Vade sonuna opsiyonlu oluyor ,
Yani 5.20 Den alırım dediniz vade sonu MB kuru kapanışı altında ise doları 5.20 den alırsınız 5 4.90 olsa bile bunun riski var .
Yada dolarda ise satarım opsiyonu prim çıkartıyor o kurdan tl ye dönüyorsunuz
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
https://www.gov.mt/en/Government/DOI...az%2021.12.pdf
burada 2018'de malta vatandaşlığı alanların listesi var.
sabancıların sadece vize için vatandaşlık almaları anlamsız. bu insanlar schengen, abd vizelerini zaten VIP şekilde asistanları 3 5 10 yıl neyse alabiliyorlar. mevzu başka gibi.
https://www.bloomberght.com/haberler...ina-neden-olur
Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'de Güzem Yılmaz'a konuk oldu.
Matys, Türk Lirası'nın bu yılın başından beri en kötü performans gösteren para birimlerinden biri olduğunu, TL'de son satışların Japon yeninden kaynaklandığını bildirdi.
Matys beklentiden iyi gelen Aralık enflasyonu sonrası Merkez Bankası'nın en azından yılın ilk yarısında herhangi bir faiz indirimi yapmaması gerektiğini söyledi. Matys şu anki küresel koşullarda faiz indiriminin tam ters etki yaratabileceğine dikkat çekti ve "Faiz indirimi TL için önemli bir desteği ortadan kaldırabilir ve TL'de yeni bir satış baskısına neden olur. Bu da enflasyon için negatif olur, yüksek enflasyon süreci uzayabilir" diye konuştu.
Saygılarımla.
Yer İmleri