Sayfa 35/195 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1. TEFAS Fon Valör

1. Aracı Kurum : Aracı kuruma bu sabah EFT yaptım, gün içinde de yaklaşık yarısı kadar borsadan alım yaptım. Bekleyen emirler olunca gündüz fon aldırmadı. Ben de akşam 18:30 gibi fon alayım dedim. Pazartesi gününe yani 4 gün sonrasına valör verdi. Fon açıklamasında T+1 gün diyor. T günü yarın olunca da valörü pazartesine salladı. Bu uygulama yanlış değil mi ? Para aracı kurum hesabında boşta duruyor ve ben 4 günlük repo gelirinden oldum

2. Aracı Kurum : Bugün aldığım senetlerin parası pazartesi ödeneceğine göre, bu parayı ben eski aracı kurumuma gönderseydim, pazartesine kadar otomatik repo yapacaklardı. Hem de bugünkü alışları düşmeden paranın tamamına repo yapacaklardı.

Sizin aracı kurumunuz hangisi gibi davranıyor ? 1 mi 2 mi ?

2.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku

1. Aracı Kurum : Aracı kuruma bu sabah EFT yaptım, gün içinde de yaklaşık yarısı kadar borsadan alım yaptım. Bekleyen emirler olunca gündüz fon aldırmadı. Ben de akşam 18:30 gibi fon alayım dedim. Pazartesi gününe yani 4 gün sonrasına valör verdi. Fon açıklamasında T+1 gün diyor. T günü yarın olunca da valörü pazartesine salladı. Bu uygulama yanlış değil mi ? Para aracı kurum hesabında boşta duruyor ve ben 4 günlük repo gelirinden oldum

2. Aracı Kurum : Bugün aldığım senetlerin parası pazartesi ödeneceğine göre, bu parayı ben eski aracı kurumuma gönderseydim, pazartesine kadar otomatik repo yapacaklardı. Hem de bugünkü alışları düşmeden paranın tamamına repo yapacaklardı.

Sizin aracı kurumunuz hangisi gibi davranıyor ? 1 mi 2 mi ?
    Saat 13:30 a kadar verilen fon emirleri T gün olarak geçer. 13:30 'dan sonra verilen emirler birgün valör atar T+2 gibi olur sizin alacağınız fon için. Yani 18:30'da verdiğiniz için emiri T+1 alışı olan fonda bütün aracı kurumlarda aynı şekilde Pazartesiye atar valörü. Fakat fon alımı gerçekleşene kadar parayı repo yapıyor olması lazım. Fon almadan önce fon alım satım esaslarına bakarsanız daha iyi olur sizin için. Bazı fonlarda satış için T+3 olan bile gördüm ben. Ben para piyasası fonu alıyorum aracı kurumda boşta kalan parayla hisse senedi aldığımda otomatik olarak satış yapıyor T+2 de aracı kurumum.

3.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Yani 18:30'da verdiğiniz için emiri T+1 alışı olan fonda bütün aracı kurumlarda aynı şekilde Pazartesiye atar valörü. Fakat fon alımı gerçekleşene kadar parayı repo yapıyor olması lazım.
    Repo filan yapmıyorlar hocam, gerekçeleri de şu : müşterileri genellikle faiz hassasiyetine sahipmiş. Aracı kurum da aynı hassasiyete sahip mi acaba ?

Yazın Arsa... Kışın Borsa

5. Alım yaparken dikkat edin ben dün kontrol ettiğimde 1 şubat alım tarihi veren fonlar gördüm.Nerdeyse T+8.

6. t.axaray size bir şey sormak istiyorum. Ben şuan ing e turuncu 23 oranla ve iş bankasının bu likit fonunu kullanıyorum. Sizce e turuncu hoşgeldin bitene kadar onu mu kullanayım yoksa bu iş likit fon yine de dahamı karlı. Fonda bileşik faiz yok ama e turuncu da günlük faiz verdiğinden bileşik faizde oluyor değilmi. Ama hangisi karlı hesaplayamıyorum. Atıyorum 100k, 100 gün hergün 23 ten günlük faiz mi. Yoksa fon alıp durması mı karlı olur? Siz olanın ne yapardınız?

7. Şemsiye fonlardan hangi çeşit seçilmeli sizce... *Borçlanma Araçları *Para Piyasası *Değişken ... Risk oranları aynı fibi ama getirilerde farklılık var incelediğim kadarıyla

8. vakıf portföyün 1. ve 2. değişken fonlarının son 1 ve 3 aydaki getirileri diğer fon getirilerinin oldukça üstünde..

Sayfa 35/195 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •