---- DEVEYE DİKEN İNSANA ....... YARANIR ----- Atasözünün doğruluğunu test ettim.
38 daireli apartmanda tek emekli ( yaşlı ) benim. Sokağımıza ve apartmanımıza doğalgaz yeni geldi. Müteahhit yönetici ve iki dairesi var. Isınma merkezi sistem ama mutfak - banyo da elektrikli ve tüplü sistem. Müteahhit 'e ( yöneticiye ) '' apt. na kolon hattı döşetelim, isteyen daireler mutfak ve banyo için gaz hattını kendisi yaptırır. Bunun için bir Kat malikleri toplantısı yap'' dediğimde ; '' Abiciğim, bu millete iyilik yaramaz. Uğraşırız, yaptırırız bir de iftiraya uğrarız '' dedi. Ben , anadolunun saf insanı olarak '' Olur mu öyle şey, insanlar yoğun çalışıyor, ben ve sen de zaman çok.Armut.com ' a bir ilan verelim , teklifleri alalım, en uygun fiyat verene yaptıralım. Rahatlığı ve ekonomikliği gören komşular teşekkür ederler '' dedim. kendisi de - tamam abi sen hallet bana düşen neyse yaparım. dedi.
8 tane firma ile yüz yüze görüşerek 2 tanesini apt. da dairesine doğalgaz alacak olanlarla toplantı düzenleyerek fiyat kırdırmak ve şeffaf pazarlık istedim. Akşam 21 de toplandık. 23 komşu katıldı. Herkes sorularını, ödeme şartlarını ve özel istediği ( şofben markası gibi ) söyledi. Bireysel sözleşmeler hazırlandı. Tam dağılacak ken , dairesine doğalgaz istemeyen bir komşu '' Yahu bu kadar koşturmacayı, emeği, eforu bir çıkarın olmasa neden yapasın ? Sen dairen için para ödeyecekmisin yoksa komisyon olarak mı yapacaklar ? '' demesin mi. O anda bütün beynim uyuştu ve kontrolden çıktım. Yöneticinin neden bu işe soğuk baktığını anladım. Diğer insanlara dönerek '' hadi bu adam provakatör diyelim , siz neden tepki vermiyorsunuz, oysa ben zaten daireme doğalgaz bağlatmayacaktım, bunu çoğunuz biliyorsunuz '' dedim ve firmalara - bu insanlarla artık alakamın olmadığını, kendilerine daire başına 300 tl. fiyat kırdırdığım için özür dilediğimi, artık çekildiğimi- söyleyince çantalarını toplayarak gittiler.
Nankörlük artık çok yayılmış.
Yer İmleri