Sayfa 37/999 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

• Sepet kur 6 yıldan uzun bir süredir 50 haftalık üssel ortalamasına basarak yükseliyor. Ben buna "Batı ekseninden kopuş trendi" diyorum. Şu anda ortalamanın sadece %2 yukarısındayız.
    • Dolar/TL ne zaman 5,50'lere inecek olsa bir şekilde zıplatılıyor (MB başkanı kovuluyor, faiz karşıtı açıklamalar yapılıyor vb.). Nihai amaç kuru belli bir bölgeye <1.5% günlük volatiliteyle hapsetmekse, swing trade ile kaldıraçlı piyasadan tırtıklamak mantıklı olabilir.
    • 425 baz puan faiz indirimi carry trade iştahını azaltır ancak bitirmez diye düşünüyorum.
    • Altının onsu 20 günlük ortalamasına basarak yükseliyor, bu yüzden azar azar gram altın toplamıştım. 20 günlük kırılırsa hemen paçal olayına girmem, belki hem xauusd hem usdtry aynı periyotta geriler ve çok kelepir fiyat gelir.
    • Takibimdeki enstrümanların hangi zamanda hangi fiyat seviyesinde olacağını kestirmek yerine olası her fiyat seviyesine göre planlar yapıyorum ve bu da rahatlık sağlıyor.
    • Bu aralar Yunanistan'ın nasıl finansal dalavereler çevirip sonra batışa sürüklendiğiyle ilgili makaleleri okuyorum (Üzerinden 10 yıl geçmiş, hafızaları yenilemek lazım).
    1) Goldman Sachs başta olmak üzere bazı bankalar Yunan hükümetine "yükümlülüklerin ötelenebilmesi adına" kompleks türev ürünler teklif ediyorlar. Kabul ediliyor.
    2) Swaplar hayali kurlar üzerinden yapılmaya başlanarak kredi miktarları büyütülüyor.
    3) Yapılan işlemler türev ürünler hakkında sıkı bir denetim mekanizması olmadığı için çoğu rapor/istatistikte bile yer almıyor.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

1.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Tinaz,

Kanada hisselerini Türkiye'deki bir aracı kurum üzerinden mi alıyorsunuz yoksa yabancı bir kurum üzerinden mi? Yabancı bir kurum üzerinden ise hangisi olduğunu, alım-satım komisyonu, saklama-hesap işletim-bakım vb adlar altında alınan masraflar vb konularda lütfen bilgi paylaşabilir misiniz.
    1. Yabancı bir kurum üzerinden alıp satıyorum.Kanada vatandaşlığım var.
    2. Yabancı kurum www.td.com/ca
    3. Her emirde 9.99 cad komisyon alıyor, CAD/TRY 4.3076 ( bugün )
    4. Hesap işletim ücreti vb. bir masraf yok, yabancı yatırımcılar ve USD vatandaşları için, kar payı ödemelerinde witholding tax var.
    5. Credit Card faizi %16, her nakit çektiğinizde ayrıca 10 cad. masraf alıyor. Bunu yazmamın nedeni, seçtiğiniz bir hisse olmadık yerlere inerse, fırsatı kaçırmamak için, 10.000 cad limitle, yatırım hesabına nakit koyma imkanı veriyor.
    6. İnanılmaz al/sat imkanları veriyor. Yukarda yazdım, bizim insanımıza bu imkanlar verilse, mucizeler yaratacaktır.
    7. Yatırım kazancınız, yıllık asgari geçim standardı muafiyetini aşarsa kazanç vergisi veriyorsunuz, her yıl 30 Nisan'a kadar.
    8. Kazancınız olmasa bile her yıl, İncome Tax Return yapmak zorundasınız, bir muhasebeciniz oluyor 50 cad'ye yapıyor. Çoğu kişi PC üzerinden kendi yapıyor.
    9. TSX'de tam sayıyı bilmiyorum ama 4.000 in üstünde şirket var, TSX'in toplam büyüklüğü DJ'un % 3 ( yüzde üçü)
    10. Göreceli olarak riskler, (benim 1991 den bu yana deneyimime göre) ABD den ve AB den çok daha düşük.
    11. Canada'nın nüfusu 35 Milyon civarında, çok net bilmiyorum, ABD nüfusu 327.2 Milyon ( 2018 )
    12. Canada nüfusunun demografik yapısı hayli ilginç, 65 yaş üstü vatandaş sayısı, 0-15 yas grubundan daha fazla.

2. TD'nin açılımı Toronto Dominion Bank dır. ABD'deki arkadaşlar ABD Bankası diye düşünmüşler, bunun nedeni TD'nin ABD'de çok yaygın şube ağı olması.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    • Sepet kur 6 yıldan uzun bir süredir 50 haftalık üssel ortalamasına basarak yükseliyor. Ben buna "Batı ekseninden kopuş trendi" diyorum. Şu anda ortalamanın sadece %2 yukarısındayız.
    • Dolar/TL ne zaman 5,50'lere inecek olsa bir şekilde zıplatılıyor (MB başkanı kovuluyor, faiz karşıtı açıklamalar yapılıyor vb.). Nihai amaç kuru belli bir bölgeye <1.5% günlük volatiliteyle hapsetmekse, swing trade ile kaldıraçlı piyasadan tırtıklamak mantıklı olabilir.
    • 425 baz puan faiz indirimi carry trade iştahını azaltır ancak bitirmez diye düşünüyorum.
    • Altının onsu 20 günlük ortalamasına basarak yükseliyor, bu yüzden azar azar gram altın toplamıştım. 20 günlük kırılırsa hemen paçal olayına girmem, belki hem xauusd hem usdtry aynı periyotta geriler ve çok kelepir fiyat gelir.
    • Takibimdeki enstrümanların hangi zamanda hangi fiyat seviyesinde olacağını kestirmek yerine olası her fiyat seviyesine göre planlar yapıyorum ve bu da rahatlık sağlıyor.
    • Bu aralar Yunanistan'ın nasıl finansal dalavereler çevirip sonra batışa sürüklendiğiyle ilgili makaleleri okuyorum (Üzerinden 10 yıl geçmiş, hafızaları yenilemek lazım).
    1) Goldman Sachs başta olmak üzere bazı bankalar Yunan hükümetine "yükümlülüklerin ötelenebilmesi adına" kompleks türev ürünler teklif ediyorlar. Kabul ediliyor.
    2) Swaplar hayali kurlar üzerinden yapılmaya başlanarak kredi miktarları büyütülüyor.
    3) Yapılan işlemler türev ürünler hakkında sıkı bir denetim mekanizması olmadığı için çoğu rapor/istatistikte bile yer almıyor.
    Goldman sachs te calisan bir yunanlinin yunanistandaki baglantilari sayesinde olusuvermis bir borclanma

Nasil ayyuka cikiyor? Yunan merkez bankasimi hazinemi calisan en alt seviyede bir muhasebecinin bu rakamlar kagitlar nedir diyip deselemesi sonucu ortaya cikiyor

TCMB de boyle eleman cikar insallah

4. gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, şahsi düşüncelerim hayali çalışmalarımdır. Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim. Trade at your own risk

Dün semt pazarımız vardı. Türk liramız cok degerlenmiş görmek beni koltuklarımı kabarttı her kurusumuzun bir degeri var. kiraz 4.99 kavun 4.99
    barbunya 7.99 birde oyle bir yazmıslar ki 7 tl olarak goruyon yaklasınca 99 lar kendını gosteriyor. Nedense dun pazarda surıyeli azdı....ordan kasaba gectım. önceden hep bellı bır markayı satardı . neden baska marka satmayı basladınız dıye sordum. kaliteyı bozdular ıyı kalıtelıler yurtdısına kotulerını ıc tuketıme.

6.  Alıntı Originally Posted by altınorta Yazıyı Oku
    Tarımda devrimi de yaptık hamd olsun. Tarım bir milli güvenlik meselesidir. Savunma sanayiinde dışa bağimlılık ne kadar tehlikeli ise tarımda aynıdır.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    TTRAK diplerde

Sayfa 37/999 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •