Sayfa 376/999 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 3,001 - 3,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. S400 Usd almak isteyen, dusmeyecek dusuncesinde olan kesim icin ; HAVUC gibi oldu

2. ciddi ciddi altin zamani geldigini dusunuyorum..daha once de yazmistim..2011 de 1 kg altini 60 binden alip 110 a satarak ev almisitm..
    en son o donem su an ki hareketleri yapiyordu
    az once gozumun onunde 10 ons artti cat diye..
    2011 de 100-150 lik hareketler oluyordu..

ama su an forumun % 90 i full dolares oldugundan hepimiz bakakaliyoruz duruma..

3. 5.4854 yesil gordum

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    ciddi ciddi altin zamani geldigini dusunuyorum..daha once de yazmistim..2011 de 1 kg altini 60 binden alip 110 a satarak ev almisitm..
    en son o donem su an ki hareketleri yapiyordu
    az once gozumun onunde 10 ons artti cat diye..
    2011 de 100-150 lik hareketler oluyordu..

ama su an forumun % 90 i full dolares oldugundan hepimiz bakakaliyoruz duruma..
    Birkaç yerde yazmıştım, bence iyi olarak kabul edilebilecek portföy %40 döviz, %35 altın, %25 gümüş. Ben bu oranda gidiyorum.
    Trollere

Trollere gelince, döviz düşecek algısı oluşturmaya çalışacağınıza basın shortu, ekstreyi de koyun şuraya. Yapamıyorsanız ..........................

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Şu Dth ' lere çökme işini anlayamıyorum. Mehmet Bey 'in eşinde 200 dolar. Mehmet Bey hergün döviz bürosunda dolar satıyor ama o 200 dolar da yerinde duruyor.

Yani ülkede olan para miktarı belli değil mi ? Kalem kalem nerde ne kadar olduğu bilinmiyor mu yani . Millet demiyor mu etin belli butun belli hayırdır, sen ne iş ; diye.

Yok bunu dünyadan gizleyebiliyorsak o Dth leri üç beş defa da satarız. Hele İran gün aşırı 10 milyar dolar satsın dursun o halde .

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Bir de bu satılan dolar ne kadardır sizce ? Uzun zamandır satıştan bahsediliyor, bu film kaç milyarla dönüyor acaba ?

Katar 'ın yahut Londra 'nın al , derdini gör diyecebilecegi bir meblağ mı?

8. Sevgili rxpu bir pencereye bakarken çerçevesini mi, camı mı içerisindekini mi, dışarısı mı, manzarayı mı görmeyi t,ercih edersin....yada her birini ayrı görmeyimi...
    Son 10 ayda az yol ilerledin yada yavaşladın diyelim...
    Saygılar bol kazançlar
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çakalav ana sorun şu doların yönünü (düşü ya da yükseliş) bazı forumdaşlar bir inanç şeklinde destekliyorlar.

Bu meret düşer de çıkar da. Bugüne kadar da kimse zamanını ve şiddetini tutturamamıştır.

Ancak istatistiki olarak bir gerçek var Dolarda yükselişin kaçınılmaz olarak yükseldiği ihtimal keskin düşüşlerden sonraki ihtimaldir.

Dolar 6.5TL'nin üzerindeyken yükselişin kaçınılmaz olma ihtimali ile şimdiki bir midir?. Tabii ki şimdiki çok daha yüksektir.

Buradaki tek soru işareti Türkiye dışı etkkenlerin FED ve ECB gibi 2 dev golyatın istem dışı salvolarıdır. Bu salvolar o kadar büyüktür ki Türkiye ne yaparsa yapsın şu aralar doları yükseltebilmeyi tüm olumsuz verilere rağmen pek başaramamaktadır.

Ama bunun sebebi kesinlikle 2 büyük golyatın salvolarıdır. Bir salvoda belki 1-2 gün içinde Türkiye'nin toplam dış borcu kadar para sallandığı an artık orada insanlar golyatların etrafındaki küçük filikalarla ilgilenmezler. Herkez golyatın hareketlerine bakar.

O nedenle eğer dolar 5'in altına inecekse bu 2 büyük devin ve hatta yanlarında Samurai ve Çin piyasasının birbirlerine karşı pozisyon almaya başlamalarıyla olacak diye tahmin ediyorum.

Buradaki sorun ne?. Sorun şu : başkasının eldiveni ile kartopu oynanmaz.

Sayfa 376/999 İlkİlk ... 276326366374375376377378386426476876 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •