Hiçbir şey olmaz , deniz ustatda demişti doların gerçek değeri 6.50 diye. Olması gereken yere gelir dolar 6.80 de dengelenir orda tekrar piyasadan güzel bir satış yer gelir 5 ila 6 ayda 6 TL ye ordan son bir yukselis 8 TL de dengelenir ondan sonra 3 ila 4 yıl konsolidasyon. Zaten Fed le Trump başta olduğu sürece dolardan bı mok olmaz. Şu 6.80 de mali kaptırma fırsatı verdiği reis dth lar da erimede gelir oralarda, artık 6.80 - 7 civarında dolarini bozmayanda şikayet edip, ağlamasın reis daha ne yapsın doların artması için hele ki bu yalama fedle Trump in parasal genişleme diye kıç attığı bir dönemde.
Yaklaşık bir yılı %24'lük bir faiz kalkanında koruma altında geçirdik.
Darbelere karşı koruma sağlayan faizdi.
Eğer faiz hızlı düşürülürse bu koruma kalkanı kalkar , benzer gidip gelmeler olmayabilir.
Önemli olan parabolik atak geldiğinde ne yapılacağıdır.
%55 dolarizasyon ile ivmesel bir atak geldiğinde bu ancak faiz ile durdurulabilir.
Durdurulmama gibi bir seçenek tercih edilirse TL para birimi olarak işlev göremeyebilir.
Tıpkı Arjantin ve Venezuella'da olduğu gibi.
Bu ülkeler ivmesel bir döviz atağına faiz ile cevap vermemeyi seçmiş ülkelerdir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Hepsini geçtim Atilla Yeşilada 1 yıl dolar dolar dedi bu hafta video atmış TL mevduata geçilir demis, bbht ye baktım 1 haftadır TL ye gevin cari fazla veriyoruz dolar ekime kadar artış olmaz yok borsa ralli yapacak hisse alın önerileri milleti varya ters zamanda 6.25 lerden yok faiz düşük deyip dolar aldır, git 5.60 dada sattir bunların Allah'ı kitabı dini imanı yok.
Zaten inşaat ve enerji sektörü batakda bankalara 350 milyar TL odenemeuen kredi var deniliyor ve tahsilat imkanida yok. Ne yapacak abi adamlar faiz verecekler diye komple sektörümü batiracaklar, 1 yıl iyi dayandılar bile.
Ben hala diyorum TL güvenilir binpara birimi Arjantin yada Venezüella gibi olma ihtimalimiz yok sadece dth larin çözülmesi için yukarıda bir seviye gelmeli sonrasında millet dolarını bozar evdi arabaydı harcamaydi halleder. Milletin absrttigi gibi dolar 10 20 30 öyle bir ihtimal yok bende. Maksimum 8.30 o bile belki büyük bir geri alimda sonra.
Ben aynı fikirde değilim. Bir deval olursa dövizler bozulmaz zira dövizlerin bozulabilmesi için vatandaşın dövizde istikrar olacağını görmesi lazım.
Deval'in Arjantin ve Venezuella gibi süreklilik kazanmaması için de mutlaka sıkı para politikası uygulanmalı. Bu da belki şu ankinden de yüksek bir faiz demek.
Dikkat edilirse 7.2'den döndüğünde zaten uzun süredir kademeli faiz arttırılıyordu %16.5-%18.5 ve %24 gibi
Bir de bu durumun faizin düşük olduğu ve arttırılmayacağı alternatifini düşünün. Hiç bir şansımız kalmaz.
Yani düşük faiz ortamında öyle 8'den falan dönmez .Bir yerlerden dönecekse o dönme noktası faiz ile dengelendiği nokta olur.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri