Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Buradaki en büyük problem tutkulu olduğum işi bulmakta...

Neleri sevmediğimi daha iyi farkediyorum fakat tutkulu olduğum konu hala meçhul..

Bu konuda iktisat/ekonomi eğitimi ve mezuniyet sonrası olası işler arasındaki eşleşme probleminin önemi çok büyük bence, mühendislikler için ayrım bu kadar fazla değil, şanslılar.
    Alakası yok her meslek senin yaşadıkların yaşıyor...Türkiye hammal ülkesi, hiç bir işi sevmemen gayet dogal..Operasyonel işler var burda..Beyin işleri gelişmiş ülkelerde...Beyin işi yapmak istiyorsan ve bu konuda gercekten cok calışkansan batıya gitmen gerekiyor.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Alakası yok her meslek senin yaşadıkların yaşıyor...Türkiye hammal ülkesi, hiç bir işi sevmemen gayet dogal..Operasyonel işler var burda..Beyin işleri gelişmiş ülkelerde...Beyin işi yapmak istiyorsan ve bu konuda gercekten cok calışkansan batıya gitmen gerekiyor.
    Ortalamada nasıldır bilmiyorum fakat kendi çevremden gördüğüm şu mühendisler aldığı eğitimin hakkını verecek işler bulabiliyor, bu gözlemimin kaymak tabaka denilebilecek bir mühendis grubu için olduğunu belirtmeliyim ama.

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Buradaki en büyük problem tutkulu olduğum işi bulmakta...

Neleri sevmediğimi daha iyi farkediyorum fakat tutkulu olduğum konu hala meçhul..

Bu konuda iktisat/ekonomi eğitimi ve mezuniyet sonrası olası işler arasındaki eşleşme probleminin önemi çok büyük bence, mühendislikler için ayrım bu kadar fazla değil, şanslılar.
    Hem tutkulu olduğu işi bulup hem de o işte çalışıyor olabilmek zaten çok kişiye nasip olmuyor diye düşünüyorum. Bulup da çalışanın da illa ki burnundan getirirler.

Kariyer seçimini yaparken zaten çok genç yaşta oluyorsunuz ve genellikle hayatın gerçeklerinin pek farkında olmuyorsunuz. Bir belgesel fragmanında görmüştüm, 2. dünya savaşı pilotları için "en ideal pilot 10'lu yaşlarının sonunda olanlardır, o yaştakiler daha ölümsüz olmadıklarının farkında değildirler" diyordu... Biz de o yaşlarda dünyayı fethedeceğimiz sanıyoruz. Başaran bir azınlık mutlaka vardır tabii. Çoğu kişi hayat şartları, mecburiyet, arkadaş ortamı, çevresel gazlarla bir yola giriyor ondan sonra da gene çok beğendiğim bir sözdeki gibi "bir kere yanlış trene binmişsen vagonda geriye doğru yürümenin bir faydası yoktur" ....

Bütün bu hengameleri çok bilinçli, eğitimli, kaliteli bir şekilde geçip, hayatının işini bulduysan da illa ki burnundan getirirler... Ne kadar düzgün, performanslı çalışırsan çalış; entrika, üçkağıt, siyaset, altta kalanın canı çıksın yoluyla yıldırırlar.

Sabah sabah içinizi kararttım, kusura bakmayın. Bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Ortalamada nasıldır bilmiyorum fakat kendi çevremden gördüğüm şu mühendisler aldığı eğitimin hakkını verecek işler bulabiliyor, bu gözlemimin kaymak tabaka denilebilecek bir mühendis grubu için olduğunu belirtmeliyim ama.
    Evet vasat ya da ortalama bireyler için Türkiye mükemmel bi yerdir...En dipteki ya da en tepedeki insanlar için malesef kötü bi yer...

Evet vasat ya da ortalama bireyler için Türkiye mükemmel bi yerdir...En dipteki ya da en tepedeki insanlar için malesef kötü bi yer...
    Ortalamadan farklı düşünenler içinde öyle malesef.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    sn. martind çok haklı. TR tamamen operasyonel ve paperwork fazla olan işlerle dolu.
    ing.işletme mezunu olsamda kendi sektörüm bankada,en çok mühendis çalışıyordu.

Tutkulu olduğumuz işi tecrübe etmeden anlayamıyoruz. En başta karar vermek/tespit etmek önemli.
    en sevdiğim iş sermaye piyasaları ve borsa. bunu beyaz yakalı olarak çalışmaya başladıktan ve veda ettikten sonra anladım.

Yeniden başlayacak olsam; yurtdışına kapağı atıp belli bir süre sonra geri gelirdim. Türkiye'nin yerini hiçbir ülke tutmaz.
    aşağıdaki video güzel bir örnek.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •