Sayfa 426/999 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

  1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Ben şahsen zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir şey almıyorum (dışarda para harcamayı minimuma indirdim (dışarı çıkıyorum tabiki ama sahilde gezip spor yapmak için), kıyafet almıyorum eskilerle idare ediyorum)...Vardı bazı daha büyük planlarım (arabayı değiştirmek) ama erteledim...Sizde durumlar nasıl ?

    Bu piyasa açılır mı bu yüksek tüketim fiyatları ile faturalar ile ? Alım gücümüz düşmüşken...


     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    https://twitter.com/tashecon/status/...497593856?s=19

    Datalar daha derin bir resesyon gösteriyor.
    Cevap burada olabilir. Derin resesyon dayız. Genelde L tipi çıkış olur. Minimum 8-9 ay sürer diye tahmin ediyorum.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

  2.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Bankalar yarışa girdi oranlar hergun düşüyor bugün en baba oran 20.50 aşağıya doğru 18.50 ye kadar veriyorlar eksi reel faiz e geçildi yine .... Böyle olunca 2 günüdür 5 banka şubesi dolaştım millet bireyselden kasadan TL mevduati dolara çeviriyor ...30-50-100 K doları alan alana
    sayın uğur gürses in dediği gibi kozmetik önlemlerle pudra fondöten le faiz düşürürsen milleti kıllandırırsın

  3. Aslında merkez bankası isterse likidite açığı sıfıra inse dahi mevduat faizlerini yükseltecek bir adım atabilir. Ama isterse.

    Elinde piyasadan istediği kadar TL çekecek (buna sterilizasyon deniyor) araçlar var. Bunu yaparsa mevduat faizleri politika faizine yakınsar.

    Ama bunu yaparsa tabii ki şu an -%4 beklenen 2018 son çeyrek büyümesi, 2019'un ilk yarısında -%14'a çıkabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  4.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    İthal cep telefonlarinda otv yuzde 50'ye Çıkıyor...
    Neeeeeee. ?!?!

    Teklifin kısa süre içinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifle birlikte cep telefonları, matrahı bin 200 TL’ye kadar olanlar, matrahı 2 bin 400 TL’ye kadar olanlar ve diğerleri diye üçe ayrılırken; telefondaki özel tüketim vergisinin yüzde 50’ye kadar çıkarılabilmesi için de yetki alınıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

  5. ya siz ne anlatıyorsunuz ? ne enflasyonu ne ezilmesi

    Faizciler okuyun anlayın.

    6 Ağustos dolar ka. 5.30
    14 şubat 2019 7 ay olmuş dolar kaç 5.30

    7 aydır kuru sabit tutmuşsun !!

    sen 100 bin dolara geliyorsun %14 faiz ödüyorsun yabancıya 7 aydır.

    7 lerden bozana ise geliyorsun %40 faiz ödemişsin.

    ayda 100 bin dolara 2 bin dolar faiz ödüyorsun. 100 bin euroya 2 bin euro faiz ödüyorsun.
    ayda 100 kilo altına geliyorsun 2 kilo faiz ödüyorsun


    böyle bir kazanç dünyanın hiç bir yerinde yok..

    talan etmişler bu faturayı kim ödeyecek ?

  6.  Alıntı Originally Posted by İsa Talayman Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun elbet önümüz de ki günler de faizler baskılama ile düşmeye devam edecek hatta %17 %15 lere kadar geri çekilebilir ancak usd dizginlerini tutmak da zorlanacak bir ekonomiye ve jeopolitik konuma sahibiz ki mart sonrası bu usd rakamları çok ararız diye düşünüyorum (yatırım yada satış tavsiyesi) değildir.
    Bence döviz de yükselmez bu daralan talep ve piyasa ile...Güvenlik koridoru havucu ile operasyon da askıya alındı...Jeopolitik meopolitik te kalmadı...

    Ama belki Trump ceptellere ÖTV arttırımına kızabilir piyasası daralacağı için IPHONE ların...

    Döviz yatay, enflasyon oranında artar belki...Bence...

  7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında merkez bankası isterse likidite açığı sıfıra inse dahi mevduat faizlerini yükseltecek bir adım atabilir. Ama isterse.

    Elinde piyasadan istediği kadar TL çekecek (buna sterilizasyon deniyor) araçlar var. Bunu yaparsa mevduat faizleri politika faizine yakınsar.

    Ama bunu yaparsa tabii ki şu an -%4 beklenen 2018 son çeyrek büyümesi, 2019'un ilk yarısında -%14'a çıkabilir.
    Bankalara zaten sopa gösterilerek faizler düşürülüyor elbette kredi talebinin cansız olmasının da etkisi var, mb bugünkü açıklmasından anladığım zorunlu karşılıklar yoluyla piyasaya tl verilecek bu da dolara olan talebi artırabilir. Şu oranlarla kısmen de olsa dolara geşmeyen geçmişten ders almamış demektir.
    Tahvil piyasası oranları suni, hele 300 gün 20.5 den bağlayan arkadaşa saygı duymakla beraber büyük yanlış yağtığını söylemek istiyorum, bu oranlarla kesinlike 2,3 aydan öte bağlamamak lazım. Mb viop işlemleri ile kuru tutamaz. Seçim yaklaştı hükümet harcama paketlerini yakında duyarsınız. Bu tahvil faizlerine hiçbir yabancı yatırımcının para yatırmaması piyasasının son derece sığ olması beni işkillendiriyor bir kur şoku daha yiyeceğiz ama önceki zirveyi geçer mi bilinmez.

  8. rxpu üstat şaşı olmuş bir arkadaş var sana zahmet yine şu 2013 hesabını yapsana hatta bırak 2013 u 2018 den bu yana dolarda olan tl mevduatta olanı nasıl sollamış bir zahmet tekrar paylaş ! biliyorum trilyon kez paylaştın ama yapacak bir şey yok ! dolar tepedeyken dolar almış neden çıkmıyor diye hesap yapıyor ne enflasyondan ne reel faizden haberi yok ! şunu da bilmiyor faiz kendisine göre '' çok yüksek '' iken millet bu faizi bile sallamıyor harıl harıl dolar alıyor neden böyle acaba bunu bile düşünemiyor

Sayfa 426/999 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526926 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •