Sayfa 274/1230 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    1. Tutkunu bul, o isi yap, sevdigi isi yapan mutlaka basarili olur..
    2. Cok calis, cok kazan ama imkanlarinin altinda yasa...
    3. Aradaki farki uzun vadeli olarak yatirima yonlendir, bilesik getirinin gucunu kullan.

Hepsi bu esasinda...

20 li yaslarda olanlar icin benim verebilecegim en onemli tavsiyeler..

Syg,
    Buradaki en büyük problem tutkulu olduğum işi bulmakta...

Neleri sevmediğimi daha iyi farkediyorum fakat tutkulu olduğum konu hala meçhul..

Bu konuda iktisat/ekonomi eğitimi ve mezuniyet sonrası olası işler arasındaki eşleşme probleminin önemi çok büyük bence, mühendislikler için ayrım bu kadar fazla değil, şanslılar.

2.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selamlar,

Ben yilbasindan beri Is Bankasinin internet subesi ustunden sundugu mobil borsa platformu ile sorun yasiyorum.

Yeni yil ile beraber kullanici arayuzunde guncelleme yaptilar; ve bu guncelleme ile ben artik hicbir veriyi gorememeye basladim.

Pencereler aciliyor ama ne rakamlar geliyor ne de bagil hesaplamalar. Ayni sekilde KAP haberlerini de gorebiliyorum.

Isbankasi borsa platformunu internet explorer, firefox ya da safari ile bilgisayar ustunden acip problem yasayan oldu mu?

Burada kritik nokta platformunun internet subesi ustunden aciliyor olmasi gerektigi, yoksa iscep subesinde problem yok zaten.

Ne bankanin internet sitesinde ne de yazilim forumlarinda konu ile ilgili bir kaynak bulamadim.

Yorum yapabileceklere simdiden tesekkurler...
    İnternet şubesinden açtığınız sayfada alt tarafta eski versiyonda mevcut eğer ona alışıksanız yine onu açabilirsiniz.

3. Herkese merhabalar.
    Malumunuz borsa için şirketlerin prospektif karlarını doğruya yakın tahmin edip gelecek 1 yıl içinde kâr patlaması yapabilecek şirketleri bulmak çok önemli.
    Buradaki çoğu kişi patronundan dolayı beğenmeyecek olsa da vesbe’de 2019 yılı boyunca çok büyük potansiyel görüyorum. Manisa’da yaşamam hasebiyle şirketi yakından tanıyorum. Çok ciddi ihracat yapıyorlar ve son 6 ayda ihracat oranı %80’e yaklaştı. Sektörde Arçelik’ten bile daha fazla ihracat yapıyor firma.
    Geçenlerde beyaz eşya ile ilgili bir rapor okumuştum. Raporda şu an dünyada işçilik ve diğer maliyetler açısından en avantajlı ülkelerden birinin Türkiye olduğu söyleniyordu.
    Şirketin yeni devreye aldığı kurutma makinesi fabrikası 2019 itibariyle devreye girdi.
    Bu yatırımın ve artan ihracatın etkisiyle 2019’da ciro ve karın ciddi oranda artacağını düşünüyorum.
    Ayrıca vesbe’nin %96’sı Vestel’e ait. Vestel de çok borç var. Bu sarmaldan çıkması için vesbe’deki temettüye çok ihtiyacı var.
    Bu sebepler şirketin yüksek temettü dağıtımına da (2018: %80) devam edeceğini düşünüyorum.

Şirket şu an çok uygun çarpanlardan işlem görüyor. Bu belki de patronun anz olmasından kaynaklı. Zaten bu şirket koç grubuna ait olsa fiyatı en az 30 lira olurdu. Dileyen Arçelik ve vesbe’nin çarpanlarına bakıp kıyaslamasını yapabilir.

Velhasıl vesbe’yi 2019 yılı boyunca izlemeye ve kademeli olarak almaya devam...

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Neleri sevmediğimi daha iyi farkediyorum fakat tutkulu olduğum konu hala meçhul..

Bu konuda iktisat/ekonomi eğitimi ve mezuniyet sonrası olası işler arasındaki eşleşme probleminin önemi çok büyük bence, mühendislikler için ayrım bu kadar fazla değil, şanslılar.
    Benim sevdiğim bir iş yok 😀😀

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Alakası yok her meslek senin yaşadıkların yaşıyor...Türkiye hammal ülkesi, hiç bir işi sevmemen gayet dogal..Operasyonel işler var burda..Beyin işleri gelişmiş ülkelerde...Beyin işi yapmak istiyorsan ve bu konuda gercekten cok calışkansan batıya gitmen gerekiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by 2Ekmek1Samsun Yazıyı Oku
    İnternet şubesinden açtığınız sayfada alt tarafta eski versiyonda mevcut eğer ona alışıksanız yine onu açabilirsiniz.
    Coooook tesekkurler hocam,
    Siz soyleyene kadar farketmemistim

7.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Alakası yok her meslek senin yaşadıkların yaşıyor...Türkiye hammal ülkesi, hiç bir işi sevmemen gayet dogal..Operasyonel işler var burda..Beyin işleri gelişmiş ülkelerde...Beyin işi yapmak istiyorsan ve bu konuda gercekten cok calışkansan batıya gitmen gerekiyor.
    Ortalamada nasıldır bilmiyorum fakat kendi çevremden gördüğüm şu mühendisler aldığı eğitimin hakkını verecek işler bulabiliyor, bu gözlemimin kaymak tabaka denilebilecek bir mühendis grubu için olduğunu belirtmeliyim ama.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hem tutkulu olduğu işi bulup hem de o işte çalışıyor olabilmek zaten çok kişiye nasip olmuyor diye düşünüyorum. Bulup da çalışanın da illa ki burnundan getirirler.

Kariyer seçimini yaparken zaten çok genç yaşta oluyorsunuz ve genellikle hayatın gerçeklerinin pek farkında olmuyorsunuz. Bir belgesel fragmanında görmüştüm, 2. dünya savaşı pilotları için "en ideal pilot 10'lu yaşlarının sonunda olanlardır, o yaştakiler daha ölümsüz olmadıklarının farkında değildirler" diyordu... Biz de o yaşlarda dünyayı fethedeceğimiz sanıyoruz. Başaran bir azınlık mutlaka vardır tabii. Çoğu kişi hayat şartları, mecburiyet, arkadaş ortamı, çevresel gazlarla bir yola giriyor ondan sonra da gene çok beğendiğim bir sözdeki gibi "bir kere yanlış trene binmişsen vagonda geriye doğru yürümenin bir faydası yoktur" ....

Bütün bu hengameleri çok bilinçli, eğitimli, kaliteli bir şekilde geçip, hayatının işini bulduysan da illa ki burnundan getirirler... Ne kadar düzgün, performanslı çalışırsan çalış; entrika, üçkağıt, siyaset, altta kalanın canı çıksın yoluyla yıldırırlar.

Sabah sabah içinizi kararttım, kusura bakmayın. Bol kazançlar.

Sayfa 274/1230 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •