TCMB: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi stok miktarı, 33,5 milyar dolar oldu
Yurt dışında yerleşik kişilerin 15 Mart itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 33,5 milyar dolar oldu.
Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 33,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.
Bilgi notları:
- Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 16,8 milyar dolar oldu.
- DiBS stok miktarı önceki hafta 17,3 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.
- Repo miktarı 316,1 milyon dolar seviyesine geldi.
- Repo miktarı önceki hafta 320,5 milyon dolar seviyesindeydi.
- Özel sektör tahvil ve bonoları 496,1 milyon dolar oldu.
- Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 488,8 milyon dolar seviyesindeydi.
- Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -106,5 milyon dolar oldu.
- Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DiBS değeri farkı -121,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.
- Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı 1,7 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.
- Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı 7,3 milyon dolar oldu.
Yer İmleri