En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Üstat ihracatçýya deðilde içerde maliyeti döviz ile alakalý olan firmalar rahatlar.
En büyük örneði bugünlerde migros, adamlarýn döviz maliyetli ciddi borçlarý vardý dolar düþtüðünden beri hisse rallide keza telekom ayný, thy için ben hala girdileri dövizle diyorum ancak hedge ediyorlar dendide bizim bademlerin en sevmediði þeydir hedge etmek. Yani genel ihracatçýya olmasa bile bist 30daki bayaa bir hisseye pozitif etkisi olur bu döviz baskýlamanýn.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
ben de o zaman bu baþlýkta çok yazardým, 3.55 gibi bir maliyetim vardý, hiç endisem yoktu, çýkýþta sata sata 4.2 lira civarýnda bitirmiþtim hepsini. sonra yedi liraya gidiþini izledim boþ ellerle. bir daha ayný travmayý yasamayacagim. altý liralardan giriþ yaptým geçen sene, borsacý taktikleriyle maliyet düþürmeye devam, pozisyonum kalýcý, bozacak dolarým yok, geliþmeleri sadece maliyetimi düþürebilmek için takip ediyorum. kademeli alým ve alsatla maliyet düþürmece.. elimde patlayan yüksek maliyetli dolarlari da eurobonda aktariyorum.
merkez bankasýný þunu bunu takiple yorulmayýn, kurun seviyesine bakýn, ekonomiye (þimdiki ve yakýn gelecekteki) bakýn, uyumsuzluk görüyorsanýz ona göre davranin.
Viopta 1 kontrat 1000 dolar buyuklugunde pozisyon demek. 1 kontrat icin 400 tl gibi (tam bilmiyorum) teminat gerekiyor. Tabi teminata 10.000 tl yatirip (bu hesap da tl faizi kazaniyor) 1-25 kontrat alabilirsin. Yani 25000 dolara kadar pozisyon.
Tavsiyem 3:1 kaldiraci gecmemeniz uzun vade icin. Yani 10.000 tl teminat ile 5 kontrat gibi.
hem borsayý gömüyorlar hem dolarý ayu bayramý
Yer Ýmleri