Saygılar.
burada şu soru işaretim söz konusu.. diyelim 75k dolarlık hazine eurobondu aldım ünlü'den.. elindeki hazine bondlarından bana sattı.. mr ünlü de bir gece ansızın pılıyı pırtıyı toplayıp bolivya'ya uçtu.. benim komşu da linkedinden iş aramaya başladı.. benim 75k dolarlık eurobond bolivya'da mı yoksa euroclear'da mı olacak?
2-3 bin TL komisyon vericez gibi duruyor.
açıkçası mantığım şöyle diyor..
200k lık alımı kim yapıyorsa (işbank,ziraat,ünlü vs) euroclear'da eurobondun sahibi o görünür. biri bunu alıp bölüştürüp komisyonla başkalarına satıyorsa kendi iç defterlerinde tutar bu hesabı, euroclear'ı ilgilendirmez.. eurobondun euroclearda sahibi yine 200k yı bastırıp alandır. yanılıyor muyum?
yoksa bu küçük payların sahiplerinin bilgisi tek tek euroclear'a geçiliyor mu? (ki hiç sanmıyorum)
Saygılar.
Hukukçu değilim ama biraz bilgim var, diyelim sizin bilginizi Euroclear'a bildirmediler ve sonra herhangi bir kurum iflas etti. Bence sahipliğinizi kanıtlıyorsanız biraz daha zor olur ama yine hakkınız korunur, çünkü önceden paylaştığım grafikte görüleceği üzere Euroclear nihai hak sahibi olarak sizi görüyor. Batan kurum usulsüzlük yapmıştır adınızı bildirmeyerek, bu sebeple hakkınız bakidir.
Saygılar.
Son düzenleme : Epicurist; 28-12-2018 saat: 23:23.
Saygılar.
benim sorum da bu zaten.. bunu bildirme zorunlulukları var mı? x menkul ya da tayyarbank olarak parayı bastırmış, 200k lık eurobondu almışlar, sonra bunu üçe beşe ona bölüp üstüne komisyon koyup benim gibi belki 20 kişiye daha satmışlar.. benim ikinci el atıyorum 10k dolarlık alışımı da "ismime kayıtla" euroclear'a bildiriyorlar/bildirme zorunlulukları var mı diyorsunuz, bundan emin misiniz?
Son düzenleme : shorts; 29-12-2018 saat: 03:54.
Yer İmleri