Sayfa 134/946 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Zaman bulup son 30 sayfayı okudum. Ekonomi, bilim ,.. her alanda ayağı yere basan tonlarca yazı. Gerçekçi. Sıkıldım yahu. Troller nerede. Yazsalar ya, şöyle kalkındık, böyle ekonomi şaha kalktı diye. Ben gidip biraz ATV izleyeyim, olmuyor böyle. Eğlence de lazım insana. ��
    Arada bul trolu, ben forumu bastan asagi sondajliyorum her gun, nadir element gibi bir tane cikarsa, piyango vurmus gibi oluyorum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Zaman bulup son 30 sayfayı okudum. Ekonomi, bilim ,.. her alanda ayağı yere basan tonlarca yazı. Gerçekçi. Sıkıldım yahu. Troller nerede. Yazsalar ya, şöyle kalkındık, böyle ekonomi şaha kalktı diye. Ben gidip biraz ATV izleyeyim, olmuyor böyle. Eğlence de lazım insana. 😂
    Sıkıntı olabilir. Kendi içlerinde çatlaklar veya iaşelerinde sorun olabilir. Eğer bir sorun yoksa tahminim haftaya veya 2 ay sonra gelirler.Cemre düşmeden yaz,trol düşmeden... gerisini getiremedim

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, istanbul secimleri nereye gidiyor ? Bu kadar sacma bi süreç olamaz...Ne yapmaya calışıyorlar ?
    Ne yaptıkları belli değil mi? Sıvasını düzgün yapsalar da bari dışardan güzel gözükse

Son dakika! ABD Başkanı Trump'la görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gayet olumlu bir görüşme gerçekleşti. Türkiye'ye karşı algısı gayet olumlu. 75 milyar dolarlık ticaret hacmi için anlaşmaya vardık" dedi.

5. Hazinenin Merkez Bankasında bulunan döviz ve TL cinsi hesaplarındaki nakit miktarı 12 Nisan itibariyle aşağıdaki gibidir.

Döviz hesabını 12 Nisan kuruna böldüğümüzde 6.045 milyar dolar karşılığı TL vardır bu hesapta. Hazinenin yıl sonuna kadar ödeyeceği dış borç ana para ve faiz toplamı 5.484 milyar dolardır. 561 milyon dolar fazlası vardır hazinenin döviz hesabında.

TL hesabında ise görüldüğü üzere 12 Nisan itibariyle sadece 5.236 milyar lira kalmıştır. Bu rakam Mart ayı başında yaklaşık 40 milyar lira idi. Tabi üzerine döviz hesabından 1 milyar dolar civarı döviz bozdurularak eklendi.

Demem o ki hazinenin önümüzdeki süreçte büyük miktarlarda nakit ihtiyacı olacak. Bütçe her ay 20 milyar lira üzeri açık veriyor ortalama. (MB avansı ve vergi ödemesi toplamda yaklaşık 45 milyar lira bir kez gerçekleşti). Artı emekliye ödenecek 25-27 milyar lira arası iki bayram ikramiyesi var.

Bu nakit ihtiyacı nasıl karşılanabilir? Tabiki 2 yol var. Ya iç ve dış borçlanmaya ortaya konan projeksiyondan ciddi oranda saparak devam edilecek, ya da özelliştirme/ varlık fonu satışı gerçekleştirilecek.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Hazinenin Merkez Bankasında bulunan döviz ve TL cinsi hesaplarındaki nakit miktarı 12 Nisan itibariyle aşağıdaki gibidir.

Döviz hesabını 12 Nisan kuruna böldüğümüzde 6.045 milyar dolar karşılığı TL vardır bu hesapta. Hazinenin yıl sonuna kadar ödeyeceği dış borç ana para ve faiz toplamı 5.484 milyar dolardır. 561 milyon dolar fazlası vardır hazinenin döviz hesabında.

TL hesabında ise görüldüğü üzere 12 Nisan itibariyle sadece 5.236 milyar lira kalmıştır. Bu rakam Mart ayı başında yaklaşık 40 milyar lira idi. Tabi üzerine döviz hesabından 1 milyar dolar civarı döviz bozdurularak eklendi.

Demem o ki hazinenin önümüzdeki süreçte büyük miktarlarda nakit ihtiyacı olacak. Bütçe her ay 20 milyar lira üzeri açık veriyor ortalama. (MB avansı ve vergi ödemesi toplamda yaklaşık 45 milyar lira bir kez gerçekleşti). Artı emekliye ödenecek 25-27 milyar lira arası iki bayram ikramiyesi var.

Bu nakit ihtiyacı nasıl karşılanabilir? Tabiki 2 yol var. Ya iç ve dış borçlanmaya ortaya konan projeksiyondan ciddi oranda saparak devam edilecek, ya da özelliştirme/ varlık fonu satışı gerçekleştirilecek.
    Merhabalar,
    Arşiv yapmak için verilerin linkini alabilir miyiz?
    Teşekkürler.
    Selamlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

7.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Arşiv yapmak için verilerin linkini alabilir miyiz?
    Teşekkürler.
    Selamlar.
    Buyur hocam
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?.../bie_abanlbil/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    ABD - TÜRKİYE arasındaki ticaret hacmi 20 milyar dolar bile değil. Damadın "75 milyar dolarlık ticaret hacmi için anlaşmaya vardık" ifadesi sanırsın bu sene içinde bu tutara ulasilacakmis aceciliginde. İşleri güçleri algı operasyonu.

Sayfa 134/946 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •