Sayfa 964/1000 İlkİlk ... 464864914954962963964965966974 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,705 - 7,712 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Dün Hazine ve Maliye Bakanımız Sera Kredisi açıkladı...

Açıklanan kredi bir dönüm alan için 80,000 euro veya 500,000 TL idi.. Artık öyle naylondan derme çatma sera olmayacak dedi... Düzgün, sağlam modern seralar olacak dedi...

Sıkıntı şu...

Sermayenin maliyeti...

500,000 TL si olan çiftçi köşedeki ING Bank a gitse yıllık %25 faiz alıcak... 500,000*0,25=125,000 TL eder...

125,000/12=10,416 TL para kazanır...

Şİmdi Anadolu da denilir ya... Zurnanın ZIRT dediği yere...

Bir dönüm modern sera yapıcaz.. Bir dönümden öyle bir DOMATES, Patates yada soğan hasadı yapacağız ki;

Aylık sermaye maliyeti olan 10,416 TL yi geçip üzerine kar edip ailemizi çoluk çocuğumuzu geçindirip, bu kredi taksitinide ödeyeceğiz...

Ve tüm bunları KG 1 TL den yada 2 TL den üretip sattığımız soğan patates ile yapıcaz...

Ya ben matematikten anlamıyorum....

Ya da bunların bildikleri başka bişeyler var..

Sonuçta koskoca bakanlıkta uzman var, uzman yrd cısı var, müfettiş var onun yardımcısı var, şube müdürleri var, onların yardımcıları var, daire başkanları var onların yardımcıları var, genel müdürleri var onlara yardım edenleri var, müsteşarı var ve onların yardımcıları var...

Var oğlu var...

Ben de bir yanlışlık var...

Ben en iyisi ODTÜ diplomamı yakayım...
    Kesin sen anlamıyorsun sn.selka...Devlet büyükleri hata yapmaz
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
    neyse polemik olmasın.......Trollükde bana göre değilmiş zaten.....

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Kesin sen anlamıyorsun sn.selka...Devlet büyükleri hata yapmaz
    Bence de.. Bi yanlışlık var bende , ama ne.. Matematik zayıf bende...

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sera nın boyutları
    yılda kaç defa ürün alındığı
    ne kadar ürün alındığı
    ortalama karlar
    maliyetler
    ciddi analiz ve sağlam bilgi gerektirir..
    Daha evvel mevduat topiiğin dede yazdım yüzde 20 karla çalıştığını iddia ediyordu bir arkadaş..
    Yüklendim biraz..
    Bu ülkede karlar 1 e 3 1 e 5 lerde iken sen dalga mı geçiyorsun diye..
    9 daire lik inşaat yapıyor müteahit 6-7 si ev sahiplerine
    2-3 ü kendine kalıyor
    800K dan satıyor 2 sini
    1.6M
    eee buradan ne çıkarıyoruz 9 dairenin maliyeti 1.6M dan çok çok az demek ki..
    Zaten tüik i açıp baktığımızda lüks daire metre kare birim maliyetleri karşımıza çıkıyor..
    Kaça kaç karla çalıştıkları ortaya çıkıyor bu durumda..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    sen koskoca odtüyü bitir bir döşişlemi yapama..Kapatmak lazım bu odtüyü..

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Antalya'da 2 lira olan domates İstanbul'da 7 lira diye kızıyorlar.

Malın Osman Gazi Köprüsünden geçtiğini unutuyorlar...
    En düz Vw Golf 'de 88K TL Net Fiyat'ı iken Anahtar Teslim 141K TL

siyasette aslında bilinen kavramların "doğallaştırdıkları" için yeni nesil politikacıları tebrik mi etsek bilmem ne yapsak...

adam oy ver cenettin anahtarı bizden diyordu eskiden aynı kafanın yeni nesli de aynısını söylüyor Rûz-ı mahşerdee geçerli belge olarak bize verdiğin oyları göstermeniz yeterlidir ona göre...

vatan millet sakarya edebiyatı yapılıyordu , bal tutan parmağını yalar diyorlardı eskileri yenileri de hırsız ama bizden yine oylar bize diyor...

muhalefet desen çal çal oyna ...

bu belediye adaylarını hangi kriterlerle göre belirlediler... eminim ki bu seçimde de fiyasko ile sonuçlanacaktır...seçim sonrası boşalmış hazineyi yine vergi veren enayi takımına yüklenerek halletmeye çalışacaklr...

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sera nın boyutları
    yılda kaç defa ürün alındığı
    ne kadar ürün alındığı
    ortalama karlar
    maliyetler
    ciddi analiz ve sağlam bilgi gerektirir..
    Daha evvel mevduat topiiğin dede yazdım yüzde 20 karla çalıştığını iddia ediyordu bir arkadaş..
    Yüklendim biraz..
    Bu ülkede karlar 1 e 3 1 e 5 lerde iken sen dalga mı geçiyorsun diye..
    9 daire lik inşaat yapıyor müteahit 6-7 si ev sahiplerine
    2-3 ü kendine kalıyor
    800K dan satıyor 2 sini
    1.6M
    eee buradan ne çıkarıyoruz 9 dairenin maliyeti 1.6M dan çok çok az demek ki..
    Zaten tüik i açıp baktığımızda lüks daire metre kare birim maliyetleri karşımıza çıkıyor..
    Kaça kaç karla çalıştıkları ortaya çıkıyor bu durumda..
    Bu işi bende biraz araştırdım,Sayın Selka sonuna kadar haklı,modern seradan bahsedilmiş,bu tür tesislerin ilk kurulum ve idame masrafları çok yüksek,içinde herkesi çalıştıramazsınız,kalifiye personel gerekli,can alıcı noktası ise neredeyse tüm ısıtma,sulama,ilaçlama ve gübreleme sistemleri elektronik ve tabi ki bizde üretilmiyor...

Bir firmamız,çok verimli,benzerlerinden çok az su,ilaç vb kullanan bir sistem yapmış,ancak en az 10 dönümlük tesis kuruyor ve maliyeti:1.5 MİLYON EURO..

Para sizin olsa yılda 380 ton domates için bu riske girer misiniz? yok değil kredi aldınız,böyle bir kredi kullanımından sonra bırak kar etmeyi,kredi borcunu ödemeyi düşünebilir misiniz?

Ayrıca, sebzedeki fiyat artışlarını önlemek için akla zarar fikirler dolaşıyor ortalıkta,bunlar,akaryakıt yangınını suyla söndürmeye benzer,dikkatli olmakta fayda var...

Çözüm? bence öncelikle sorun,gerçekçi olarak kabul edilmeli;daha az ekilebilir toprağımız,çok daha fazla nüfusumuz,devamlı şehre göç veren bir üretici topluluğumuz var,köye dönüş özendirilmeli,toprak birleştirmeleri süratle tamamlanarak,bu işi yapmak isteyenlerin masrafları azaltılmalıdır.(ör:adamın toplam 50 dönüm arazisi var fakat 7 parça,bunları işlemenin maliyeti çok daha fazla)üreticinin daha modern tarım yöntemlerine ulaşması sağlanmalı,devlet bu konuda destek ve kontrol görevi üstlenmelidir,yoksa mevsim şartları veya aşırı talep nedeniyle fiyatı yükselen her ürünü ithal etmeye kalkarsak,ilerki yıllarda daha kötü durumlarda kalabiliriz.

Sayfa 964/1000 İlkİlk ... 464864914954962963964965966974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •