Bir rock topluluğu bir yerde konser vermek için anlaşma yaptıklarında solistin odasında büyük bir M&M şekerleme kavanozu konulmasını fakat hiç kahverengi şeker olmamasını şart koşuyorlarmış, eğer bulurlarsa konseri iptal ediyorlarmış. Bu istekleri yıllarca “artist kaprisi” olarak görülmüş ; yıllar sonra bir gazeteci “neden böyle yapıyorsunuz?” diye sorunca topluluğun menajeri demiş ki : “Biz konser için geldiğimizde güvenliğe çok önem veririz, zira sahne kurulumu, elektrik tesisatı vb. hazırlıklar kazasız bir konser için önemlidir. Her şeyin nasıl olması gerektiğin en ince detayına kadar sözleşmemizde tarif ederiz. Konser öncesi alana geldiğimizde her şey hazırdır fakat sözleşmemize uygun mudur? Bunu anlamak için hemen solistin odasına gider ve şekerlemelere bakarım, eğer kahverengi şekerleme bulursam hemen konseri iptal ederim ; bu kadar basit bir şeyi bile yapmamışlarsa mutlaka sahne hazırlığına da gereken özen gösterilmemiştir diye düşünürüm” demiş…

“Klima” örneğinizi , izin verirseniz,”DERİ KOLTUK” OLARAK değiştireyim ve siz “hiç deri koltuk olduğu için araba alınır mı? Diye sormuş olun…..Eğer “0 km” arabada deri koltuk varsa = o araba full + full dur diyebilir miyiz ? Bence çok rahat diyebiliriz (belki sunroof eksik olabilir)….peki deri koltuk yoksa o araç full+full dur diyebilir miyiz? Bence diyemeyiz , niye ? Çünkü deri koltuk yok…

DOW ENDEKSİNİN TAMAMI temettü verir ; buffet eğer DOW a girebilecek kadar büyük olsaydı temettü vermek zorunda kalırdı…Diğer saydığınız şirketler NASDAQ endeksine kayıtlı teknoloji şirketleri ama bir gün onlar da DOW a girerlerse temettü verecekler…..

“Ben binmezdim diyorsun eee niye binmeyeceğini açıkla ozman.” Demişsin. Üstte açıkladım zaten : 2007 de ALKİM ALDIM,temel analizi çok iyiydi bana göre. Sizin hesabınıza göre 4,4 lira maliyet, sonfiyat 27,5 lira…10 yılda 6,5 kat getiri…..İYİ Mİ ? BENCE DEĞİL…Bu kadar zaman bırakın diğer şeyleri, sadece “temettü verimine”bakarak yatırım yapsaydım sonuç ortada..yok cari oran,yok borçları, yok net karı, yok özsermaye karlılığı, yok yatırımı…EEEEE SONUÇ ORTADA….Ben yandım siz de yanmayın , tek çabam bu…..