Sayfa 319/981 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon
Arama sonucu : 7848 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    S400 ve ABD gerginliği sonunda beklenen yaptırım, dolar kuru üzerindeki baskılardan sadece bir tanesi değil miydi?

Trump'ın bizim heyeti artistlere benzetmesi ve Erdoğan'ı mağdur Obama'yı da zalim (!) ilan etmesinden sonra başlıkta birden kurda 5,25 ler konuşulmaya başlandı...

Bunların bir kısmı da bildiğimiz teknik analizciler.

Nedense düne kadar öyle çok dikkat çeken bir şey yoktu dolar kurunun düşmesi için.

Bugün birden grafiklerde oklar aşağı doğru çizilmeye başlandı.

Komedi.

Maçtan sonra maç skoruna göre yorum yapan futbol analizcilerine alışkın bir toplumuz.

Peki diyelim ki, Erdoğan'ın dediği gibi, S400 temelli ABD yaptırım tehlikesi geçti.

Dolar kurunu sadece bu beklenti mi riske sokmaktaydı?

Ya diğer reel makro ekonomik faktörler?

Suriye ne alemde?

Trump - Erdoğan yakınlaşmasının (!) Putin ve Rusya ilişkilerimiz üzerine olası etkileri...

Nazar boncuğu ve ulufe dağıtılarak diplomasi ne kadar idare edilir göreceğiz.

Piyasalar algı üzerine hareket eder. Tamam.

Acaba bu iyimserlik algısı ne kadar sürer?

Dolar kurunu nerelere kadar indirir?

Göreceğiz.
    Bak hocam ben sana insanların beklentilerini söyleyim.

1.RTE istiyor ki ben S-400 alayım ABD bana karışmasın ,F-35i verirlerse alayım. Kimin parasıyla alacaksa.

2.Vatandaşın isteği, S-400 alınsın ekonomi zaten batık, herşey pahalı bari elimizdeki dolarlarla kar edelim.

3.Gene vatandaşın isteği, zaten görüşmeler olumlu geçti, 5.50 5.30 5.25 ler gelir dolar yere çakılır. Bunu isteyen toplumda aşağıdalar dolar alıp kar elde etmek isteyen güya analizciler.

Ne zamanki piyasa olumlu, 5.30 cular devreye çıkar, nezamanki olumsuz 6.30cular gelir.

Birde piyasada büyük balık var , o da uzaktan takiple millete 6.30dan dolar aldırıp 5.30dan sattırma niyetinde olan.

rte yaptırım olmacağını söylemiş.
    bakalım abd yönetimide böylemi düşünüyor merakla bekliyorum. 15 gün kaldı.

2. ikitelli karışmış..

3. Dolarin nasil baskilandiginin ve maliyetinin resmi

Yalniz bu tabloda bir Ali Cengiz var. Sarta bagli yuk. Zorunlu karsiliklar o tamam. ZK oran arttirimi sonrasi miktardaki artista okey. Fakat ROM dahilinde bankalarin MB de tuttugu yaklasik 30 milyar dolar var. 1-2 ve 3 nolu kalemlerden MB nin 5,9 milyar dolar kredi borcu eksilince o rakam elde ediliyor zaten. De Swaplar onun icinde gosteriliyor. Net rezervden swap miktarini cikarmak lazim.

4. ZK + ROM+ MB dis borcu+ Swap miktari MB brut rezervden cikarilinca altin dahil net rezerv cikacaktir ortaya. İlk uc kalem guncel 71-72 milyar dolar civari. Guncel swap miktarini bilmiyoruz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    ZK + ROM+ MB dis borcu+ Swap miktari MB brut rezervden cikarilinca altin dahil net rezerv cikacaktir ortaya. İlk uc kalem guncel 71-72 milyar dolar civari. Guncel swap miktarini bilmiyoruz.
    Bu konuda cahil biriyim basit sorular sorucam

Net varliklarda buyuk dusus var bunami focus oluyoruz? Doviz yukumluluklerinde ve swap te patlama goruyorum. Swap i biliyorum peki doviz yukumlulugu nedir?

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu konuda cahil biriyim basit sorular sorucam

Net varliklarda buyuk dusus var bunami focus oluyoruz? Doviz yukumluluklerinde ve swap te patlama goruyorum. Swap i biliyorum peki doviz yukumlulugu nedir?
    Yukarida saydigim tum kalemler yukumluluk abi. Bankalarin MB de tuttugu doviz ve altin var. Brut rezervin icerisinde bunlar. MB nin kendi mali olmadigi icin bankalara karsi yukumlulugu oluyor. Tabi bankalarinda aslinda yukumlulugu bunlar. Finansal kesim bilanco islemleri dahilinde doviz acigi veriyor. Bunu bilanco disi islemler, buyuk oranda Londra swap ile kapatiyor. MB nin bankalarin dovizini satmasi hem kendi hemde bankalarin yukumlulugu olan parayi satmasi anlamina geliyor. Borclu olandan borc alip mudahale ediyorsun dovize.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Yukarida saydigim tum kalemler yukumluluk abi. Bankalarin MB de tuttugu doviz ve altin var. Brut rezervin icerisinde bunlar. MB nin kendi mali olmadigi icin bankalara karsi yukumlulugu oluyor. Tabi bankalarinda aslinda yukumlulugu bunlar. Finansal kesim bilanco islemleri dahilinde doviz acigi veriyor. Bunu bilanco disi islemler, buyuk oranda Londra swap ile kapatiyor. MB nin bankalarin dovizini satmasi hem kendi hemde bankalarin yukumlulugu olan parayi satmasi anlamina geliyor. Borclu olandan borc alip mudahale ediyorsun dovize.
    tesekkurler

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    ???
    INSTEX now operational, first transactions being processed and more EU Members States to ****. Good progress on Arak and Fordow projects
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 319/981 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •