Sayfa 39/343 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 305 - 312 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

1. Kar Payı Ödeme Tarihleri
    Ödeme
    Teklif Edilen
    Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (1)
    Kesinleşen
    Nakit Kar Payı Hak Kullanım Tarihi (2)
    Ödeme Tarihi (3)
    Kayıt Tarihi (4)
    1. Taksit
    12.05.2017
    12.05.2017
    16.05.2017
    15.05.2017
    2. Taksit
    31.08.2017
    31.08.2017
    07.09.2017
    06.09.2017
    (1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
    (2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
    (3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
    (4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.

2. Şirketin Genel Müdürü Murat Yıldız 2016 yılının ikinci yarısından itibaren kar marjlarındaki artışın son birkaç yıldır operasyonel verimlilik çalışmalarında kaydedilen aşamalar ve hammadde fiyatlarındaki artışın yavaşlamasından kaynaklandığını belirtmiş.

Maliyetlerin %65'ini oluşturan hammadde fiyatlarının geçen yıla yakın seyrettiği göz önüne alınırsa bu açıklamaya göre 2017 yılı ilk çeyrek bilançosunda da %20'nin üzerinde brüt karlılık görmemiz lazım. Bu rakamın altındaki gerçekleşmeler bilançoda yine oyun oynandığını gösterecektir. Çünkü temettü dağıtma konusunda hiçbir şirkette görülmesi mümkün olmayan bir komediye ikinci defa imza atan şirketten herşeyi beklemek gerekir. Bu komedi bu zamana kadar şirketin dürüst olmadığı şeklindeki görüşlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha teyid etmiş oldu.

Bunun dışında bilançoda dikkatle takip edilmesi gereken en önemli kalem Holding ve Bak-nete ödenecek danışmanlık gideri. Bu kalemdeki ve kar marjlarındaki rakamlar şirketin soygunlarını ortaya çıkarmak için bu zamana kadar yapılan girişimlerin bundan sonraki dönemde devam edip etmeyeceğine karar verilmesi açısından önemli olacaktır.

3. temettüde güncelleme yapması gerçekten çok nadir görülen durum. belkide o sebeple piyasa değerinin çok altımda işlem görüyor olmasıdır.. ilk çeyrek bilanço önemli görünüyo

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA'nın batısı
    Gönderi
    2,733
     Alıntı Originally Posted by iiiskender Yazıyı Oku
    temettüde güncelleme yapması gerçekten çok nadir görülen durum. belkide o sebeple piyasa değerinin çok altımda işlem görüyor olmasıdır.. ilk çeyrek bilanço önemli görünüyo

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    2 yıldır ASELSAN temettü hissesi olmamasına rağmen yönetim kurulu'nun önerdiğinden fazlası olağan genel kurulda fazlası öneriliyor ve kabul ediliyor. Genel kurulllarda bu tür olaylar alabiliyor normaldir bence.
    Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
    İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)

5.  Alıntı Originally Posted by güccükyatırımcı Yazıyı Oku
    2 yıldır ASELSAN temettü hissesi olmamasına rağmen yönetim kurulu'nun önerdiğinden fazlası olağan genel kurulda fazlası öneriliyor ve kabul ediliyor. Genel kurulllarda bu tür olaylar alabiliyor normaldir bence.
    Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Aselsandaki durum çok farklı. TSK Güçlendirme Vakfı çoğunluk hisseye sahip. Yönetim kurulunun önerdiği temettünün kabul edilmeyip TSK Güçlendirme Vakfının önerdiğinin kabul edilmesi gayet normal.

Bak Ambalaj'da ise yönetim kurulundaki kişiler zaten çoğunluk hisseye sahip. Kendi aldıkları kararı toplantı sırasında kendileri değiştirip yine kendi oylarıyla onaylıyorlar. Bunu hiçbir şirkette göremezsiniz. En azından bu zamana kadar ben görmedim.

Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Aselsandaki durum çok farklı. TSK Güçlendirme Vakfı çoğunluk hisseye sahip. Yönetim kurulunun önerdiği temettünün kabul edilmeyip TSK Güçlendirme Vakfının önerdiğinin kabul edilmesi gayet normal.

Bak Ambalaj'da ise yönetim kurulundaki kişiler zaten çoğunluk hisseye sahip. Kendi aldıkları kararı toplantı sırasında kendileri değiştirip yine kendi oylarıyla onaylıyorlar. Bunu hiçbir şirkette göremezsiniz. En azından bu zamana kadar ben görmedim.

Allah aşkına üstadım aselsanın yönetim kuruluna bakınız, daha önce iktidar partisi ile içli dışlı olanlardır, asker eskiden hüküm sürerdi, şuanda olduğunu sanmıyorum.
    Helalin adı kaldı gören yok; haram kapışıldı hâlâ doyan yok.
    Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig

7.  Alıntı Originally Posted by Kamu Hukuku Yazıyı Oku
    Allah aşkına üstadım aselsanın yönetim kuruluna bakınız, daha önce iktidar partisi ile içli dışlı olanlardır, asker eskiden hüküm sürerdi, şuanda olduğunu sanmıyorum.
    Bunun benim yazdığım yazı ile ne alakası var. Yönetim kurulunun kimlerden oluştuğu hakkında bir yorumum var mı?

Aselsan'ın ortaklık yapısından bahsedip çoğunluk hissenin TSK Güçlendirme Vakfında olduğunu söyledim. Dolayısı ile yönetim kurulunun değil Vakfın önerdiği temettünün kabul edilmesi gayet doğal dedim.

Sayfa 39/343 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •