Bu süreçte foruma göz ucuyla baktım genelde. O yüzden erhan hocamdan başlayayım. Direkt konunun ortasından gireyim.😀
Yeni nesilden hiç bir beklentim yoktur.
Bunu sadece sorgulama olarak düşünme.
Bir nesil düşün ki ahlak,estetik, kaygı, saygı, sorgulama,genel kültür, tarih, devlet,ordu, millet, alçak amerika 😀 gibi kavramların hepsinden mahrum olsun. Tek kanalize oldukları şey para. Yani madde. Bu bir nevi maddeye tapma.
Her ne kadar kökleri antik yunan'a dayansa da bu materyalist felsefenin meşhur olduğu dönem bellidir.
Marx,engels,hobbs,darwin vs. hepsini tek tek bilmesem de geneli tanrı inancını reddediyorlardı. Bu adamlar bugünkü nesilleri görse biz tanrıya inanmayız ama allah da bizim bin belamızı versin nerden icat ettik bu felsefeyi diye düşünmüşlerdir😀
Benim hiç bir beklentim yok gerçekten.
Işınlanmayı icat eden nesiller yetişecek belki de ama bunların benim için herhangi bir önemi yok. Yani ahlak, kültür,estetik,sevgi, saygı, inanç,genel kültür,tarih,ordu,milet,devlet vb. bilinci olmayan bir zekanın yaptığının nazarımda hiç bir önemi yoktur. Şu anda olduğu gibi.
Yalnız şöyle de bir gerçek var.
Nesil değişiyor.
Aristo bundan binlerce yıl önce ''bu yeni nesil çok bozuk" minvalinde bir laf söylemiş. Yani binlerce yıldır değişen hiç bir şey yok 😀
Zaman akıyor değişen yeni nesle ayak uydurmamız gerekli yaş farketmeksizin hepimizin elinde telefon var. Bizim nesil daha iyi uyumlu gibi sanki 😀
Borsayla devam edeceğim.