Sayfa 915/1000 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,313 - 7,320 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Para arzı içinde %55 dolarize olmuş mudi ikna edilebilirse tamam, ama o mudi döviz alımına devam ederse veya dövizden vazgeçmez ise çok riskli.
    Dolarize olmuş % 55 ilk mudi, TL faizleri düşük bulduğu, doların yükseleceğini öngördüğü için dolar almadı mı?
    Faiz indirimi gelirse bu durum dolar kurunu yukarı çekecek düşüncesi ile dolarda kalmaya devam etmez mi mantık olarak?

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Dolarize olmuş % 55 ilk mudi, TL faizleri düşük bulduğu, doların yükseleceğini öngördüğü için dolar almadı mı?
    Faiz indirimi gelirse bu durum dolar kurunu yukarı çekecek düşüncesi ile dolarda kalmaya devam etmez mi mantık olarak?
    Dolar alanlarin bir cogu faiz getirisinden dolayi degil faizin haram olduguna inandigi icin aliyorlar

Turk insanin yatirim stratejisi bellidir, altin al sakla, dolar al sakla

Uzerine bir de gecen yil ki agustos soku gelince insanlarin dolardan vazgecmesi kolay degil

Herkes burada ki insanlar gibi faizleri, borsayi vs takip etmiyor.

Bu turk milleti o 7.23 rakamini gordu ya iste artik o bilincaltinda yerlesik ve bunu unutamiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Bu da var. Ama Eylül-Aralık 2018 döneminde TL vergisel olarak teşvik edilmişti, faiz de daha yüksekti, Dolarizasyon oranı en az %5 daha düşüktü diye hatırlıyorum.
    Bu sürdürülseydi daha da düşecekti.

Eğer amaç gerçekten faizi indirmekse 6-9 ay daha sabredilmeli.

Ama amaç dövizdeki kur artışından kazanç elde etmek ise erken bir faiz indirimi ciddi anlamda kazanç sağlayabilir.

Para arzındaki %55 dolarizasyon sanıldığından daha büyük bir bela forumdaşlar.

Tcmb'nin para politikası yapabilmesini ciddi anlamda sınırlıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu da var. Ama Eylül-Aralık 2018 döneminde TL vergisel olarak teşvik edilmişti, faiz de daha yüksekti, Dolarizasyon oranı en az %5 daha düşüktü diye hatırlıyorum.
    Bu sürdürülseydi daha da düşecekti.

Eğer amaç gerçekten faizi indirmekse 6-9 ay daha sabredilmeli.

Ama amaç dövizdeki kur artışından kazanç elde etmek ise erken bir faiz indirimi ciddi anlamda kazanç sağlayabilir.

Para arzındaki %55 dolarizasyon sanıldığından daha büyük bir bela forumdaşlar.

Tcmb'nin para politikası yapabilmesini ciddi anlamda sınırlıyor.
    Bence faizleri indirmek icin 6-9 ay beklemezler. Neden dersen

Eger 4 yil secim olmayacaksa iktidar dolarin fiyatini cok fazla onemsemeyecektir

Eger erken secim olursa zaten faizleri dusurmeli ki piyasa canlansin ve insanlar oy verebilsin

Ben onumuzde ki toplantidan baslayarak faiz indirimlerine baslayacaklarini ve yil sonuna kadar yaklasik 500 baz puan indirim yapacaklarini dusunuyorum.

5. Tahvil faizleri de desteklemeye başladı...% 22.06 ya gerilemiş gösterge faiz 2 yıllıkta...

6.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bence faizleri indirmek icin 6-9 ay beklemezler. Neden dersen

Eger 4 yil secim olmayacaksa iktidar dolarin fiyatini cok fazla onemsemeyecektir

Eger erken secim olursa zaten faizleri dusurmeli ki piyasa canlansin ve insanlar oy verebilsin

Ben onumuzde ki toplantidan baslayarak faiz indirimlerine baslayacaklarini ve yil sonuna kadar yaklasik 500 baz puan indirim yapacaklarini dusunuyorum.

Sorun şu faiz indirimi kuru yükseltmeden sağlanabilecek mi?

Kur yükselmeden bir faiz indirimi sağlansa dahi piyasanın faiz dengesi buna nasıl tepki verecek?

Faiz indirimi gerçekten bu koşullarda piyasayı canlandıracak mı?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Dışardaki olası parasal gevşemeler (FED+Avrupa) bizim ülkeye doğru döviz bazlı bi giriş/kayış/rahatlama sağlamaz mı ?

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de zaten faiz yüksek kalırsa ciddi bir ek işsizlik olacağını söylüyorum .

Örnek: +1 milyon kişi

Orada hem fikiriz.

Ancak şu anki dolarizasyon oranı ile *erken* bir faiz indirimi kuru ciddi oranda sıçratabilir.

Bu durumda da piyasa faizi şu ankinden de yüksek seviyeye çıkar.

Bu da belki 3 kat daha fazla işsizlik yaratabilir.

Geçmişte istisnasız yaşadık bu süreçleri.

Yüksek faizin bank-run tetikleme riski çok az zira TL'yi tcmb yaratabiliyor. Böylelikle süreç daha uzun bir vadeye yayılabilir.

Ama ani kur sıçramaları çok daha riskli sonuçlar doğurabilir.
    Yapılması gereken son bir devalüasyon.
    Keza incelemişsinizdir. 7.20-6.80 arasında döviz mevduatlarında ciddi azalma gerçekleşti.
    Devalüasyon sonrası da insanların kurun sabit kalacağı uzun bir süre artmayacağı konusunda ikna olması gerekir.
    Bu da ekonomide güven tahsis etme ile olacak bir şey. Gerekli adımlar atılmalı.
    Rasyonel bir birey aldığı doları TL faizini de hesaba katarak zarar yazıyorsa bu ortamda bozmaz.

Sayfa 915/1000 İlkİlk ... 415815865905913914915916917925965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •