Sayfa 422/999 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522922 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 3,369 - 3,376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Örneğin ben bir siyasi tarafından bir kamu işine (görevine) diyelim karı koca olarak sokulmuş olsak.Her ay 5000 TL tasarruf ederek yılda 60000 TL tasarruf edebilirdik.

Ve bu parayla USD veya JPY alabilirdik.

Bu nedir şimdi. Nasıl yani...

Karışık işler.

Demek istediğim iş kontrolden çıkarsa kamu otoritesi gereken her şeyi yapabilir. (Masaya tekme)

Efektif döviz yakalananlara da işlem yapılabilir. Derim.
    .
    .
    masaya tekme herhalde kaba güç oluyor. ipsaladan öte kimsenin şeyinde olmaz,100 sene ceza keserler.

2.  Alıntı Originally Posted by altivec Yazıyı Oku
    1) türkçe öğrenmelerini sağlayın.
    2) işveren türkler ile iş arayan suriyelileri tanıştırın, eğitim almalarını sağlayın.
    3) çalışma izinlerilerinin kapsamlarını genişletin.
    4) suriye diploma ve akademik çalışmalarının, türkiye'de kabul görme kapsamlarını artırın.
    5) suriyeli kadın mülteciler için işe ulaşımı kolaylaştırın
    Bu maddeler sağlanamaz
    Onları ya tarlada tarımda hayvancılıkta istihdam edicen ya geri yolluycan çünki bizim rezervler erirken istepne tutamayiz
    Almanın bizden gurbetçi aldığı devir değil devir
    Uzulsekde vedalaşacaz o adamlarla
    Ben başka çıkış yolu göremiyom

3.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Örneğin ben bir siyasi tarafından bir kamu işine (görevine) diyelim karı koca olarak sokulmuş olsak.Her ay 5000 TL tasarruf ederek yılda 60000 TL tasarruf edebilirdik.

Ve bu parayla USD veya JPY alabilirdik.

Bu nedir şimdi. Nasıl yani...

Karışık işler.

Demek istediğim iş kontrolden çıkarsa kamu otoritesi gereken her şeyi yapabilir. (Masaya tekme)

Efektif döviz yakalananlara da işlem yapılabilir. Derim.
    .
    .
    sermaye kontrolü mü.??. ihracatciyiz demistik.. TL ihraç ediyoruz

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Ben de elimde olsa şöyle bir anket yapmak isterdim;

"DTH hesabınızdaki dövizi gerçekten ülkeye kazandırdınız mı yani bir mal veya hizmet ihraç ederek mi kazandınız, yoksa yoksa bankadan fiktif (yalandan, hayali, uydurma) olarak mı aldınız" diye sorardım.

Bunu gerçekten merak ediyorum.
    Ya hocam bayram bayram güldürdünüz Allah da sizi güldürsün...

Bak hocam,insanlar geçinmek için birinin yanında veya bir kurumda çalışır veya esnaflık yapar,veya ticaretle uğraşır,kazançlarından geçimlerini sağlayacak kadar olanını ayırdıktan sonra,kalan miktarı,''ülkemizde tamamı yasal olan''yatırım araçlarından biriyle değerlendirerek olası enflasyon etkilerinden korunmaya çalışır,bunlar basitçe:faiz,altın,gümüş ve döviz alımıdır,insanların vergisini verdikleri kazançlarıyla yaptıkları yatırım kimseyi ilgilendirmez,üstte Bora Bey in dediği gibi hepimiz ihracatçıyız bu başlıkta...

5. Benim için zerre problem yok.

Ben hayali bir kazançla, hayali bir para alınıyor, bunun fiyatı da hayali bir şekilde belirleniyor demek istedim.
    Cahilliğime verin , topiği derhal terk ediyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

Herkes mutlu olsun.

6. Askeri darbeler genlerimize işlemiş, beynimizdeki o küçük jandarmayı bir türlü terhis edemedik.

7. işin acısı, her kanalda bir emekli general ekonomi anlatıyor.

Sanki Cumhuriyeti mollaya onlar teslim etmemiş gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Benim için zerre problem yok.

Ben hayali bir kazançla, hayali bir para alınıyor, bunun fiyatı da hayali bir şekilde belirleniyor demek istedim.
    Cahilliğime verin , topiği derhal terk ediyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

Herkes mutlu olsun.
    Yurt içinde gördüğümüz tüm DTH dar değil geniş para arzının içinde.

Bu da aslında şu demek :

Bu dövizi kısmen ihracatçılar ama cari açık verdiğimizi de hesaba katarsak aslında *döviz kredileri* yaratıyor.

Bu detayı gözden kaçırmayanlar içi aslında bu son derece vahim bir durum.

Evet yatırım yapılan para belki hayali değil ama döviz kredilerinin iteratif döngüsü sonucu oluşan bir yan ürün.

Hayali değil ama gerçek te değil. Yani çok büyük oranda *FED kaynaklı değil*.

Endojen.

Latince: Probate spiritus si ex deo sunt , (Ruhun Tanrı'dan gelip gelmediğini sına)

(akademik detaylar için anahtar kelime , google araması : endogenous money )
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 422/999 İlkİlk ... 322372412420421422423424432472522922 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •