Sayfa 582/992 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Ömrümde 32 günden uzun mevduat yapmadım ancak, bu enflasyon korumalılardaki bir yılı aştığında aldığın stopajsızlık avantajından dolayı açacagım sanırım. Neredeyse 3 puan ediyor stopaj farkı. Ayrıca, hepsinin enflasyon + risk primi diye verdiği prim değişiyor. Ziraat'te prim %3'müş yıllık , diğerlerini bilen var mı ? Halk, vakıf ile birlikte özellerden qnb falan da başlattı sanırım
    Keşke daha kısa vadelilerde de stopaj olmasa. Böyle bazen kimi ekonomistler çıkıp faizler 23-24 lerde çok cazip falan demiyor mu , ağzına kürekle vurasım geliyor. Haberleri yok mu kesintilerden anlamıyorum. Dalga geçer gibi.
    Tüfe ya da Tefe baz alınıp artı aylık 0.30-0.50% civarı prim olan bir ürün muazzam olurdu.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ömrümde 32 günden uzun mevduat yapmadım ancak, bu enflasyon korumalılardaki bir yılı aştığında aldığın stopajsızlık avantajından dolayı açacagım sanırım. Neredeyse 3 puan ediyor stopaj farkı. Ayrıca, hepsinin enflasyon + risk primi diye verdiği prim değişiyor. Ziraat'te prim %3'müş yıllık , diğerlerini bilen var mı ? Halk, vakıf ile birlikte özellerden qnb falan da başlattı sanırım
    Keşke daha kısa vadelilerde de stopaj olmasa
    Hayalimdeki mevduat. Tüfe ya da Tefe baz alınıp artı aylık 0.30-0.50% civarı prim , muazzam olurdu.
    Bence bu ortamda gitmez.
    Ortam likit kalmayı gerektiriyor.
    Selamlar.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

3. İnternet bilgisi sunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten faydalandım.

4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. Yeşiladayı hiç bu kadar umutsuz görmemiştim. Bu kurlar yapay diyor resmen. Kurlar yapaysa alayım yükselir o halde diyorum. Bu kez de Türkiye'nin kambiyo rejimiyle oynamaya başladığını, sistemin dışına çıkma ihtimaline vurgusu aklıma geliyor.

MB kurları belaltı yöntemlerle tutma politikasını ilelebet sürdüremez ama faizleri yükseltme ihtimali var bu durumda. Yahu ne olacak halimiz soru üstüne soru, durumu açığa kavuşturan tek cevap yok. Biz elimizdeki 3 kuruşla başsız tavuklar gibi dolanıyorsak, iş sahiplerinin halini düşünemiyorum bile.

Ankette 15 kişiden 1 kişi bile Haziran'da faiz artışı beklemiyor.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...47#post3461347
    ....

Ppf

Screenshot_20190517-203014_Garanti Cep.jpg
    Arkadaşlar 2.siradaki ppf yi aldim. Bu alis fiyati mesela . Satis fiyatı nedir anliyamadim.3 gün once aldim. 8 bin tl de 25 tl kar verdi..

6.  Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Screenshot_20190517-203014_Garanti Cep.jpg
    Arkadaşlar 2.siradaki ppf yi aldim. Bu alis fiyati mesela . Satis fiyatı nedir anliyamadim.3 gün once aldim. 8 bin tl de 25 tl kar verdi..
    Fonlarda normalde tek fiyat olur alış ve satış aynı fiyat üzerindendir. Fakat PPF'lerde ertesi gün fiyatı açıklandığında alış satış fiyatı gibi bir durum oluşuyor. Satış fiyatı kısmında o günün fiyatı, alış fiyatı kısmında da ertesi gün fiyatı gözükür.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Fonlarda normalde tek fiyat olur alış ve satış aynı fiyat üzerindendir. Fakat PPF'lerde ertesi gün fiyatı açıklandığında alış satış fiyatı gibi bir durum oluşuyor. Satış fiyatı kısmında o günün fiyatı, alış fiyatı kısmında da ertesi gün fiyatı gözükür.
    Mustafa bey mesela 3. Siradaki fiyati dusmus o zaman satis fiyati dunku daha yuksek olur.. anlamaya calisiyorum becerebilirsem.. ama gunluk 0.1 yuzdelerke düsenler bile oluyor cok aklima yatmadi.birde haftasonlari fiyat ayni degismiyor

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ömrümde 32 günden uzun mevduat yapmadım ancak, bu enflasyon korumalılardaki bir yılı aştığında aldığın stopajsızlık avantajından dolayı açacagım sanırım. Neredeyse 3 puan ediyor stopaj farkı. Ayrıca, hepsinin enflasyon + risk primi diye verdiği prim değişiyor. Ziraat'te prim %3'müş yıllık , diğerlerini bilen var mı ? Halk, vakıf ile birlikte özellerden qnb falan da başlattı sanırım
    Keşke daha kısa vadelilerde de stopaj olmasa. Böyle bazen kimi ekonomistler çıkıp faizler 23-24 lerde çok cazip falan demiyor mu , ağzına kürekle vurasım geliyor. Haberleri yok mu kesintilerden anlamıyorum. Dalga geçer gibi.
    Tüfe ya da Tefe baz alınıp artı aylık 0.30-0.50% civarı prim olan bir ürün muazzam olurdu.
    3 puan avantajı şu an bulunduğumuz dönemdeki faizler baz alındığında bileşik faizden geliyor zaten. Cazip bir faiz oranı vaadetmediği müddetçe tüik tarafından hesaplanan faiz + risk primi diye sunulan ürün ne kadar cazip olabilir tartışılır.

Sayfa 582/992 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •