Sayfa 271/1230 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Geçen sene 28000 TL olan portfoyumu bir senede 110000 TL ye çıkardın bu süre zarfında ise 30.000 TL borç odedim ve borclarimi sifirladim portfoyum yüzde yüz 100 hisse senedi riske girmekten korkmuyorum ama acemi riski değil tabikide öyle körü körüne değil yani toplamda bir senede portföyü 28 bin TL den 140 bin TL ye cikardim bu sene hedefim 200-250 bin TL arası
    Tebrik ederim, borsa düşerken böyle bir performans çok nadir görülür. Ben de bir yıldır sürekli işlem yapıyorum, başarım endekse göre daha az zarar edebilmek oldu.
    Yazdığınız hızla giderseniz yakında ülkenin, sonrasında da dünyanın sayılı zenginleri arasına girersiniz. Yolunuz açık olsun..

2.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Maşallah üstadlar portföyü çok büyütmüşler. Benimki daha 20 bin TL de, yeniyim daha. Sıfırdan başlayıp aylık 1000- 1500 lira ile 1 milyonluk portföye ulaşmak çok mu zordur acaba?
    Evet çok zordur, imkansıza yakın diyelim. Portföyü elliye katlamaktan bahsediyorsunuz, çook uzun vade derseniz olabilir elbette ama öyle hayallerinizi süslemesin.
    Vadeniz ne kadar, 5-10-20 yıl? Dönün grafiklere bakın, mesela on yıl önce yirmi bin olsa elinizde ne alır ne zaman alır ne zaman satardınız yapın hesabını acaba bugün bir milyon oluyor mu kontrol edin.

3. Arkadaşlar biz burada hayal tacirliği yerine, makul getirilerin uzun yıllar elde edebilmesi üzerine konuşuyoruz.

Bu arada şunu da belirteyim..benim için beyan esastır, kimseyi sözleri nedeniyle ispata davet etmem, söylenen doğrudur. Zaten Yeterince uzun süre borsada işlem yapanlar zaman zaman bu tur getiriler elde etmiştir. Önemli olan sürdürülebilirlik, 4-5 yıllık getiri değil.

Hesap basit...uzun vadede...bana sorsalar %1 ihtimalle, ortalama yıllık %100 getiri mi? %20 ihtimalle %20 getiri mi? Cevap net benim acımdan.

Kendine güvenen, getiri konusunda iddialı olan bir başlık açarak orada Real time işlemlerini paylaşır..,2-3 yıl vadede durum görülür.

4. Bu topic in başladıgı tarihten itibaren kucuk kucuk yatırım yapanlar net zarardadır.

Ek olarak kucuk kucuk yatırım işi yurt dısında temettüyü hissedarlar ile paylaşmayı hedefleyen şirketlerde olur. Açın bakın adamların hisse bası karlılık hedefleri var.

Kucuk kucuk çil çil en iyisidir.

Yatırım tavsiyesi degildir.

5. Dürtü, nudge kitabından bahsetmiştim daha önce...ücretli poşet uygulamadı gibi sosyal dönüşüm projelerinin çok iyi kurgulanması gerektiğini, yoksa başarısız olacağını anlatır...psikolojik etmenler cok onemlidir Bu tur projelerde.

Krizin en cafcaflı döneminde daha önce bedava olan bir şeyin paralı olması psikolojileri etkileyecektir....25 kuruş diyip geçmeyin, psikolojik etki önemlidir...işsizliğin arttığı, krizin insanları vurduğu şu ortamda, 25 kuruş, 2,5 tl gibi etki edecektir...bu tur projeler işlerin daha iyi olduğu, morallerin yerinde olduğu dönemlerde yapılmalıydı.

Peki ne olabilir,

İ-) birazda krizin etkisiyle market alis veriş tutarlarının düştüğü görülecek...2 kutu süt yerine, 1 kutu alayım denecek...hep psikoloji az almaya yönlenecek.

2-3 ay sonra marketler her 25 tl için 1 poşet bedava diyecek, böylece az alma psikolojisi nötralize edilmeye çalışılacak.

İi-) marketlere neden 10 kuruş kalıyor denecek..sonuçta önceden poşet maliyeti marketlerin üzerineydi..bu nedenle 25 kuruştan 15 kurusa inecek poşetler..hepsi devlete gidecek, marketler bir şey alamayacak bu isten.

Bunlar öngörü tabii ki, bekleyelim görelim, iyi bir sosyal deney olacak bu konu.

6. Bizim buralarda ekmek 1 TL iken yılbaşı itibarıyla 1,25 TL olmuş.

Bunu bilmeme rağmen sırf poşet parasına tepkimden dolayı ünlü marketler yerine gittiğim bakkala ekmeğe poşet zammı yapmışsınız diye takıldım.

Bakkal poşet parası ayrı abi dedi ve bir ekmek için 1, 5 TL aidı. Evden çıkarken hanım sen şimdi bakkalla takışırsın diye cebime poşet koymuştu. Bakkala poşetim var poşet istemiyorum diyebildim.

Bakkal marketlerden kaçan müşteriyi yakalamak yerine ekmekte poşet parasızken bile bunu fırsat görüyor.

Sokağımızda bir ben birde komşum atıklarımızı ayırıp geri dömüşüm aracına verirdik

Eve döndüğümüzde hanım artık atıkları ayırma, devlet çevreyi kirletmemenin yolunu bulmuş dedim.

Komşum ne yaptı bilmiyorum. Devlet sadece ilave vergi çıkardı. Bu işin sonucunu bende merak ediyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    28 den 140 a çıkardıysan portföyün yüzde 500 artmış
    hedefini 140 dan 200-250 koyduğuna göre (yüzde 100 bile değil)
    ya palavra atıyorsun
    ya da ballı olduğunu düşünüyorsun
    Benim daha önce ki yazılarımı okuyabilirsiniz eğer olurda bir tutarsızlık görürseniz söyleyebilirsiniz palavra atma gibi bir huyum asla söz konusu değildir biraz şans biraz takip de diyebiliriz koyduğum hedef makul bir hedef aslında çünkü 28 bin TL de alacağım riski 110 bin TL de almam o yüzden hedefimi çok yüksek tutmadim bu kadar basit aslında kim olsa benim yerimde aynı şeyi düşünürdü aksini düşünen gitsin kumar oynasın benim için borsa kumar degildir

8.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Bizim buralarda ekmek 1 TL iken yılbaşı itibarıyla 1,25 TL olmuş.

Bunu bilmeme rağmen sırf poşet parasına tepkimden dolayı ünlü marketler yerine gittiğim bakkala ekmeğe poşet zammı yapmışsınız diye takıldım.

Bakkal poşet parası ayrı abi dedi ve bir ekmek için 1, 5 TL aidı. Evden çıkarken hanım sen şimdi bakkalla takışırsın diye cebime poşet koymuştu. Bakkala poşetim var poşet istemiyorum diyebildim.

Bakkal marketlerden kaçan müşteriyi yakalamak yerine ekmekte poşet parasızken bile bunu fırsat görüyor.

Sokağımızda bir ben birde komşum atıklarımızı ayırıp geri dömüşüm aracına verirdik

Eve döndüğümüzde hanım artık atıkları ayırma, devlet çevreyi kirletmemenin yolunu bulmuş dedim.

Komşum ne yaptı bilmiyorum. Devlet sadece ilave vergi çıkardı. Bu işin sonucunu bende merak ediyorum.
    Üstat poşet parası fırın, bakkal gibi.küçük esnafta kesilmiyor. Ünlü marketler, konfeksiyonlar ve AVM dükkanları poşet parası alıyor. Sanırım sizin bakkal özel bir hizmet yapmış. Saygılarımla

Sayfa 271/1230 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •