Sayfa 446/813 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546 ... SonSon
Arama sonucu : 6501 madde; 3,561 - 3,568 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. Tam 22 yıl önce 0,93 usd olan fiyat ,2006 yılında 4,61 usd ,cuma kapanışı 0,80 usd aralığında dalgalanmış ve hiç bir dönem zarar etmemiş her yıl temettü ödemiş (1 yıl hariç) ..,
    karının tavan yaptığı dönemde fiyatı döviz bazında dip yapmış.bu değerlerde ödenen temettüler çıkılarak gerçekleşmiş ,o dönemdeki cari fiyatlar daha yüksek.
    Bursanın en köklü şirketinde i t nin elinde oynanan oyunlar sonucunda.adamın hayat felsefesi girdiği tüm halka açık şirketlerde.: Hisse leri al ,aldığın hisselerle tahtada baskıla kyatırımcıyı bezdir.çoğunluk hisseye sahip ol, yönetimi kendi adamlarını yerleştir.sonra uygun bir müşteriye sat cebini doldur.

7,20 fiyat hareketi yaptıkları dönemde tahtada kademelerde 1000 lot olmayan satıcı toplamı tavana kadar 50000 lot u geçmiyordu.5 tl üzerinde işlem gördüğü yakın zamanda tavana kadar olan toplam satıcı miktarı 25-30 bin lotu geçmiyordu.
    şimdi ne oldu da görünen kademelere 60 - 70 bin lot satışlar muazzam bir satış baskısı.muazzam bir satış ,satış yapan irfan kardeşimiz.(bucime güvenmeyen bir yk üyesi niye o koltukta oturtulur onu da anlamak mümkün değil)
    çemtaşta bir haftalık bir duruş hareketini en iğrenç bir şekilde kap a bildirerek yatırımcıyı tiksindirme operasyonu.( duruş haberini gerekçelendirmese yada hiç göndermese ne olurdu)

bir i t lik var gibi yaklaşan bir cisim var gibi görünüyor.yakında çıkar hayırlısı.

Gelen öncü haberler ve satış baskısı mal sattırmaya sevk ediyorsa haber /cisim hayra alamet gibi görünüyor.

Bilgi değil tahmin ve ytd.

Hayırlı kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by carkos Yazıyı Oku
    Adam av olmuş her yerde bütün fantezileri yapmışlar..kimi avlayacak (bsöke,goltas,isgyo,Mardin,) her yerde tavuk götü gibi tütsülenmiş...bucimde Çaka satıyor...birde agyoda yatırımcılara iki senedir bedelli kitliyor...gerisi hikaye...[emoji4]

Buda son durum kankasi yukarı mal yazıyor gövde gösterisi.....[emoji4]

Tahtada görmüş olduğumuz bu tablo benim umutlarımı arttırıyor hedefimize yakın zamanda ulaşacağımıza işarettir. Özellikle İrfan bey satış yaptıktan sonra bu tablo daha sık görünmeye başlandı. Hele birde cuma seans kapandıktan sonra Çemtaş'a gelen haber benim için hiçbir anlam ifade etmiyor sadece küçük yatırımcının kafasını karıştırmak ve elindeki 3-5 lotu almak için kurgulanmış bir oyundur, Çemtaş yorumlarında öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki sanki dersin şirket batmış kapısına kilit vurmuşlar, ama şundan eminim 2019 yılı 2018 yılından daha güzel olacak Yıllardır borsada edindiğim tecrübelerden biride bir hissenin sağlam ve fiyatı ucuz olmasına rağmen küçük yatırımcının ilgisini çekmiyorsa o hissede patron herkesi bezdirmiş kalan 3-5 lotun peşinde Burdan patrona bir tavsiyede bulunmak istiyorum bu tahta yapıcı elemanları Kov, bunlar bu işi beceremeyecek, sende cebindeki akrebi çıkar. Cimentaş hisse yapıcısını işe al adam üç günde öyle bir salladı ki ne varsa döktü dalda kuş bırakmadı.

'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''

3.  Alıntı Originally Posted by kurtuluş48 Yazıyı Oku
    tahtada görmüş olduğumuz bu tablo benim umutlarımı arttırıyor hedefimize yakın zamanda ulaşacağımıza işarettir. özellikle irfan bey satış yaptıktan sonra bu tablo daha sık görünmeye başlandı. Hele birde cuma seans kapandıktan sonra çemtaş'a gelen haber benim için hiçbir anlam ifade etmiyor sadece küçük yatırımcının kafasını karıştırmak ve elindeki 3-5 lotu almak için kurgulanmış bir oyundur, çemtaş yorumlarında öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki sanki dersin şirket batmış kapısına kilit vurmuşlar, ama şundan eminim 2019 yılı 2018 yılından daha güzel olacak Yıllardır borsada edindiğim tecrübelerden biride bir hissenin sağlam ve fiyatı ucuz olmasına rağmen küçük yatırımcının ilgisini çekmiyorsa o hissede patron herkesi bezdirmiş kalan 3-5 lotun peşinde Burdan patrona bir tavsiyede bulunmak istiyorum bu tahta yapıcı elemanları kov, bunlar bu işi beceremeyecek, sende cebindeki akrebi çıkar. Cimentaş hisse yapıcısını işe al adam üç günde öyle bir salladı ki ne varsa döktü dalda kuş bırakmadı.

'' yatırım tavsiyesi değildir ''
    sözlerinizin hepsinin altına imza atarım .son derece doğru tespit ve analiz.

Ilave olarak 1 yıl önce 6 tl fiyattan hisse alan i t de para mı bittide 4 liradan almıyor.?
    Almıyor çünkü tahtaya yazılan satışların tamamına yakını i t nin köpeklerinin yazdığı satışlar.

çimentoda çalışan bir arkadaşım 30 yıllık meslek hayatımda böyle şey görmedim ''ekmek fırını gibi olduk ,ürettiğimiz mal doğrudan sevk ediliyor,mal yetiştiremiyoruz, 3 vardiya çalışıyoruz dedi'' elimdeki malları satıp bucim aldım.aldığım malları satmaktansa çocuklara olmazsa torunlara bırakırım.ama i.t e köpeğe yedirmem.ytd

4. çemtaş ta yapılan i t lik asabımı bozdu .biraz da özel konulara gireyim.

I t 2013 yılından önce çoğunluk hisseye sahip olmadan önce genel kurula bile alınmıyordu.
    Yani zenci muamelesi görüyordu.bunu yapanlardan şimdi intikam alıyor.miadını doldurmuş yaşlılıktan okuyarak konuşma melekelerini bile kaybetmiş (isim belirtmiyorum kendisine saygımdan dolayı) yöneticiyi iş basında tutup genel kurulda karşısına geçip egosunu tatmin ediyor.
    Eskilerden bir o kaldı.
    üretim müdürü dahil (yani müdür seviyesine kadar indi) tüm üst yönetimi kendi ekibi ile doldurdu.
    Işte adam aşağılık kompleksini böyle kapattığını zannediyor.patron ya yatırımcı ile oynuyor,çalışanları ile oynuyor , böylelikle kendini büyük adam zannediyor.
    Bence bir dev aynası al oradan kendine bak.aşağılık kompleksini daha ucuza kapattığını zannedersin.

4'ün alti görülmeli. bu 3 vardiya ve cimento yetistiremiyoruz bilgisini veren arkadaş ciddi mi? benim duyumlarim yebi cimento siparislerinin durma noktasinda oldugu seklinde. bu konuda net bilgisi olan var midir?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,523
     Alıntı Originally Posted by ayay0606 Yazıyı Oku
    4'ün alti görülmeli. bu 3 vardiya ve cimento yetistiremiyoruz bilgisini veren arkadaş ciddi mi? benim duyumlarim yebi cimento siparislerinin durma noktasinda oldugu seklinde. bu konuda net bilgisi olan var midir?
    Artık fala duyumlara kaldı işimiz ..istese uçurtma olur ne olduğunu anlayana kadar ..neyse...[emoji4]
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

7. Hisse başına üç çeyrekte. 0,85 ₺ kar eden şirket için 4₺ fiyat konuşmak abesle iştigal etmektir.

8. bucım,de hissenin buralara kadar düşmesi anlamak veya anlatmak mümkün degildir..
    kar var kasada para var kış sezonunda siparişler düşsede üretime devam bellirli bir üretim kapasitesi var ..

cemts düzeltme ve 7.80 beri operasiyon istenilen toplanamadı,ki birde 7 günlük durdurma kararı çıkmış :demlenmeye devam
    bucım,de ayrı bir operasiyon oldugunu düşünüyorum %58 iştiraki oldugu şirketten dolayı diyip nokta koyalım..
    İ.T satranç tahtası karşısına almış kafasına göre oynuyor bakalım ne zaman şahı kullanacak şimdi egleniyor..
    birde İ.Ü konusu vardı bu degerli yönetici bucım,e güvenmeyip hisselerini satıp hanımı ile birşikte cemts almışlardı ..
    güven duyulmayan bir şirketin hala Y.K ne işi var ya istifa etmeli yada İ.T tarafından görevden alınmalı alınırmı hiç zanetmiyorum bu zatı muhteremde bu operasiyonun ayrı bir kolluk kuvveti oluyor..
    bir taşlar yerine oturmaya başlasın tekrar bir degerlendirme yaparız..
    ZIR-DELİ Y.T.D

Sayfa 446/813 İlkİlk ... 346396436444445446447448456496546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •