En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Üstat ihracatçıya değilde içerde maliyeti döviz ile alakalı olan firmalar rahatlar.
En büyük örneği bugünlerde migros, adamların döviz maliyetli ciddi borçları vardı dolar düştüğünden beri hisse rallide keza telekom aynı, thy için ben hala girdileri dövizle diyorum ancak hedge ediyorlar dendide bizim bademlerin en sevmediği şeydir hedge etmek. Yani genel ihracatçıya olmasa bile bist 30daki bayaa bir hisseye pozitif etkisi olur bu döviz baskılamanın.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
ben de o zaman bu başlıkta çok yazardım, 3.55 gibi bir maliyetim vardı, hiç endisem yoktu, çıkışta sata sata 4.2 lira civarında bitirmiştim hepsini. sonra yedi liraya gidişini izledim boş ellerle. bir daha aynı travmayı yasamayacagim. altı liralardan giriş yaptım geçen sene, borsacı taktikleriyle maliyet düşürmeye devam, pozisyonum kalıcı, bozacak dolarım yok, gelişmeleri sadece maliyetimi düşürebilmek için takip ediyorum. kademeli alım ve alsatla maliyet düşürmece.. elimde patlayan yüksek maliyetli dolarlari da eurobonda aktariyorum.
merkez bankasını şunu bunu takiple yorulmayın, kurun seviyesine bakın, ekonomiye (şimdiki ve yakın gelecekteki) bakın, uyumsuzluk görüyorsanız ona göre davranin.
Viopta 1 kontrat 1000 dolar buyuklugunde pozisyon demek. 1 kontrat icin 400 tl gibi (tam bilmiyorum) teminat gerekiyor. Tabi teminata 10.000 tl yatirip (bu hesap da tl faizi kazaniyor) 1-25 kontrat alabilirsin. Yani 25000 dolara kadar pozisyon.
Tavsiyem 3:1 kaldiraci gecmemeniz uzun vade icin. Yani 10.000 tl teminat ile 5 kontrat gibi.
hem borsayı gömüyorlar hem doları ayu bayramı
Yer İmleri