sermaye kontrolü mü.??. ihracatciyiz demistik.. TL ihraç ediyoruz
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya hocam bayram bayram güldürdünüz Allah da sizi güldürsün...
Bak hocam,insanlar geçinmek için birinin yanında veya bir kurumda çalışır veya esnaflık yapar,veya ticaretle uğraşır,kazançlarından geçimlerini sağlayacak kadar olanını ayırdıktan sonra,kalan miktarı,''ülkemizde tamamı yasal olan''yatırım araçlarından biriyle değerlendirerek olası enflasyon etkilerinden korunmaya çalışır,bunlar basitçe:faiz,altın,gümüş ve döviz alımıdır,insanların vergisini verdikleri kazançlarıyla yaptıkları yatırım kimseyi ilgilendirmez,üstte Bora Bey in dediği gibi hepimiz ihracatçıyız bu başlıkta...![]()
Benim için zerre problem yok.
Ben hayali bir kazançla, hayali bir para alınıyor, bunun fiyatı da hayali bir şekilde belirleniyor demek istedim.
Cahilliğime verin , topiği derhal terk ediyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
Herkes mutlu olsun.
Askeri darbeler genlerimize işlemiş, beynimizdeki o küçük jandarmayı bir türlü terhis edemedik.
işin acısı, her kanalda bir emekli general ekonomi anlatıyor.
Sanki Cumhuriyeti mollaya onlar teslim etmemiş gibi.
Yurt içinde gördüğümüz tüm DTH dar değil geniş para arzının içinde.
Bu da aslında şu demek :
Bu dövizi kısmen ihracatçılar ama cari açık verdiğimizi de hesaba katarsak aslında *döviz kredileri* yaratıyor.
Bu detayı gözden kaçırmayanlar içi aslında bu son derece vahim bir durum.
Evet yatırım yapılan para belki hayali değil ama döviz kredilerinin iteratif döngüsü sonucu oluşan bir yan ürün.
Hayali değil ama gerçek te değil. Yani çok büyük oranda *FED kaynaklı değil*.
Endojen.
Latince: Probate spiritus si ex deo sunt , (Ruhun Tanrı'dan gelip gelmediğini sına)
(akademik detaylar için anahtar kelime , google araması : endogenous money )
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri