Aha ald ufuu
Aha ald ufuu
ne ufukmus arkada
SM-G950F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
KAP: UFUK [ ] UFUK YATIRIM YNETM VE GAYRMENKUL A.. Bilgilendirme Politikas
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/735612
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...689a1e5a66238c
UFUK YATIRIM YNETM VE GAYRMENKUL A..
BLGLENDRME POLTKASI
I- Ama ve Kapsam
Ufuk Yatrm Ynetim ve Gayrimenkul A.. (“irket”), i bu Bilgilendirme Politikas erevesinde, Sermaye Piyasas Mevzuat hkmleri, Kurumsal Ynetim lkeleri ve irket Esas szlemesi hkmleri ile uyumlu olarak tam ve zamannda kamuyu bilgilendirir.
irket Bilgilendirme Politikasnn amac, tabi olduu dzenlemelerle uyumlu olarak pay sahipleri, yatrmclar, alanlar ve mteriler olmak zere tm menfaat sahiplerine tam, adil, doru, zamannda, anlalabilir, dk maliyetle ve eit koullarda ulalabilir aktif ve effaf bir iletiimi salamaktr.
Ancak, bu dzenlemeler uyarnca irket duyurmas halinde meru karlarna zarar gelebilecek durumlarda ticari sr kapsamndaki ve belirli baz gizli bilgileri mevzuatta belirlenen esaslar erevesinde kamuya duyurmaktan imtina edebilir.
Bilgilendirme Politikas, irket bnyesindeki tm alanlar kapsar.
II- Yetki ve Sorumluluk
irketimizin Bilgilendirme Politikas Ynetim Kurulu’nun yetkisi altnda oluturulur ve uygulanr. Ynetim Kurulu zaman zaman ilgili dzenlemeler gerei bu politikada deiiklik yapma yetkisini de sakl tutar. Bilgilendirme politikas ve politikada yaplacak deiiklikler, Ynetim Kurulu’nun onayn takiben irketin internet sitesinde yaymlanr.
Bilgilendirme Politikas’nn uygulanmas, gelitirilmesi ve takip edilmesinden Ynetim Kurulu sorumludur.
Kamuyu aydnlatma ile ilgili her trl hususu gzetmek ve izlemek finansal ynetim ve raporlamadan sorumlu yneticiler ile Yatrmc likileri Blm’nn sorumluluundadr. Sz konusu yetkililer, Kurumsal Ynetim Komitesi, Denetim Komitesi ve Ynetim Kurulu ile yakn ibirlii iinde bu grevlerini yerine getirirler.
III- Bilgilendirme Yntem ve Aralar
bu Bilgilendirme Politikas erevesinde irketimiz tarafndan kullanlan bilgilendirme yntem ve aralar aada belirtilmitir.
- zel durum aklamalar - Periyodik olarak aklanan finansal tablolar, bamsz denetim raporu, beyanlar ile yllk ve ara dnem faaliyet raporlar - irketin internet sitesi ( www.ufukyyg.com ) - Ticaret Sicil Gazetesi aracl ile yaplan ilan ve duyurular
- Telefon, e-posta, faks gibi iletiim aralaryla yaplan iletiim yntemleri - Yazl ve grsel medya araclyla yaplan aklamalar - Reuters, Foreks, Bloomberg gibi veri datm kurulularna yaplan aklamalar - Yatrmclar, analistlerle yz yze veya telekonferansla yaplan bilgilendirme toplantlar
IV- Bilgilendirme toplantlar veya basn toplantlarnda aklanan sunum ve raporlara ilikin esaslar
Pay sahipleri, yatrmclar ve analistlerden irkete iletilen bilgi talepleri, kamuya aklanm bilgiler erevesinde Yatrmc likileri Blm tarafndan doru, eksiksiz ve eitlik ilkesi gzetilerek yazl, szl ya da bilgilendirme toplantlar vastasyla yantlanr.
Gelecee ynelik deerlendirmeler de dahil olmak zere zel durumlara konu hususlarn kamuya duyurulmasnda basn-yayn organlar, basn toplants ve/veya basn bltenlerinden veya dier iletiim yollarndan da yararlanlabilir. Bu duyurularn ncesinde veya e zamanl olarak KAP ’ta da aklama yaplr ve irket internet sitesinde de ayrca yer verilir.
irket yetkilileri, zaman zaman, yatrmclar ve analistlerle bilgi paylamak amacyla ulusal ve uluslararas dzeyde konferanslara veya toplantlara itirak edebilirler. Bu kullanlan sunumlar da irketin internet sitesinde yaynlanabilir.
V-irket hakknda basn-yayn organlarnda veya nternet sitelerinde yer alan haber ve sylentilerin takibi ile buna ilikin aklamalarn yaplma esaslar,
irket, ulusal veya uluslararas basn-yayn organlar veya dier iletiim kanallarnda yer alan haber ve sylentileri yurt iinde anlat veri datm kanallar araclyla ve ayrca kendi bnyesinde takip eder ve ilk kez kamuya duyurulan veya daha nce kamuya duyurulmu bilgilerden farkl ierikteki haber veya sylentilerin varl halinde; irket paylarnn deerini, fiyatn veya yatrmclarn yatrm kararlarna etkisini irket i dzenlemeleri erevesinde deerlendirir ve gerekli grd hallerde, erteleme karar alnm olsa dahi bunlarn doru veya yeterli olup olmad konusunda derhal sermaye piyasas mevzuatnda belirlenen esaslar erevesinde kamuya aklama yaplr.
Basn-yayn organlarnda kan ancak zel durum aklamas yaplmas ykmll dourmayan haber ve sylentilere ilikin irket isterse aklama yapabilir. Bu aklamalar basnla yazl veya szl iletiim eklinde olabilecei gibi irketin internet sitesi www.ufukyyg.com araclyla da kamuya duyurulabilir.
Basn ve yayn organlar ve dier iletiim yollar ile kamuya aklanm bilgilere dayal olarak yaplan yorum, analiz, deerlendirme ve tahminlere ilikin olarak, bunlarn yeterlilii ve doruluuna ilikin irket tarafndan kamuya aklama yaplmak zorunluluu yoktur.
VI- zel durumlarn kamuya aklanmasna kadar gizliliinin salanmasna ynelik alnan tedbirler,
irket tarafndan dzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bamsz denetim raporlarnn hazrland hesap dneminin bitimini izleyen gnden sz konusu tablo ve raporlarn mevzuata uygun ekilde kamuya duyurulmasna kadar geen sre, “Sessiz Dnem” olarak adlandrlmtr. Sessiz dnem boyunca irket yetkilileri, irket adna kamuya aklanm bilgiler hari irketin faaliyetleri, finansal performans veya finansal grnm hakknda yorumda bulunulmaz, herhangi bir analist ya da yatrmc gibi sermaye piyasas katlmclarnn sorular cevaplandrlmaz, ancak bu dnem irket yetkililerinin konferans, panel ve/veya seminerlere katlmlarna engel oluturmaz.
irket yneticileri ve sz konusu kiilerin eleri, ocuklar ya da ayn evde yaadklar kiiler, irket tarafndan dzenlenen 6 aylk ve yllk finansal tablo ve raporlar ile bamsz denetim raporlarnn hazrland hesap dneminin bitimini izleyen gnden sz konusu tablo ve raporlarn mevzuata uygun ekilde kamuya duyurulmasna kadar geen sre ierisinde, irket paylarnda veya bu paylara dayal sermaye piyasas aralarnda ilem yapamazlar. irketin bal ve hakim ortaklklarnn yneticileri ile irket ile bal ve hakim ortaklklarnda pay sahibi olmalar nedeniyle isel bilgi veya srekli bilgilere sahip olan kiiler de bu yasak kapsamndadr. irket, meru karlarnn zarar grmemesi iin isel bilgilerin kamuya aklanmasn, yatrmclarn yanltlmasna yol amamas ve bu bilgilerin gizli tutulmasn salayabilecek olmas kaydyla erteleyebilir. Bu durumlarda irket, sermaye piyasas mevzuat uyarnca, isel bilgilerin gizliliini temin etmek zere her trl tedbiri alr. irket, ynetici ve alanlarn, meslek ii eitimleri kanalyla, isel bilgilerle ilgili olarak kanun ve ilgili mevzuatta yer alan ykmllklere ve bu bilgilerin ktye kullanm veya yaylmas ile ilgili yaptrmlara ilikin bilgilendirir. Ayrca, bu hususlara irket ii Etik Kurallara ilikin dzenlemelerde de yer verilir. irket isel bilgilere eriimi olan kiiler listesinde yer alanlar haricindeki alanlar ve hizmet alnan nc kiilerin bu bilgilere eriimini nleyecek nitelikte gizlilik taahhd alnmas ve benzeri yntemlerle gereken tedbirleri alr. sel bilgilere eriimi olan kiiler ise, isel bilgilerle ilgili olarak kanun ve ilgili mevzuatta yer alan ykmllkleri kabul etmelerini salayacak ekilde, bu bilgilerin ktye kullanm veya yaylmas ile ilgili yaptrmlardan yazl olarak imza karl bilgilendirilir.
VII- dari sorumluluu bulunan kiilerin belirlenmesinde kullanlan esaslar
Sermaye Piyasas Mevzuat erevesinde, “dari Sorumluluu Bulunan Kiiler”, irketin ynetim kurulu yelerini, ynetim kurulu yesi olmad halde, irketin isel bilgilerine dorudan ya da dolayl olarak dzenli bir ekilde erien ve irketin gelecekteki geliimini ve ticari hedeflerini etkileyen idari kararlar verme yetkisi olan kiiler olarak tanmlanmtr.
irketimizde dari Sorumluluu Bulunan Kiiler, Ynetim Kurulu Bakan, cra Kurulu Bakan ve yeleri, Ynetim Kurulu yeleri, Mali ler Mdr ile irket imza sirklerinde birinci derece imza yetkisi tannm dier personel olarak belirlenmitir.
VIII- Gelecee ynelik deerlendirmelerin aklanmasna ilikin esaslar
Gelecee ilikin isel bilgi niteliindeki plan ve tahminleri ieren veya yatrmclara ihrann gelecekteki faaliyetleri ile finansal durumu ve performans hakknda fikir veren deerlendirmeler sermaye piyasas mevzuatnda belirtilen esaslar erevesinde, Ynetim Kurulu karar ile kamuya aklanabilir.
Gelecee ynelik deerlendirmeler, makul varsaym ve tahminlere dayandrlrlar ve ngrlemeyen riskler ve gelimeler dolaysyla sapma durumunda, daha nce kamuya aklanan hususlar ile gereklemeler arasnda nemli lde bir farkllk bulunmas halinde, bu farkllklarn nedenlerine de yer verilmek suretiyle kamuya aklama yaplr. Kamuyu bilgilendirme yetkisine haiz olan yneticiler tarafndan, beklentilerin aklanmasnda Ynetim Kurulunca Karara balanmam irket faaliyetlerini ve stratejilerini ieren konularn bulunmamasna dikkat edilir.
Gelecee ynelik deerlendirmeler, sermaye piyasas mevzuatndaki esaslar erevesinde, zel durum aklamalarnn yan sra, Ynetim Kurulu karar ile yetkilendirilecek kiiler tarafndan, basn-yayn organlar, basn toplants ve/veya basn bltenleri, ulusal ve uluslararas dzeyde konferans veya toplantlar veya dier iletiim yollarndan yararlanlarak yaplabilir.
Bu politikann uygulama esas ve usulne ilikin tm sorular, Yatrmc likileri Blm’ne yneltilmelidir.
Hayrl olsun 57 milyon zarar
hisse.net kullanarak iPhone araclyla gnderildi
Murat sat irketini zarar ediyor zaten sende kurtul bizde kurtulalm yzde 94 akl geriye ne kald ytd...
GM 5 Plus cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Yazdklarm tamamen kendi dncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler deildir...
Yer mleri