Sayfa 199/612 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Burda bana cevap Hakı
    Doğdu . Ben Burda bilanconun
    noktasına kadar okurum.
    Bilançonun Cigerini bilirim.
    Bende önemli olan Temel dir.
    Gerisi yalandır .
    Gerisi oyundur K/Y cini
    elinde hise yi almaktır.
    yani Grafik işi bana boş bir
    iş gelir .
    örneği battan veya çok zarar
    eden bir hiseni n grafiği olsa
    ne olur olmasa ne olur.
    bunu petun için söylemiyorum.
    Ben Entelektüel bir insanım.
    borsa yi çok iyi bilirim.
    Burda o kadar çok şeyler varki
    söylenecek .
    bunları söylemiyorum çünkü
    insanların gerçekleri görmek
    istemiyor .
    Bende kusura bakmayın kimseye
    yaramak için gerçekleri söylemekten vaz geçemem .
    Göreceğiz zaman en güzel
    cevapı vercek.
    insanların basireti tutulmus
    pınar süt Açık Ara önde
    pınar süt varken petun
    kim oluyor yaaa
    bakın petun 5 TL
    pınar süt 6.70 filan
    bakalım hangi hise gidecek.
    Tabiki giderse .
    benim bu hiselerle işim olur
    olmaz.
    bu yazıyı SAKLAYIN.
    Asil nda yazılacak çok şey var da
    gerek yok .
    bana ne
    Y.T.D İRONİ BU YAZI
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.
    herkes birey

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Adama bak yazımı saklayın diyor. hahhah.

Akıl fukara olunca fikir ukala olurmuş.

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Adama bak yazımı saklayın diyor. hahhah.

Akıl fukara olunca fikir ukala olurmuş.

ytd
    sakla samanı gelir zamanı
    herkese iyi yıllar dilerim .
    Y.t.d ironi

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    sakla samanı gelir zamanı
    herkese iyi yıllar dilerim .
    Y.t.d ironi

Koçum ben yıllarca her gün gelip buraya dolar 20 lira olacak desem gün gelir olur zaten . 50 lira da olur .

Gerçekten çok sığ, bomboş bir çocuksun. 50 cümleni toplasan bir cümle etmiyor. Kendini gelistirmelisin .

Şuna dikkat ediyorum ki hisse net genelinde troller benzer kişilik sergiliyorlar .

Sanıyorum lise ve üniversite öğrencileri arasından seçtikleri çocukları bir seminere alıyorlar, belirli bir tavır sergilemelerini istiyorlar. Bir ajans gibi bir şey bunlar, trol kiralıyorlar.
    Hemen her alanda var olmaya çalıştıkları için de çocuklar genel kültür olarak yetişemiyorlar haliyle.
    Git '' dolar '' sayfasında şu fikri savun yahut ekşi sözlükte şu fikirli entry ler gir diyorlar.

Ama hizmeti alanlar bilmiyorlar ki bu çalışmalar aleyhlerine oluyor.

Neyse aynı şartlar altında Ereğli, tofaş yahut Trakya cam dururken kimse gelip petun almaz şimdilik. adamlar para bastıkları halde yarı fiyatına düşmüş.
    Ucuzluk pahalılık tespitinde fırsat maliyeti denen şeyi de hesaplamak lazım.
    Ama gıda sektörü gibi stratejik bir sektörün en güzide şirketidir Pınar. Borç hikayesi önemli değil o halledilir, şu ihracat işlerini geliştirmenin yollarına baksınlar. Ortadoğu, Rusya falan yetmez kaliteyi yükseltip daha zengin ülkelere giriş yapması lazım.

Ama en önemlisi siyasetten uzak dursun pınar yöneticileri.

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Koçum ben yıllarca her gün gelip buraya dolar 20 lira olacak desem gün gelir olur zaten . 50 lira da olur .

Gerçekten çok sığ, bomboş bir çocuksun. 50 cümleni toplasan bir cümle etmiyor. Kendini gelistirmelisin .

Şuna dikkat ediyorum ki hisse net genelinde troller benzer kişilik sergiliyorlar .

Sanıyorum lise ve üniversite öğrencileri arasından seçtikleri çocukları bir seminere alıyorlar, belirli bir tavır sergilemelerini istiyorlar. Bir ajans gibi bir şey bunlar, trol kiralıyorlar.
    Hemen her alanda var olmaya çalıştıkları için de çocuklar genel kültür olarak yetişemiyorlar haliyle.
    Git '' dolar '' sayfasında şu fikri savun yahut ekşi sözlükte şu fikirli entry ler gir diyorlar.

Ama hizmeti alanlar bilmiyorlar ki bu çalışmalar aleyhlerine oluyor.

Neyse aynı şartlar altında Ereğli, tofaş yahut Trakya cam dururken kimse gelip petun almaz şimdilik. adamlar para bastıkları halde yarı fiyatına düşmüş.
    Ucuzluk pahalılık tespitinde fırsat maliyeti denen şeyi de hesaplamak lazım.
    Ama gıda sektörü gibi stratejik bir sektörün en güzide şirketidir Pınar. Borç hikayesi önemli değil o halledilir, şu ihracat işlerini geliştirmenin yollarına baksınlar. Ortadoğu, Rusya falan yetmez kaliteyi yükseltip daha zengin ülkelere giriş yapması lazım.

Ama en önemlisi siyasetten uzak dursun pınar yöneticileri.

ytd

Sayın Dimitris elinize ağzınıza sağlık. Biz de bu arkadaşlarla son 1-2 haftadır benzer konularda atışıyoruz.

Bir de bu arkadaşın şak şakcıları var bunlar grup halinde hareket ediyor. Birisi saçma sapan şeyler yazoyor diğerleri de , vay üstad , efsane sen buraların kralısın sen olmasan burayı gelip okumam , sen bize ışık tutuyorsun gibi boş ve gaz dolu sözler söylüyorlar ki yeni gelip konuyu bilmeyenler belki etkilenir de hakikaten Terzicoyu buranın en bilgili adamı sanır diye herhalde.

Bunların belli başlı bir kesime hizmet ettikleri ve dediğiniz tarz hareket ettikleri kesin. Benzerleri başka sayfalarda da var. Mesela bu arkadaş trollerin Yaşarlardan sorumlu bakanı. Başka hiçbir yerde yazmaz. Sadece Yaşar Holding şirketleirnin sayfalarında yazar. Bunlara verilen görev mıntıkası buralar. Neden sadece Yaşar sayfalarına yazıyorsun dedik sorduk 1000 kere , 1 kere olsun cevaplamadılar.

Ama herkesin bunların ne olduğunu anlaması da güzel.

Yazdıklarınızdan sadece son kısma küçük bir itirazım var. Evet Tofaş , Trakya Cam ve Ereğli güzel kağıtlar ama dediğiniz gibi onlar bu haldeyken PETUN'a sıra gelmez sözüne çok katılmam. Onlar BIST 30 şirketi olduğundan işlem hacimlerinin yüksek olmasının birçok sebebi var ama bu PETUN'dan daha cazip olduklarını kanıtlamaz.

Bir kere Tofaş hariç hiçbiri zirvesinden %50 ucuzlamadı. Daha az düştüler. Mesela Trakya camın sanırım zirvesi 4.80 falandır şimdi ise 3 lira yani düşüş % 40 civarı. Ereğli keza benzer %40 civarı. Sadece TOFAŞ %50 düştü onda da görülen 32 liralık zirve müthiş bir ralli sonucu görülen zirve idi.

Ama hiçbiri PETUN gibi 5-6 sene önceki fiyatına kadar düşmedi. Hepsi hemen hemen 1-1,5 sene önceki fiyatlarına döndüler. Üstelik PETUN'daki düşüş zirvesine göre yaklaşık %55.

PD / DD değeri olarak da PETUN saydıklarınızdan çok daha ucuz. F/K olarak benzerler.

Ama en önemlisi TOFAŞ , Ereğli ve Trakya camın ortak özelliği , üçü de otomotiv sektörüne çok yoğun çalışır ( Tofaş zaten direk otomotiv sektörü ) ve otomotiz sektörünün son 6 aylık performansı iyi değil , muhtemelen faizler böyle giderse 2019 da parlak olmayacak. Dolayısıyla bu şirketler ileriye dönük kötü performans beklentisi ile düşüyor ve düşük kalacak muhtemelen.

Ama PETUN'da böyle bir beklenti yok. Evet satışlar ve karlılık çok iyi gitmiyor ama dramatik bir düşüş de yok otomotiv gibi. Pınar şirketlerinin aşağı gelmesindeki en büyük etken bu meşhur döviz tahvil borcu.

Onu da sizin dediğiniz gibi bir şekilde halledecekler korkacak bir durum yok bence de.

O yüzden ben 2-3 ay sonra özellikle PETUN'un temettü ile beraber hareketleneceğini düşünüyorum.

Saygılar

5. Ben kimsenin elini tutmuyorum.
    Ben kimsenin Adamı değilim
    ben burda herkesle
    polemiğe girdim
    Ama seviyeli herkesle
    ben yanlız biriyim
    yemin ederim kimsenin
    Adamı değilm
    Ve Yaşarlar kesinlikle
    bir husumetin yok .
    kesinlikle yaşarların ürünlerini kulanıyorum.
    şimdi 2 tane pınar süt
    aldım yemin ederim.
    Ben yaşar holdingı iyi
    yönetilmiyor ben ona
    kızıyorum.
    Herkes Aynı Düşünmek
    zorunda değil.
    ben gene de sizleri
    seviyorum
    Tez Anti Tez var ne güzel.
    Herkes fikrini söylü.
    zaman kim haklı çıkaracak
    onu göreceğiz.
    yeni yılınızı kutlarım.
    Y.t.bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.
    Y.t.d ironi bu yazı.
    kimse birşey bilmiyor

6.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Ben kimsenin elini tutmuyorum.
    ben burda herkesle
    polemiğe girdim
    Ama seviyeli herkesle
    ben yanlız biriyim
    yemin ederim kimsenin
    Adamı değilm
    Ve Yaşarlar kesinlikle
    bir husumetin yok .
    şimdi 2 tane pınar süt
    aldım yemin ederim.
    Ben yaşar holdingı iyi
    yönetilmiyor ben ona
    kızıyorum.
    Herkes Aynı Düşünmek
    zorunda değil.
    ben gene de sizleri
    seviyorum
    Herkes fikrini söylü.
    onu göreceğiz.
    yeni yılınızı kutlarım.
    Y.t.d ironi bu yazı.
    kimse birşey bilmiyor

Sayın Terzico hakikaten sende takdir ettiğim tek nokta bu serin kanlı ve seviyeli cevapların. Bak şak şakçılarında bu yok ama sende var.

Yazdığın hiçbirşeye katılmadığımı sende biliyorsun ama yine de seni takdir ediyorum o kadar söylenen söze yine de soğuk kanlı ve sakin cevaplar verebiliyorsun.

Peki bir soru , madem Yaşar şirketleri iyi yönetilmiyor , bugüne kadar PETUN ve Pınar süt nasıl oluyordu da çok güzel karlar açıklayıp temettüler dağıtabiliyordu ( PETUN hala daha devam ediyor sütte bu sene sıkıntı var ama o da 2019 2. yarısından sonra yine iyi karlar açıklar çünkü kapasite ve satışı çok artıyor )

2. sorum , eğer sende bu kağıtlar yoksa , Yaşarların şirketleri kötü yönetmesi ile neden bu kadar ilgileniyorsun ?

3. sorum , 350 kağıdın olduğu şu borsada neden sadece Yaşar şirketlerinin sayfalarına yazıyorsun.

Biliyorum yine cevap yazmayacaksın ama ben yine de soruyorum.

Ben de senin saygına ve sakin kalabilmene hayranım. Saygılar. Ama biraz da olumlu birşeyler yaz be hocam

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Sayın Dimitris elinize ağzınıza sağlık. Biz de bu arkadaşlarla son 1-2 haftadır benzer konularda atışıyoruz.

Bir de bu arkadaşın şak şakcıları var bunlar grup halinde hareket ediyor. Birisi saçma sapan şeyler yazoyor diğerleri de , vay üstad , efsane sen buraların kralısın sen olmasan burayı gelip okumam , sen bize ışık tutuyorsun gibi boş ve gaz dolu sözler söylüyorlar ki yeni gelip konuyu bilmeyenler belki etkilenir de hakikaten Terzicoyu buranın en bilgili adamı sanır diye herhalde.

Bunların belli başlı bir kesime hizmet ettikleri ve dediğiniz tarz hareket ettikleri kesin. Benzerleri başka sayfalarda da var. Mesela bu arkadaş trollerin Yaşarlardan sorumlu bakanı. Başka hiçbir yerde yazmaz. Sadece Yaşar Holding şirketleirnin sayfalarında yazar. Bunlara verilen görev mıntıkası buralar. Neden sadece Yaşar sayfalarına yazıyorsun dedik sorduk 1000 kere , 1 kere olsun cevaplamadılar.

Ama herkesin bunların ne olduğunu anlaması da güzel.

Yazdıklarınızdan sadece son kısma küçük bir itirazım var. Evet Tofaş , Trakya Cam ve Ereğli güzel kağıtlar ama dediğiniz gibi onlar bu haldeyken PETUN'a sıra gelmez sözüne çok katılmam. Onlar BIST 30 şirketi olduğundan işlem hacimlerinin yüksek olmasının birçok sebebi var ama bu PETUN'dan daha cazip olduklarını kanıtlamaz.

Bir kere Tofaş hariç hiçbiri zirvesinden %50 ucuzlamadı. Daha az düştüler. Mesela Trakya camın sanırım zirvesi 4.80 falandır şimdi ise 3 lira yani düşüş % 40 civarı. Ereğli keza benzer %40 civarı. Sadece TOFAŞ %50 düştü onda da görülen 32 liralık zirve müthiş bir ralli sonucu görülen zirve idi.

Ama hiçbiri PETUN gibi 5-6 sene önceki fiyatına kadar düşmedi. Hepsi hemen hemen 1-1,5 sene önceki fiyatlarına döndüler. Üstelik PETUN'daki düşüş zirvesine göre yaklaşık %55.

PD / DD değeri olarak da PETUN saydıklarınızdan çok daha ucuz. F/K olarak benzerler.

Ama en önemlisi TOFAŞ , Ereğli ve Trakya camın ortak özelliği , üçü de otomotiv sektörüne çok yoğun çalışır ( Tofaş zaten direk otomotiv sektörü ) ve otomotiz sektörünün son 6 aylık performansı iyi değil , muhtemelen faizler böyle giderse 2019 da parlak olmayacak. Dolayısıyla bu şirketler ileriye dönük kötü performans beklentisi ile düşüyor ve düşük kalacak muhtemelen.

Ama PETUN'da böyle bir beklenti yok. Evet satışlar ve karlılık çok iyi gitmiyor ama dramatik bir düşüş de yok otomotiv gibi. Pınar şirketlerinin aşağı gelmesindeki en büyük etken bu meşhur döviz tahvil borcu.

Onu da sizin dediğiniz gibi bir şekilde halledecekler korkacak bir durum yok bence de.

O yüzden ben 2-3 ay sonra özellikle PETUN'un temettü ile beraber hareketleneceğini düşünüyorum.

Saygılar
    Keşke dostum . Ha beni fiyatı çok da ilgilendirmiyor, maliyetim çok düşük, bu yıl 6. temettüyü alacağım galiba emin değilim. Beni temettüsü ilgilendiriyor ama insan şöyle bakınca da toplam fiyatı yüksek görmek ister tabi ki.
    Temettüde sorun çıkmaz enflasyonist ortamda gıda zarar etmez , beton değil bu .

Hepimiz 3 kuruşu nasıl 5 kuruş yaparız diye uğraşıp duruyoruz . Şuraya gelip bir ilham alma , bilgi alma derdindeyiz. Adam gelip boş boş yazıyor.

Ustad diyenler ironi yapıyor dalga geçiyor diye düşünmüştüm ben . Eger ciddi iseler acilen borsadan uzak dursunlar . Altın dan başka da hiçbir şey almasınlar bence . Öyle temiz kalpli insanları çiğnemeden yutar bu piyasa .

ytd

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Ben kimsenin elini tutmuyorum.
    ben burda herkesle
    polemiğe girdim
    Ama seviyeli herkesle
    ben yanlız biriyim
    yemin ederim kimsenin
    Adamı değilm
    Ve Yaşarlar kesinlikle
    bir husumetin yok .
    şimdi 2 tane pınar süt
    aldım yemin ederim.
    Ben yaşar holdingı iyi
    yönetilmiyor ben ona
    kızıyorum.
    Herkes Aynı Düşünmek
    zorunda değil.
    ben gene de sizleri
    seviyorum
    Herkes fikrini söylü.
    onu göreceğiz.
    yeni yılınızı kutlarım.
    Y.t.d ironi bu yazı.
    kimse birşey bilmiyor

Aslanım trol ol yahut olma umrumda değil. trolsen bile ekmeğinin derdindesin , üniversite okuyorsun kitap parası, sinema bileti alacaksın, kız arkadaşını yemeğe çıkaracaksın belki . Eyvallah .

Lakin çene çalıyorsun be aslanım. Az şöyle bilgiyle donat kendini , benim tam tersim fikirleri savun . Ben zıttımla tartarım kendimi, benim gibi olanlar bana bir şey katmaz , olmayanlar beni geliştirir, egitir.

Ha bir de unutma, karşındaki insan da en az senin kadar zorlu bir hayat mücadelesi veriyor .

ytd

Sayfa 199/612 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •