Originally Posted by
HATAKE
iş yat ilk fark ettiğim günlerden itibaren portföyümde yıl başından itibaren biriktiriyorum diyebilirim şu an gerçekten portföyün yıldızı konumunda çok memnunum şu an için ... temettüyü dağıttıktan sonra aynı seviyelere bir kaç ay içerisinde geldi... borsa için kötü bir dönemden geçtiğimizi dikkate alırsak bir yıl içerisinde yüzde 30 getirdi üstüne yüzde 20 de temettü var daha ne olsun demeden duramıyor insan ...
şimdi bu temettü konusunu biraz derin düşünmek gerekiyor bence... 1 tl değerinde 100.000 lot işyat ımızın olduğunu düşünelim mart ayında eğer yüzde 20 temettü alırsak tamam elimize 20bin tl geçer ancak hisselerimizin değeri artık 100bin değil 80bin olur... diğer bir deyişle sanki hisselerimizin bir kısmını nakite çevirmiş gibi oluruz toplam paramız değişmeyecektir.. eğer iş yat bu yıl olduğu gibi temettü verdikten sonra kısa sürede en azından yıl içerisinde aynı değere ulaşırsa ancak güzel bir yatırım yapmış olabiliriz
burada şu avantaj var uzun yıllar bu hisseyi biriktirirsek eğer ve her temettü dağıtımında lot sayımızı sürekli arttırırsak hissenin değerindeki 1 kuruşluk değişimden lot sayımızın fazla olması nedeniyle çok daha fazla gelir elde edip temettü öncesi tutarlara daha önce ulaşabiliriz ayrıca emekliliğimize kadar tıpkı bes gibi portföyün bir kısmını işyat ta tutar ve sürekli temettüleri buna eklersek umut ediyorum ki emeklilik yaşına geldiğimizde artık temettüyü hiç hisseye eklemesek bile bir emekli maaşı da iş yattan alabiliriz...
bu umutla 6 hisse senedinden biri olarak biriktirmeye devam ediyorum... inş bu amaca ulaşabilirim.. son olarak yatırım tavsiyesi vermediğimi belirtmek isterim... syg ..
Vay vay vay..
Her sene bu yoruma benzer en az 5 tane okurum.
Kolay gelsin.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri