Zaten vatandaşa bu stok boşaltılamaz ,herkes batık ve borçlu kim alacak bu stokları.Göreceksiniz 5 yıla kadar dolar bazında ne fiyatlar oluşacak piyasada.
Zaten vatandaşa bu stok boşaltılamaz ,herkes batık ve borçlu kim alacak bu stokları.Göreceksiniz 5 yıla kadar dolar bazında ne fiyatlar oluşacak piyasada.
Evet, ancak şu an için bankalar ancak çok çok zor durumda kadıklarında son çare olarak fiyat kıracaklardır. Zira çok zorda kalmadan fiyat kırarlarsa teminat olarak bilançolarında duran bu varlıkların değeri düşeceğinden bankaya ek sermaye enjeksiyonu gerekli olabilir. Bu da her banka sermayedarının korkulu rüyasıdır. O nedenle bankaların fiyat kırmaları için o eşik geçilmeli.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Eurobon ile ilgili gecenlerde sordugum soruya kendi cevabimi vereyim.Bulabildigim en faydali siteyi asagida paylasiyorum.
https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2378
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burada klasik iktisat kurallarına göre arz ve talep eğrisi çalışır. Fiyat düştükçe talep artar ve bir noktada (bu nokta epey düşük te olabilir) arz ve talep kesişir ve tam devinim sağlanır. Ancak arz ve talebin kesiştiği her senaryo maksimum marjinal faydayı barındırmaz. Banka her zaman maksimum marjinal faydayı arar , o nedenle 2 yıldır direniyorlar.
Maksimum marjinal fayda stratejisini terk etmeleri için varoluşlarını tehdit edecek kadar zor duruma düşmeleri gerekir. O noktadan sonra arzı talep ile kesişecek noktaya sürmeye izin vereceklerdir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Çok biriktiği denilen konut stoğunun esasında büyük kısmı henüz inşaatı bitirilmemiş, bazıları da halen proje aşamasındaki konutlar.
İnşaat sektörüne dayalı saadet zincirinden vazgeçmek istenilmiyor.
.Bir dükkan için emlakçıyı arayacaktım,biri geldi yanıma 70 yaşlarında arsa sahibi imiş arsa karşılığı ,2 ev bir dükkan almış 2 ev bir dükkan da müteahite kalmış.O caddede kiralar 1000 ila 1500 arası yeni yeni imara açılmış işlekleşecek bir cadde.Müteahiti aradı hemen ,bana lafı bırakmadan adamı çağırdı hemen gelirim demiş müteahit.Sohbet ederken müteahitin sanayide lokantası olduğunu asıl işinin lokantacılık olduğunu öğrendim.Zor durumdaymış,evleri dükkanları satamıyormuş,geçen yıl müteahite yanındaki dubleks için müşteri bulduğunu 280 istediğini müşterinin 250 verdiğini ama kabul etmediğini şimdi 250 ye bile kimsenin evin yüzüne bakmadığını anlattı.Müteahit son evleri dükkanları satabilse lokantacılığa geri dönmek istediğini söylemiş.Neyse son model bir mercedes geldi,içinden 35 40 yaşlarında bana göre genç biri indi.Selam faslından sonra zaten fiyatı biliyorsunuzdur dedi emlakçıyı aramışsınızdır dedi,ben yok dedim arsa sahibi vasıtasıyla size ulaştık dedim.Fiyat 400 dedi çıktı.Ben ya dedim 50 metrekare yere 400 diyorsunuz kiralar 1000 1500 arası faizlerin bu ortamında sonra battık diyorsunuz diye dümdük söyleyince adam bozuldu sizin aklınızda ne kadarlık bir dükkan var dedi.250 300 dedim,cevap e arada ne var ki dedi anlaşırız)))))))) 300 desem ertesi gün tapudayız.Olay böyle valla,bu müteahitlere gidin istediği paranın yüzde 70 ini teklif edin ertesi gün tapudasınız bence.Benimki tabi şimdilik piyasa araştırması tabi,
))))) 3 4 yıl sonra ortalık yangın yerine döndüğünde ne emlak fırsatları çıkacak ,kimse inanamıyacak bence.
Arkadaşlar malum internet vazgeçilmez kullanım alanamız. 2019 yılında Adil Kullanım Kotası kalkıyor. Ama fiyatlar bir hayli artıyor. Telekom fiyat tarifesini açıkladı. İnterneti taahhütlü kullananlar, sözleşme bitimi 2019 un ilk aylarına denk gelirse, yeni sözleşme için aynı hizmete çok daha fazlasını ödemek zorunda kalacaklar. Neyse sadede gelelim. Mevcut sözleşmeden caymak ve bu yıl bitmeden iki yıllık yeni bir abonelik almak mümkün müdür? diye araştırma yaptım. Çünkü servis sağlayıcılar cayma durumunda kalan ayların ücretini ve kullandığınız aylar için yaptıkları indirimleri abonelerinden ceza olarak istiyorlar. Servis sağlayıcıya sözleşmeden caymak için gitsek kabul etmeyeceklerdir. DH'in Tüketici hakları ilgilisi (sanıyorum başkanı) ile yaptığı söyleşiyi aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=ZhBi3X1zawM
Yer İmleri