Geyiği çok uzattım, kusura bakmayın. Buradaki herkesin maddi birikimin yanı sıra belli bir entelektüel birikime de sahip olduğunu düşündüğüm için daha ciddi meselelerle ilgili fikirlerinizi almak isterim.
Üç tane anaokulu ve ilkokul çağında evladım var. Son zamanlarda eğitim üzerine çok okuma yaptım. Benim için şu hayattaki en önemli şey çocuklarıma iyi bir eğitim verebilmek ve tasarruf bilincini aşılayabilmek.
İyi öğretmenlerin olduğu, iyi bir devlet okulunun anaokulu ve ilkokul için yeterli olduğu sonucuna vardığımdan, çocuklarımın üçünü de evimin karşısındaki devlet okuluna gönderiyorum.
Amacım ortaokuldan itibaren üçünü de özel okula gönderebilmek. İleriye dönük finansal planlarımdan, yaşacağım şehre kadar bütün seçimlerimi bu doğrultuda yapmaya çalışıyorum.
Doğma büyüme İstanbullu olmama rağmen, şehrin keşmekeşi, pahalılığı, istediğim eğitim olanaklarını sağlayamama kaygısı gibi nedenlerden dolayı bilinçli bir tercihle mesleğimde çok tercih edilmeyen bir şehirde yaşamaya başladım.
Amacım, dünyaya açık, dil bilen, evrensel değerlere, doğaya, çevreye, vatanına, milletine saygılı çocuklar yetiştirebilmek.
Şu an büyüğü okul haricinde ingilizce ve satranç kursuna gidiyor. Ortanca sene boyunca halk oyunlarına devam etti, satranca başlayacak. Ufaklıkda bu sene kendine uygun aktivitelere katılacak.
Sonuç itibariyle elimden geldiğince, çocukları da çok fazla sıkmadan onları düzgün bir şekilde hayata hazırlamaya çalışıyorum. Özellikle eğitim konusunu merkeze alarak bu konudaki deneyim, tavsiye ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Venus_V4 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri