Originally Posted by
human01
malesef katılmıyorum.Dema hareketli ortalama gayetiyi çalışıyor 4 saatte.Tabiki başarı oranı %100 değildir.Fırsatlar hiçbir zaman bitmez.Teknikten anlayan biri zaten bunuda bilir.Önemli olan stop noktasını belirleyipkatlanılacak zarar hesab edilerek işlem yapılır.4 saatlik sistemler, zaten statik olarak kabul ediyor ve üstünde indikatör kullanmayı bilmiyorsan zaten teknikçi değilsindir.Ama bende asıl olarak teknikçi değil temel analizciyim.Bu konuda da gayet iyiyim.
1)ben size tradingin temel doğasından bahsediyorum...
2) teknik analiz konusunda bilginiz olsa dema nın da bir statik gösterge olduğunu bilirdiniz... bir zaman fiyat skalalı grafiğin üzerine indikatör atınca dinamik bir görüntü elde etmiyorsunuz yani ...
2.5) teknikçi olmak falan bunlar içi bomboş anlamsız kavramlar profesyonel bir trader için....
3) katlanılacak zarar mutlaka stop noktası belirlenerek de konmaz. yani bir stop noktası olmadan da trade yapılır ( para yönetimi başka şey bir pozisyona stop koymak başka şey , ikisini birbirine karıştırmayın ).... yani bir pozisyona girerken stop noktanı da belirle kavramı her zaman uygulanması gereken bir kural değildir. birinci maddede ne yazdım dönüp onu okuyun sonra tekrar , deminki yazdığımı okuyun , bir pozisyondan stop noktası belirlemeden hangi koşullarda nasıl çıkılır belki çözebilirsiniz... yazılarınız bu işin henüz abc sinde olduğunuzu belli ediyor... ve spekülasyona başlarken grafiklerle teknik analizle başlanırsa sonradan kişilerin trade alışkanlıklarını düzeltip doğru yola sokmak zorlaşıyor ne yazık ki ...
Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmanı
Yer İmleri