Sayfa 31/992 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by kocaballi Yazıyı Oku
    ben tahvil/bono ile ilgilenmiyorum şimdilik...

o nedenle bu konuyu takip etmekteyim...

hoş konu biraz saptı ama neyse artık
    Başlıkta genelde para piyasası fonları konuşuluyor
    Bunların içerisinde de eser miktarda tahvil/bono var sadece
    Genelde mevduat + repo + ters repo + tpp var

Yıllardır mevduat yaparım, ilk defa fonlara geçtim. Arada 2 puan fark var

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Başlıkta genelde para piyasası fonları konuşuluyor
    Bunların içerisinde de eser miktarda tahvil/bono var sadece
    Genelde mevduat + repo + ters repo + tpp var

Yıllardır mevduat yaparım, ilk defa fonlara geçtim. Arada 2 puan fark var
    Hayırlı olsun.. Eğer fonlara portföyünüzün yüzde 50 sini 9 bankaya mavduat olarak yatırma şartı getirilmeseydi bu fark şu an 3,5-4,5 puan arası olacaktı...
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

3.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun.. Eğer fonlara portföyünüzün yüzde 50 sini 9 bankaya mavduat olarak yatırma şartı getirilmeseydi bu fark şu an 3,5-4,5 puan arası olacaktı...
    Benim aldığım fonda ters repo, tahvil falan görünüyor, nasıl 9 bankaya mevduat olarak yatırmış olacaklar, vakıfbankın vk6 fonu.

4.  Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Benim aldığım fonda ters repo, tahvil falan görünüyor, nasıl 9 bankaya mevduat olarak yatırmış olacaklar, vakıfbankın vk6 fonu.
    Tefas İn sitesinden bakabilirsiniz.. https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=VK6
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

5. Bankalara 20,5 dan mevduat bağlamaktansa şu an için para piyasası fonlarından birini almak şu an için 2 puan o da yaklaşık yüzde 10-12 daha fazla getiri anlamına gelir.... Hem acil ihtiyaçlarınız için vade bekleme derdi olmaması hem daha yüksek getirisi, hem anaparayı koruma garantisiyle tasarrufum var bu piyasada yeniyim en yüksek risksiz getiri arayaşındayım diyorsanız her bankadan alabileceğiniz bu fonları linkten getirilerini inceleyebilrsiniz(para piyasası şemsiye fonları)

6. vatandas verilen tl mevduat ta reel faiz 0 gibi birsey en az 4 puan olmaliki millet dolara gecmesin muhtemelen mayıs sonuna kadar mevduatların %60 ı doviz cinsinden olur vatandas harıl harıl dovize gecmeye devam ediyor gorunen o ...bizde bono oranlarına bakıldıgından dolayı bono da %21 olunca 2 puan reel faiz var deniliyor yanlıs bakılıyor reel faiz var demek icin tl mevduata bakılmalı bono ya degil ...su an tl mevduat oranları minimum %24 olmaliki vatandas dövize yonelmesin daha fazla .

7.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    vatandas verilen tl mevduat ta reel faiz 0 gibi birsey en az 4 puan olmaliki millet dolara gecmesin muhtemelen mayıs sonuna kadar mevduatların %60 ı doviz cinsinden olur vatandas harıl harıl dovize gecmeye devam ediyor gorunen o ...bizde bono oranlarına bakıldıgından dolayı bono da %21 olunca 2 puan reel faiz var deniliyor yanlıs bakılıyor reel faiz var demek icin tl mevduata bakılmalı bono ya degil ...su an tl mevduat oranları minimum %24 olmaliki vatandas dövize yonelmesin daha fazla .
    Pazar-market, temizlik malzemeleri vs hepimizin her ay tükettiği ürünleri dikkate alırsak herhalde yıllık enflasyon yüzde 35-40 ın altında değildir.. Haliyle parasının alım gücünün hızla düştüğünü gören hane halkının dolara haklı Bi kaçışı var.. BU forumda işte domuzdan ne koparırsam kardır diyerekten 1 2 puan fazla oran alma derdindeyiz

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Aracı kurumlar kişiyle özel sözleşme imzalar ....Banka gibi değil...Mesela benim FX de biraz para var bedava kullanıyorlar karşılığında borsa tarafında bana birçok imkan sunuyorlar....
    Anladım, farklı bir durum var. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 31/992 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •