Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
Sadece teknik trendle olmuyor, temel göçerse bina çöküyor. Nitekim öyle de oldu, yanıltmayan trendler ve ilerleyen teknik öngörüler, temel nedenlere takıldı ve biz yeni bir zirve beklerken, gözün görmediği bir şey oldu, dolar etkisi dahil edilince endeksin kaybı %75 oldu.
Bu dolar grafiğimizdeki endeks tarihinin hareket alanı içinde aldığımız mesafe, üç çizginin gösterdiği bu.
![]()
Matriksten dövize göre veri almayı hatırladım deneye deneye. Hangi aralıkta hangi vadede baktıysam bakayım endeks uzun vadeli düşüş trendinde ve hala dip görülmedi, dip görülmeden de dipten dönüş düşüşün bitişi v.s. konuşulması beklentiden öte hayalciliği zorlar.
Pazartesi gününü gördükten sonra fiyat da grafiğe dahil olabilir. Şu an fiyat yok sadece zamanlara bakmayı denedim, yine dolar grafiği. Tepkinin yanlış yorulmaması beklentilerin gerçekçi tutulması için paylaşıyorum. Düşüş devam ediyor, bu tepkicik ekonomik ve siyasi gelişmeler ne kadar izin verirse o kadar yukarıları deneyebilir, fiyatlama için dediğim gibi pazartesi günü verisinden sonra bakacağız.
![]()
SN JAKO şimdiye kadar fx te geçirdiğim zamana yanıyorum. Çok daha basit algosu olan işlerde teknik analiz ve trade çok daha kolaymış. 1 ayda %50 kazanmak çok heyecan vericiydi. Son düzeltmeye kadar. Sizden farklı olarak orta vadede hiç temele bakmıyorum. Uzun vadede temele yakınsama kaçınılmaz olsa da.
Düzeltmenin flat bir yapıda olmasını beklerken çok güçlü ve dik bir düzeltme olması 2 senaryodan daha az ihtimalli olanın da potaya girmesine enden oldu.
Düzeltme olarak nitelediğim bu çıkış küçük geri geliş sonrasında çıkış devam ederse beklemesem de çok şaşırmayacağım.
Sizin ve topik takipçilerinin bayramını şimdiden kutlarım.
Kırmızı DD i geçerse önümüzdeki günlerde bir üst DD e geldiğinde fala bakmak gerekli.
YAZIP ÇİZDİKLERİM
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ…
Not:
Sizin açtığını bir yer olduğu için çok işgal etmek istemiyorum aslında. O yüzden pek yazmıyorum. Hoş gerçi yazmak istesem de zamanım pek elvermez ...
Çocuklar, Deliler ve Cahiller. Tüm siyasi ve ekonomik fikirlerinizi TARTIŞMASIZ başımı sallayıp onaylıyorum.
Selametle.....
Yer İmleri