Sayfa 314/1000 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eğer enflasyon verisine göre tahmin yaparsak, 1 yıl önce USD=3.8TL idi. Resmi enflasyon ile 3.8x1.20=4.56 olmalıydı.

Ama bence böyle bir denge yok. Dengesiz politikalar sonucunda bir sene döviz enflasyonun %15-20 üstünde kalırken bir sene çok altında kalabiliyor.

Bu durumu sağlayan dengesiz para politikalarının ta kendisidir. Politik baskı ile erken faiz indirmek, daha sonra sonuçları ile yüzleşince aşırı faize yüklenmek işte bunlar dengeyi bozuyor.

Halk ta bozulmuş bu dengeyi gördüğü için uzun vadeli olarak dövize yöneliyor. Zira bir sene enflasyona ezilse de dengesiz ve plansız politikalar devam edeceği için takip eden senelerde bu durum ciddi anlamda tersine dönüyor.

Türkiye'deki dolarizasyonun asıl sebebi bence bu.
    Dolar 1,8'den 4,0 geldi..Enflasyon hesabı yaptığımda 3 olması gerekiyordu...Bu sebeple 4-5 aralığında tüm dolar birikimlerimi bozdum sonra acı sonla karşılaştım, faiz inatları yüzünden ters köşe oldum...Şuan diyorum, 2 yıl boyunca yüksek enflasyon ve faizle o geçmişin reel efektif erimesini telafi edilecek...Ama bu sefer de yanılırsam : )...Dolara geçsem geçmiş zararı kabul etmiş olacağım : )...

Atille Yeşilada da diyor bol para olmadan sistem tıkanır...İllaki genişlemeye gidecekler...Bu yolu secerlerse, uzun yıllar enflasyon ve yüksek faiz dönemi gelir...

Umarım 1-2 yıl dişini sıkar, enflasyon belasını tekrar azdırmazlar...Tek başına iktidarlar bunu yapmaları lazım.

Enflayonu dikkate alarak hesaplama yapacaksaniz 10 yıllık bi dikkate almak daha mantikli olur mesela 2008 yada 2010 dan bu güne
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eğer enflasyon verisine göre tahmin yaparsak, 1 yıl önce USD=3.8TL idi. Resmi enflasyon ile 3.8x1.20=4.56 olmalıydı.

Ama bence böyle bir denge yok. Dengesiz politikalar sonucunda bir sene döviz enflasyonun %15-20 üstünde kalırken bir sene çok altında kalabiliyor.

Bu durumu sağlayan dengesiz para politikalarının ta kendisidir. Politik baskı ile erken faiz indirmek, daha sonra sonuçları ile yüzleşince aşırı faize yüklenmek işte bunlar dengeyi bozuyor.

Halk ta bozulmuş bu dengeyi gördüğü için uzun vadeli olarak dövize yöneliyor. Zira bir sene enflasyona ezilse de dengesiz ve plansız politikalar devam edeceği için takip eden senelerde bu durum ciddi anlamda tersine dönüyor.

8gb Rami olan laptopların ikinci eli bile 1500 liradan başlıyor dövize endeksli ne alırsan uzun vadede kazanıyorsun bu algının çürütülmesi için mb nın faiz kararını açıklarken ki gerektiğinde ek parasal sıkılaşma yapılacaktır vurgusunun içinin doldurulması şart ama daha dün akşam fox haberde 20 daire yapıp bir tane satamadım diyen inşaatçının faiz artık insin söylemi de madalyonun öteki yüzü eğer herkes memnun edilmeye devam edilecekse senin balık baya obez hale gelecek gibi

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

enf oranini bim urunlerine bakarak belirliyorum ben, resmi rakamlar ile ilgilenmiyorum..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Enflayonu dikkate alarak hesaplama yapacaksaniz 10 yıllık bi dikkate almak daha mantikli olur mesela 2008 yada 2010 dan bu güne
    10 yıla baktım mantikli bi ilişki yok
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bankaların temettü vermesine engel olunuyor ama bu aynı zamanda banka personeline verilen 2 maaş ikranmiyelerinde iptali anlamına geliyor
    buda bankalarda çalışan yaklaşık 190.000 kişinin yıllık gelirlerinin geçen yıla göre 9 da 1 daha az olması anlamına geliyor.
    yok aslında 7'de 1 daha az olması anlamına geliyor

hesabı: 1/(1+2/12)-1=-1/7
    yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    10 yıla baktım mantikli bi ilişki yok
    Ben 1.1.2008 ile 1.3.2019 arasına baktım çok kabaca USD=2.88TL civarı çıkıyor.

Ama mesela 1.1.2008 ile 1.1.2012 arasını ele alırsak tam tersi bir sonuç çıkıyor.

Bu dengesizlik ekonomik çıktının ve gelişme katsayısının dünya ile uyumlu olmadığını gösteriyor.

Yapacak bir şey yok. Piyasaya sürülen para ile Türkiye'nin yarattığı üretim çıktısı örtüşmüyor. Politikacılar da halka yaranabilmek için devamlı parasal sistem ile oynuyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Deniz Hocanın sayfasında hesabı vardı Tüfe ve usd/ euro bölgesi enflasyon bazlı.Bayağıdır da hesaplamadı yeni adil kur dengesini. En son 5.35-5.98 arasıydı.

Sayfa 314/1000 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •