Sayın Bear Bull,
Keşke yazımdan alıntı yapsaydınızda ben nerede öyle demişim görseydik.
Benim Erhan beye yazım aynen şöyle;
Tekrar ornegimize donersek, adam 0,78 den almis. Uzerine 0,125 almis bugun hisse fiyati hala o 0.125 aldiktan sonra bile 0.84. Simdi bu adamin aldigi bu para nasil extra degil diyebiliriz. Adamin en basta 0,78 TL si vardi. Simdi 0.84 TL si var birde 0.125TL yi aldi afiyetle yedi. Yemedi ise 0.965 TL si var. Sizin taniminizla extra var olana ek demek. Burda ek yokmu? Adamin parazi 0.78'den 0.965 olmus. Ek/extra olmasi icin daha ne olmasi gerekiyor
Benim ifadelerimde bir hesap var. Sizin iddia ettiğiniz şey temettü ekstra gelir yaratmaz bende doğru koşullarda yaratır diyorum ve bunu yukarıdaki örnekle kanıtlıyorum. Adamın 0,78 TL si vardı şimdi cebinde 0,965 TL'si var. Hala ek yok diyorsanız buyurun kanıtlayın yukardaki örnek üzerinden.
Sizde bir tanımlama yaptınız temettü ile ilgili şimdi. Bu öyle bir tanım ki sanki sağ cepten sol cebe parayı aktarırken, stopajıda verip sol cebe eksik para konuyormuş gibi duruyor tanımınız. Lütfen yukardaki örnekte kendi tanımınızıda bir açıklayın.
Belliki kesilen stopajın geri alınabileceğinide bilmiyorsunuz. Ama maalesef bu kadar detaya inecek vaktim var yok. Bir zahmet araştırın, göreceksiniz alınabildiğini.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri