Herkese merhabalar.
Malumunuz borsa için şirketlerin prospektif karlarını doğruya yakın tahmin edip gelecek 1 yıl içinde kâr patlaması yapabilecek şirketleri bulmak çok önemli.
Buradaki çoğu kişi patronundan dolayı beğenmeyecek olsa da vesbe’de 2019 yılı boyunca çok büyük potansiyel görüyorum. Manisa’da yaşamam hasebiyle şirketi yakından tanıyorum. Çok ciddi ihracat yapıyorlar ve son 6 ayda ihracat oranı %80’e yaklaştı. Sektörde Arçelik’ten bile daha fazla ihracat yapıyor firma.
Geçenlerde beyaz eşya ile ilgili bir rapor okumuştum. Raporda şu an dünyada işçilik ve diğer maliyetler açısından en avantajlı ülkelerden birinin Türkiye olduğu söyleniyordu.
Şirketin yeni devreye aldığı kurutma makinesi fabrikası 2019 itibariyle devreye girdi.
Bu yatırımın ve artan ihracatın etkisiyle 2019’da ciro ve karın ciddi oranda artacağını düşünüyorum.
Ayrıca vesbe’nin %96’sı Vestel’e ait. Vestel de çok borç var. Bu sarmaldan çıkması için vesbe’deki temettüye çok ihtiyacı var.
Bu sebepler şirketin yüksek temettü dağıtımına da (2018: %80) devam edeceğini düşünüyorum.
Şirket şu an çok uygun çarpanlardan işlem görüyor. Bu belki de patronun anz olmasından kaynaklı. Zaten bu şirket koç grubuna ait olsa fiyatı en az 30 lira olurdu. Dileyen Arçelik ve vesbe’nin çarpanlarına bakıp kıyaslamasını yapabilir.
Velhasıl vesbe’yi 2019 yılı boyunca izlemeye ve kademeli olarak almaya devam...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri