TL portföyümü ikiye böldüm bir bölümü anadolubanktaki günlük mevduat faizinde ve aldığım oran %24 diğer tl portföyüm ise PPF FIL de o da %24,6 eşlenikli
Bence artık PPF için tehlike çanları çalıyor. Belki de Fonlar likiditeye doymaya başladı..
Gerçi portföyümün çok büyük bir bölümü altın ve dövizde olsa da kalan TL leri optimal değerlendirmem gerekir diye düşünüyorum
Bugün Halkbank internetten fonu alamayınca blokaj mevzundan dolayı. Halkbank Fibayı arayın , onlar çözebilirse çözer dedi.
Fiba portföyü aradım. ( Ak portföy yönetiyor sanıyordum ben ) O vesile ile biraz sohbet ettik, neden ppf ler arasında bu tür küçük farklar oluyor vs. diye sordum. Bazı fonlar haftada bir toplanıp strateji değiştiriyor ( biraz hantallar minvalinde ), ancak biz günlük her gün yeni kararlar alıyoruz dedi. Bir de son zamanlardaki ilgi daha şevk veriyor dedi.
Bu arada bilmediğim bir bilgi de ögrendim konuşurken, fonlar havuzdaki parayı mevduat yaparken devlete stopaj ödemiyorlarmış yeni mevzuatta. ( kurumsal muafiyet eskiden var mıydı bilmiyorum açıkçası )
Belki mevduattan bir puan civarı önde olmalarını bu açıklayabilir.
Yer İmleri