e bir şey kalanını bulun sizde
Performans metodunu ekrana süslü görüntü basılması için paylaşmadım...
Metodun asıl işlevi Optimizasyon Yeteneklerini Sınırsız hale getirmektir.
İdeal de GetiriHesapla metodu çağrıldıktan sonra "Sistem." diyerek çağrılan performans değerleri "güncellenmiyor".
Güncelleme olmadığı içinde döngü içinde yeni seneryonun sonuçlarını okuyamıyorsunuz. Bunu aslında ideal kolayca çözebilirdi fakat bu modülün default hali dahi rağbet görmüyorken burada yapılacak her şey angarya sayılabilir..
Lib.Performans metodunu kullandığınızda ise döngü içerisinde güncel değerleri okuyabilir ve değerlendirebilirsiniz.
Buda size istediğinizi yapma imkanı sunar. Örneğin aylık işlem ortalaması şu aralıkta olan Pf değeri şundan büyük olan kayma ve komisyon dahil yüzde getirisi şundan büyük olan sonuçların tüm rasyolarını excele yaz diyebilirsiniz.
Aşağıdaki optimizasyon örneği X1 sisteminin 1 kademe kayma 10.000 de 1 komisyon oranı ile işlem yüzdelerinin aritmetik toplamı en yüksek olan senaryonun parametrelerini bir mesajda gösteriyor.
Fiili olarak geçmişte en iyi getiri sağlayan seneryo bu olmasada, gelecek de en iyi kazanç verme ihtimali olan senaryo budur denilebilir. Fiyat seviyesi etkisinden arındırılmış optimizasyon yapmanın tek yolu şu anda budur.
Kodu forum kabul etmedi aşağıdaki linktedir;
X1, Net PP, Optimizasyon Sistemi Kodu: http://orhan.ws/download/code/ideal/X1_OPT.txt
https://prnt.sc/ly3kux
Yer İmleri