Originally Posted by
Cautionary
Yahu kimde var bu inanç...vob topiğini diyorsan, orası her zaman short ağırlıklı olmuştur...vob camiası her zaman çöküş bekler.
Ben esas mal tutanlara bakıyorum, temettücülere bakıyorum...Kentuf bile aylarca mal taşır olmuş...bu durumda uzun vadeci hiç bir ky nin mal satmaya niyeti yok diyebilirim...1-2 arakadaşım var, 2-3 yıl önce poz almış bekliyor.
aslında hisseler 2013 den bu yana kazandırmadı fikrine katılıyorum...hele enflasyondan arındırdığında zarar katmerli...ya da döviz bazlı bakılınca zarar büyük...bu zararın çıkmasını beklemek godot u beklemek gibi.
benim gördüğüm 2013-2017 arası imkb yatayda takıldı tl olarak...ama bu süreçte fiyatını 3-4 e katlayan pek çok u-100 hissesi var...yani para kazanan bu dönemde de para kazandı.
son 4-5 senede aselsan, petkim, otokar gibi fiyatını 3-4 e katlayan u-50 hisseleri var...son 8 seneye bakınca fiyatını 20-30 kat arttıran bir sürü u-100 hissesi var...bankalar hariç hiç bir sanayi hissesi ucuz gelmiyor bana...daha nereye gidecek borsa...alacaklarsa, endeks gidecekse yine bankalarla gider biraz daha...ama ben vereceklerini düşünüyorum...hele 50 katına çıkan kağıtlarda çok canlar yanacak bence.
Yer İmleri