Sayfa 255/1000 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Vioptan anlamam ama fx'de en basiti bilgi yüzde 10 psikoloji %90. Amaç önemli tabi, hedge için giriyorsanız ayarlamasını yaparsınız spotta ki x mikatarı sigortlamış olursunuz. Yok eğer amaç yüksek kaldıraç kulanmak ise inanın 10 yıllık kazançını 1 günde gider. Yurtdışında fx'de hesap açarken yatıracağınız miktardan fazla kaybedebilirsiniz diye ibare oluyor. 4 sene boyunca isviçre merkez bankası frankı euro'ya 1.20'ye sabitledi sonra ansızım yine 4 yılsonra bunu kaldırdılar. 200.000 euroluk hesaplar eksi 100.000e düşüştü...İstediğiniz kadar tecrübeye sahip olun, ufak bir hata hepsini götütür ... bugünün en büyük hedge fon yönetçilerinden ray dalio diyor ki zamanında firmamı batırdım herkesi işten çikardim, faturaları ödeyebilmek için aileme bakabilmek için babamdan para istedim...

viop topiği yok mu

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Viopta yokum fakat bende bundan yakınanlardanım.
    Hisse senedi için konuşursam;
    işim bu, orta ve uzun vadede ekmeğimi buradan kazanıyorum diyince " o iş emekli işi , kimse kazanamıyor"der büyüklerim . seninde dediğin gibi ülkemizde kumar gözüyle bakan çok.
    tam tersi profesyonel bir iş.
    Syg.

çok kısa vadeciler için aşağıdaki video izlenmelidir. gayet açık ve net anlatıyor.

Video da ki tespitleri güzel terste kalginizda uzun yatırımcı olursunuz, birde en can alıcı yönü yabancılar... bunlar çikmya başlasın likidite sıfır

4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Viop neden kumar olsun, anlamak mümkün değil. Kaldıraç kullanmak yatırımcının insiyatifinde olan bir şey.

Diyelimki elinizde 54 bin TL var ve dolar almak istiyorsunuz. İki yolu var;

- birincisinde bankanızdan10 bin dolar alır dth hesabı açarsınız.
    - ikinci yöntemde 10 tane kontrat alır 5 bin TL ödersiniz, geri kalan TL'nizi mevduatta değerlendirmeye devam edersiniz. 54 bin TL'nin hepsiyle dolar kontratı alırsanız tabi kumar olur. Bu yöntemde vadesi yaklaşan kontratı satıp yeni vade satın alarak yola devam edilir. Viop'ta spreadler düşük olduğunda ilk bir kaç yılda bankadan döviz almaya oranla daha avantajlı olursunuz ama kontrat yenileme sayısı arttıkça spreade ödediğiniz para, dth için aldığınız doların spreadini aşmaya başlar.

Viop'un avantajı döviz kurları daha da aşağı geldiğinde size tekrar alım fırsatı yaratmasıdır. Dövizin aşağı doğru harketlerinin kısıtlı, yukarı doğru hareketlerinin ise yüksek ihtimalli olduğu durumda, viop kontratları ile dipten dolar alma şansınız olur. DTH açmış olduğunuz durumda dövizin daha da düştüğü durumda seyretmekle yetinirsiz.

Yani kısacası demek istediğim stratejiniz varsa viop en avantajlı enstrümandır. Kumara dönmesi hesapsız kitapsız olmaktan ya da riski çok seviyor olmaktan kaynaklanır.
    Kısa yoldan para kazanmak isteyenler kumar olarak görüyor,

Ticaret yapanlar sigorta olarak görüyor.

Kısaca aradaki fark bu.

Güzel açıklama olmuş bu arada.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Viopta yokum fakat bende bundan yakınanlardanım.
    Hisse senedi için konuşursam;
    işim bu, orta ve uzun vadede ekmeğimi buradan kazanıyorum diyince " o iş emekli işi , kimse kazanamıyor"der büyüklerim . seninde dediğin gibi ülkemizde kumar gözüyle bakan çok.
    tam tersi profesyonel bir iş.
    Syg.

çok kısa vadeciler için aşağıdaki video izlenmelidir. gayet açık ve net anlatıyor.

Yatırımlarım borsada deyince , çocuklarımın rızkını pavyonlarda yiyormuşum gibi bakıyorlar. Kendimi Erol Taş gibi hissettitiyorlar. Halbuki beton alsam alkışlayacak, çocuklarına örnek gösterecekler.

Artık, altın alıp sattığımı söylüyorum, inceden bir saygı duyuyorlar hem de borsayı anlatma zahmetinden kurtuluyorum.

6. Biste uzun vadeli yatırımcının hali ortada..

7.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Cahil adama hayatın kendisi kumardır zaten, borsaya ihtiyacı olmaz. Bana ev kazandıran borsaya ben kumarhabe diyemem. Bilanço okuyarak hisse aldıp sattım diyen borsada kaybetmemiştir. Borsada "oynayanlar" kaybetmiştir.
    94 yılından bu yana en büyük 100 hisse dolar bazınde değer kaybetmiş..Buna dolar enflasyonunu dahil etmiyorum....Türkiyenin en büyük 100 şirketi 25 yılda sana zarar yazdırıyorsa...Burası tam bi kumarhanedir!!
    Son düzenleme : martind; 09-03-2019 saat: 23:24.

8. dolar dışı konuları ilgili başlıklarda yazar mısınız lütfen

Sayfa 255/1000 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •