eveettt..
ocak sonu 5.22....
işte bu.
suriyede abd ile takışmadığımız sürece artık enflasyon kadar dolarda çıkış bekleyebiliriz.
ay ortalarında dolarda sert olmayan yukarı hareketler yaşayabiliriz.
ancak ay sonlarında durulup enflasyona uyumlu hale gelirse sıkıntı olmayabilir.
diye düşünüyon... beaaaaa! [emoji16][emoji16]☻
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Dolarda 4,60 fiyatını dillendirmeye başlayanlar var.
Dolarda 4.60 fiyatı ihracatı bitirebilir.
Kritik tarih 2018 aralık sonunda 4.xx 'lü fiyatlar gerçekleşseydi bilançolar, ülkenin rakamları güzel olurdu. Şirketler ve bankalar daha şirin gözükürdü.
Ancak 5.26 oldu.
5.18 ise dolarda beklenmeyen 2019 hareketlerinden.
Deprem gibi bir şey. 31 ocakta gerçekleşen dolar fiyatı dip olabilir.
Şubat ortası dolar 5.4x lere de yaklaşabilir. Sonra tekrar hafif bir düzeltme ile şubatı 5.3x'lu fiyatların alt kademelerinde kapatırsak bu da güzel olabilir.
Düşüncesiyle hareket ediyorum.
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
Patentli ürünler üretemeyen bir işletme 400 $'dan fazla aylık asgarî ücret uyguluyorsa yurt dışına mal satması zor.
Dünyada aynı malları 400 $ altında asgarî ücretlerle üreten işletme o kadar çok ki.....
Dolayısıyla da hükümet dolar fiyatını artık 5 TL altına inmesine müsaade edemez.
Hele seçim sonrasında asla.
Diye düşünüyorum.
...........[emoji102]
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hükümet döviz borçlanıyor.
gelen dövizi de piyasada satıp özel sektörün doviz aciginı kapatmasını hedefliyor gibi geliyor bana.
bunun sonucunda piyasada doviz yukselemiyor diye dusunuyorum
Hükümetin dövizle borçlanmasını risk olarak görenler var.
Döviz kontrol altında tutulamazsa özel sektörün yaşamakta olduğu travmaya başka ne çare önerirler?
Belki 30-40 milyar dolar devlet döviz borcunun artmasına sebep olunarak süreç
suhuletle yönetilebilirse 2-3 yıl içinde özel sektörün travması kalkabilir.
Tabii bu süreç sonsuza kadar devam edemez. Diye düşünüyorum beaa!
Yer İmleri