Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8000 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Cahil adama hayatın kendisi kumardır zaten, borsaya ihtiyacı olmaz. Bana ev kazandıran borsaya ben kumarhabe diyemem. Bilanço okuyarak hisse aldıp sattım diyen borsada kaybetmemiştir. Borsada "oynayanlar" kaybetmiştir.
    94 yılından bu yana en büyük 100 hisse dolar bazınde değer kaybetmiş..Buna dolar enflasyonunu dahil etmiyorum....Türkiyenin en büyük 100 şirketi 25 yılda sana zarar yazdırıyorsa...Burası tam bi kumarhanedir!!
    Son düzenleme : martind; 09-03-2019 saat: 23:24.

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Cahilin kendisi sensin....Tebriyesizce cevap veriyorsun....Sana veri sunuyoruz...Bilanco cart curt...94 yılından bu yana en büyük 100 hisse dolar bazınde değer kaybetmiş..Buna dolar enflasyonunu dahil etmiyorum....Türkiyenin en büyük 100 şirketi 25 yılda sana zarar yazdırıyorsa...Burası tam bi kumarhanedir!!
    Şans oyunlarından bile hoşlanmayan, yıl başlarında piyango bileti bile almayan birine, tanımadan bilmeden "kumarbaz" diyecekseniz cahil sıfatına hazır olmanız lazım. Rusların bir lafı var, "camdan evde oturan başkasına taş atmasın" diye. Kişiliğinize bu kadar düşkünseniz diğer insanları rencide edecek sözlerden kaçınmanızı salık veririm.

Borsaya yatırım dediysek girilecek zaman var çıkılacak zaman var, girilecek sektör var çıkılacak sektör var. Bunlar bilgi, tecrübe gerektirir. Şu anda 15'e yakan bilançoyu düzenli takip ediyorum.Hisse.net'teki başlıkları izliyorum. Sağduyusuna inandığım forumdaşların paylaşımlarından yeni, takibe değer hisseler bulmaya çalışıyorum. Temettü ödemeyen, f/k'sı 8'in üzerinde hiç bir hissem yok şu anda. Yaklaşık 2 yıl önce gelen krizi ortamını öngörebildiğim için kredi borcu yüksek olan hisseleri elden çıkarıp, borçsuz şirketlere geçiş yaptım.

Bunları yapana-yağabilene borsa kumar değildir. Ama bu emeği gösteremeyecekseniz borsaya bulaşmayın, gerçekten kumar olur. İlla da gireceğim derseniz, sosyal medya forumlarındaki yorumlara göre değil zar atarak hisse seçmeye çalışın, kararlarınız en azından başkaları tarafından manipüle edilmez, şansınız daha yüksek olur.

Not: Dolar konusu dışına çıkmama önerisi yapanları haklı buluyorum. Ama döviz alımında viop'u değerlendirdiğimi belirttiğim mesajıma gelen mesnetsiz mesajlara cevap verirken buralara gelmiş bulunduk. Verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum ama cevap hakkımı kallanmamazlık edemem. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Şans oyunlarından bile hoşlanmayan, yıl başlarında piyango bileti bile almayan birine, tanımadan bilmeden "kumarbaz" diyecekseniz cahil sıfatına hazır olmanız lazım. Rusların bir lafı var, "camdan evde oturan başkasına taş atmasın" diye. Kişiliğinize bu kadar düşkünseniz diğer insanları rencide edecek sözlerden kaçınmanızı salık veririm.

Borsaya yatırım dediysek girilecek zaman var çıkılacak zaman var, girilecek sektör var çıkılacak sektör var. Bunlar bilgi, tecrübe gerektirir. Şu anda 15'e yakan bilançoyu düzenli takip ediyorum.Hisse.net'teki başlıkları izliyorum. Sağduyusuna inandığım forumdaşların paylaşımlarından yeni, takibe değer hisseler bulmaya çalışıyorum. Temettü ödemeyen, f/k'sı 8'in üzerinde hiç bir hissem yok şu anda. Yaklaşık 2 yıl önce gelen krizi ortamını öngörebildiğim için kredi borcu yüksek olan hisseleri elden çıkarıp, borçsuz şirketlere geçiş yaptım.

Bunları yapana-yağabilene borsa kumar değildir. Ama bu emeği gösteremeyecekseniz borsaya bulaşmayın, gerçekten kumar olur. İlla da gireceğim derseniz, sosyal medya forumlarındaki yorumlara göre değil zar atarak hisse seçmeye çalışın, kararlarınız en azından başkaları tarafından manipüle edilmez, şansınız daha yüksek olur.

Not: Dolar konusu dışına çıkmama önerisi yapanları haklı buluyorum. Ama döviz alımında viop'u değerlendirdiğimi belirttiğim mesajıma gelen mesnetsiz mesajlara cevap verirken buralara gelmiş bulunduk. Verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum ama cevap hakkımı kallanmamazlık edemem. Saygılar..
    Takip ettiğiniz hisseleri ögrenebilir miyim

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Takip ettiğiniz hisseleri ögrenebilir miyim
    Özelden yazacağım, hisse isimlerini ilgisiz başlıklarda telafuz etmeyi etik bulmuyorum. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

5.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    94 yılından bu yana en büyük 100 hisse dolar bazınde değer kaybetmiş..Buna dolar enflasyonunu dahil etmiyorum....Türkiyenin en büyük 100 şirketi 25 yılda sana zarar yazdırıyorsa...Burası tam bi kumarhanedir!!
    100-endeksin '94 başındaki hurrada 2.00 dolar vurmasını kastederek bunu iddia ediyorsun anladığım kadarıyla ki, o zirveye varmak için son 3 ayda 3 kat koyan inanılmaz bir rallinin zirve noktasını baz alıyorsun.. ve o zirveden sadece 2 ay sonrasında dörtte birine düşmüştü dolar bazında.. yani ocak '94 zirvesi değil de, 3 ay öncesi yada 3 ay sonrası baz alsan, yada 93-95 yılları ortalamasını baz alsan bugün itibariyle dolar bazında 3-5 kat artı yazdığını görürsün..

hisse yatırımını uzun vadeli yapan, her ay aynı miktar parayla (mesela her ay 1000 TL) biriktirmek suretiyle yapan biri muhakkak ki, dolar/altın/faiz/gm vd tüm alternatiflerin üstünde kazanç sağlar, sağlamıştır.. isteyen, otursun hesaplasın son 10 yılda yada 20 yılda her ay aynı sabit parayla kchol-isctr vs gibi blue-chip hisse biriktirmiş olan bir portföyün bugünkü getiri seviyesini ? ve karşılaştırısn her ay aynı parayla dolar/faiz almış olsaydı bugünkü değer ne olacaktı ?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •