Originally Posted by
mdal
mart 15 ile temmuz sonuna kadar borsada ciddi risk var arkadaşlar bilginiz olsun...
mart 15 neden derseniz ocak büyüme verisi gelecek..
temmuz neden derseniz.. s400 lerin teslim tarihi...
ABD s400 için maalesef üzerine gelecektir...
kozaa 7 lerdeyken bir çok kez yazdığımı hatırlıyorum.. önemli beklenti mahkeme.. f/k olarak ucuz değiliz..bir hisseyi neden aldığımızı bilmemiz gerekir.. şuan artık bu görüşüm değişti.. artık ucuz olarak gördüğüm f/k 5 lere indi.. bunu bende biliyorum para babaları da...
peki neden yb fonlar veya büyük para sahipleri hala net tepki vermiyor derseniz... fonlar veya yb tabir ettiğimiz büyük para sahipleri gibi olayı görmek lazım... bunların para birimi dolardır.. doları 5.40 bozdurup 5.40 lardan kozaa almak neden isterler veya istemezler asıl bakılması gereken konu budur...
şuan tr de kozaa almak isteyen fon dolar bozdurup kozaa alacaktır... fakat bu fon 3 ay içinde risk görüp tl nin değer yitirip doların 7 lirayada çıkacağını düşünüyorsa şuan onlar için bu yatırım mantıklı değildir... 5.40 lardan aldığı kozaa maliyetleri ozaman 7 liraya çıkacak demektir...
kısacası bu büyük fonlar.. seçim sonrası 1-3 ay doların nerede dengeleneceğini görüp ona göre tekrar geri geleceklerdir..
benim öngörüm böyledir..
saygı ile sevgi ile kalın..
YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.
Yer İmleri