Kar Payı Ödeme Tarihleri
Ödeme
Teklif Edilen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
Kesinleşen
Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
Ödeme Tarihi (3)
Kayıt Tarihi (4)
1. Taksit
12.05.2017
12.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
2. Taksit
31.08.2017
31.08.2017
07.09.2017
06.09.2017
(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Şirketin Genel Müdürü Murat Yıldız 2016 yılının ikinci yarısından itibaren kar marjlarındaki artışın son birkaç yıldır operasyonel verimlilik çalışmalarında kaydedilen aşamalar ve hammadde fiyatlarındaki artışın yavaşlamasından kaynaklandığını belirtmiş.
Maliyetlerin %65'ini oluşturan hammadde fiyatlarının geçen yıla yakın seyrettiği göz önüne alınırsa bu açıklamaya göre 2017 yılı ilk çeyrek bilançosunda da %20'nin üzerinde brüt karlılık görmemiz lazım. Bu rakamın altındaki gerçekleşmeler bilançoda yine oyun oynandığını gösterecektir. Çünkü temettü dağıtma konusunda hiçbir şirkette görülmesi mümkün olmayan bir komediye ikinci defa imza atan şirketten herşeyi beklemek gerekir. Bu komedi bu zamana kadar şirketin dürüst olmadığı şeklindeki görüşlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha teyid etmiş oldu.
Bunun dışında bilançoda dikkatle takip edilmesi gereken en önemli kalem Holding ve Bak-nete ödenecek danışmanlık gideri. Bu kalemdeki ve kar marjlarındaki rakamlar şirketin soygunlarını ortaya çıkarmak için bu zamana kadar yapılan girişimlerin bundan sonraki dönemde devam edip etmeyeceğine karar verilmesi açısından önemli olacaktır.
temettüde güncelleme yapması gerçekten çok nadir görülen durum. belkide o sebeple piyasa değerinin çok altımda işlem görüyor olmasıdır.. ilk çeyrek bilanço önemli görünüyo
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Aselsandaki durum çok farklı. TSK Güçlendirme Vakfı çoğunluk hisseye sahip. Yönetim kurulunun önerdiği temettünün kabul edilmeyip TSK Güçlendirme Vakfının önerdiğinin kabul edilmesi gayet normal.
Bak Ambalaj'da ise yönetim kurulundaki kişiler zaten çoğunluk hisseye sahip. Kendi aldıkları kararı toplantı sırasında kendileri değiştirip yine kendi oylarıyla onaylıyorlar. Bunu hiçbir şirkette göremezsiniz. En azından bu zamana kadar ben görmedim.
Bunun benim yazdığım yazı ile ne alakası var. Yönetim kurulunun kimlerden oluştuğu hakkında bir yorumum var mı?
Aselsan'ın ortaklık yapısından bahsedip çoğunluk hissenin TSK Güçlendirme Vakfında olduğunu söyledim. Dolayısı ile yönetim kurulunun değil Vakfın önerdiği temettünün kabul edilmesi gayet doğal dedim.
Yer İmleri