olan tutarı tespit edip (yaklaşık ,yatırılacak paranın 12 de 1 i)'nin, her ay serbest kalacak şekilde bankaya bir yazı veriyormuş, ana para bloke ediliyormuş.
    Burda amaç, öğrencinin tüm paraya ulaşmamasını ve eğitimini aksatmamasını sağlamak !!!!!
    Eşe dosta danıştıktan sonra Almanya'da mukim bir Türk'e yönlendirdiler,Türk, parayı elden alıp ,
    kendi hesabından kızın okul ücreti gönderdi..

Okulda kalacağı yer için , kampusta yer yok , Meksikalı bir kız (açıktan) kendi odasını 6 aylığına kıza verdi.
    Ancak , anahtarın aslının (kart) kendinde kalmasını , bir yedek kartın yaptırılmasını istedi.
    Çilingire gidildi , çilingir , 'kira kontratı , belediyeden yazı vs vs ' istedi ...
    Meksikalı kıza durum izah edildi ..
    Meksikalı kız dediki 'dert ettiğiniz şeye bakın, Türk çilingirler sorgusuz sualsiz yapıyor' !!
    Ben abd de 5dk da actırmıştım. Üniversiteden belge de almamis olabilirim. Akseptans belgesi ve pasaportla yaptim galiba. Bi de tshirt hediye ettiler ama sonra çekti

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by OKTAY Yazıyı Oku
    Sorma yoldaş bende 10 sene önce ev sattım cabrio merso aldım ,şimdi merso 75 ev 150 ediyor kirasıda cabası ,ama mersodada çok içtik çapkınlık vs yaptırdı hakkını vermek lazım dünyaya bir dahamı gelecegiz ;)
    Zampara [emoji1]

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Bu kervana yanlış duymadı isem sanırım İş Bankası da katılmış.

Takipteki alacaklarda olduğu gibi ileride %90-98 iskontolu satılacağına, bankaya borçlu inşaatçı firmanın müşterileri sayesinde kredi alacağının takası olarak düşünelim. Bu sayede firmadan kredi alacağının bir kısmını konut alan yeni kredi borçlusu müşteriye devrediyor, inşaatçı firma banka kredi borcunun bir kısmını konut alan müşterisine naklediyor.
     Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Açıkdan...
    Onları ve destekleyenleri....
    Anlarsınız ya...
    Üç kamu bankası,kendisinden kredi kullanan şirketlerden ev alanlara özel konut kredisi verecekmişmiş....
    Kişiye özel,firmaya özel...kanun,yönetmenlik,tüzük v.s. olamaz..
    Bu suçdur...
    Banka Genel müdürlerini,gelecekde ararız yurtdışında....
    Yaş altmış...EmlakBank ,Çivan gibi isimler anımsıyorum....
    Bu aslında bankaların kredi verdikleri müşterilerinin kredilerinde geri dönüşleri aksadığında kredi karşılığı verdikleri teminatları iskontolu olarak bozma girişimi.

Yani banka diyor ki , ey inşaat şirketi bana kredilerini geri ödeyemiyorsun, teminat verdiğin ama satılamayan gayrimenkulleri bana devredeceğine daha verimli bir yola gidelim , sen o gayrimenkulleri iskontolu olarak satmayı kabul et , o iskontoyu bana ver ben de faizin içine gizleyeyim. Böylece hem fiyat kırdığın anlaşılmaz ve piyasayı düşürmemiş olursun hem de faiz tüketici gözünde düşük gözükür. Biz müşteriye aylık %0.98 faiz uygularız ama kendi aramızda aylık %2'ye göre hesaplarız aradaki farkı da banka olarak yapacağın iskonto olarak ben alırım.

Durum bence bundan ibaret. Yani bu örtülü bir teminat bozma operasyonu.

NOT: Banka bütün gayrimenkulleri bozup kendi üzerine geçirse ve satmaya kalksa bir anda hem fiyatı çok düşürmek zorunda kalacak hem de kendi işi olmayan bir sürü detayla uğraşmak zorunda kalacak. Bankalar da gayrimenkul arzını çok arttırarak fiyatı bir anda düşürmek istemiyor zira o zaman teminat boşluğunu tamamlayacak ek kaynak bulamayabilirler.

Düşünsenize X bankasının elinde teminat olarak duran 100.000 gayrimenkulü arz/talep koşullarında piyasaya arz ettiğini. Arz sabitken talep aşağıya gidiyorsa fiyat ta lineer bir çizgi olarak aşağıya çakılacaktır.
    Son düzenleme : rxpu; 20-12-2018 saat: 20:05.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    yav ne olmus senin dogan gazeteye sakın ben aldım da tabana vurdu deme dedik mi dedik dimi 1 1000 giden hisseleri alır millet ondan sonra vay ben nire gidem
    Verdiler
    birilerinin eline desene

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

5. Arkadaşlar Hektaş Bono ihracı varmış...
    81 gün vade
    %25.20 basit faizle... Mevduat eşleniği 26.68 e denk geliyor. Ne diyorsunuz iyi midir? Bir de 100 bin için net getirisi ne olur?

Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Hektaş Bono ihracı varmış...
    81 gün vade
    %25.20 basit faizle... Mevduat eşleniği 26.68 e denk geliyor. Ne diyorsunuz iyi midir? Bir de 100 bin için net getirisi ne olur?
    5033.10₺ olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Ben abd de 5dk da actırmıştım. Üniversiteden belge de almamis olabilirim. Akseptans belgesi ve pasaportla yaptim galiba. Bi de tshirt hediye ettiler ama sonra çekti

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    11 eylul sonrasi Abd bu isleri dunya capinda takip eder oldu.
    Herkesi sikistirdigindan ve bir suru de ceza yazdigindan bankalar dikkatli davraniyorlar.
    Syg..
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu aslında bankaların kredi verdikleri müşterilerinin kredilerinde geri dönüşleri aksadığında kredi karşılığı verdikleri teminatları iskontolu olarak bozma girişimi.

Yani banka diyor ki , ey inşaat şirketi bana kredilerini geri ödeyemiyorsun, teminat verdiğin ama satılamayan gayrimenkulleri bana devredeceğine daha verimli bir yola gidelim , sen o gayrimenkulleri iskontolu olarak satmayı kabul et , o iskontoyu bana ver ben de faizin içine gizleyeyim. Böylece hem fiyat kırdığın anlaşılmaz ve piyasayı düşürmemiş olursun hem de faiz tüketici gözünde düşük gözükür. Biz müşteriye aylık %0.98 faiz uygularız ama kendi aramızda aylık %2'ye göre hesaplarız aradaki farkı da banka olarak yapacağın iskonto olarak ben alırım.

Durum bence bundan ibaret. Yani bu örtülü bir teminat bozma operasyonu.

NOT: Banka bütün gayrimenkulleri bzoup kendi üzerine geçirse ve satmaya kalksa bir anda hem fiyatı çok düşürmek zorunda kalacak hem de kendi işi olmayan bir sürü detayla uğraşmak zorunda kalacak. Bankalar da gayrimenkul arzını çok arttırarak fiyatı bir anda düşürmek istemiyor zira o zaman teminat boşluğunu tamamlayacak ek kaynak bulamayabilirler.

Düşünsenize X bankasının elinde teminat olarak duran 100.000 gayrimenkulü arz/talep koşullarında piyasaya arz ettiğini. Arz sabitken talep aşağıya gidiyorsa fiyat ta lineer bir çizgi olarak aşağıya çakılacaktır.
    aynen Sn Rxpu'nun anlattığı gibi ve bence gayet başarılı bir hareket.Finans mühendisliği mi denir,pratik zeka mı denir ne denirse densin çok iyi bir tahsilat taktiği. Ha başarılı olur mu ? kısmen mutlaka olur bence

Sayfa 681/1012 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •