Sayfa 856/1001 İlkİlk ... 356756806846854855856857858866906956 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,841 - 6,848 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. arkadaşlar, son günlerde bu sayfayı okumakla yatırım konusunda kafamda pek çok şey değişti. başta admustafa kardeşim olmak üzere yaptığınız paylaşımlar bir görme engelli olarak bana ışık tuttu. bu vesileyle hepinize en içten teşekkür ve muhabbetlerimi sunarım. nasıl bir ışık hissettin diyecek olursanız da, öncelikle şunu anladım. her zaman ülkemizdeki fonların iyi yönetilmediği gibi bir düşüncem vardı. bu düşüncem her ne kadar değişmese de az da olsa güzel fonlar olduğunu ve bunları gözden kaçırmamam gerektiğini sizlerin sayenizde anladım. ikinci olarak ta bizler gibi amatör yatırımcıların tek başına hisseye girmektense uygun bir fon aracılığıyla bu kervana dahil olması gerektiğini anladım. aslında eskiden beri böyle düşünüyordum ama fonların iyi yönetlmediğini düşündüğümden hisseye girdiğim oluyordu. şimdi bakıyorum, yılbaşından bu yana endeks artıda olmasına rağmen bist30'da yer alan sağlam denilen aselsan, thy ve soda gibi hisseler sıkıntılı. bu tür işlemler yaparken borsanın yükselişinden faydalanmak bir yana, perişan dahi olabiliyoruz. fonlardaki getiriler, her ne kadar bire bir hisseler gibi olmasa da, en azından binbir zorlukla kazaıp tasarruf ettiğimiz çoluk çocuğumuzun rızkını da hiç etmemiş oluruz. herkese bol kazançlar dilerim.

2. arkadaşlar tefaşta tcd getirilerine baktığımda Son 3 Ay Getirisi %44,417922, Son 6 Ay Getirisi %27,155027, Son 1 Yıl Getirisi %47,734320 görünüyor. üç aylık getiri ile yıllık getiri arasında sadece üç puğan var. son üç aylık getiriyi çıkartıp geriya kalan 9 aya baktığımızda sadece 3 puanlık mı getiri oluyor? bu durumu bu şekilde mi okumalıyız merak ettim. bir de tcd'nin gpg gibi günlük açıklama yapan twitter sayfası var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TCD fiyat hareketlerine baktım yılbaşından 23 mayısa kadar değer kazancı hatta değer kaybı diyelim (-)%0.3747. 23 mayıstan günümüze kadar olan değer kazancı %44.1073. Ne olduysa 23 Mayıstan sonra olmuş öncesinde bu kadar agresif bir yapısı olmamış.
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    acaba yılbvaşı ile yükselişin başladığı mayıs ayı ortasına kadar ne getirmiş? buna bakabilir misiniz size zahmet
    Geçen gün paylaşmıştım sn.hayrani. GPG dışında tweeter paylaşımı yapan fon yok sanırım.

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Geçen gün paylaşmıştım sn.hayrani. GPG dışında tweeter paylaşımı yapan fon yok sanırım.
    23 mayısa kadar 5 ay sürünüp sonrasında roketlemesinin bir açıklaması olmalı ve ben bunu iletişim bilgilerini arayıp sormak istiyorum. gerçi o zaman bist100 83'lere gelip dip yapmış ama bu durum, bu sorunun cevabı olamaz. çünkü ocak ayında da 91'den 106'ya bist rallisi olmuştu. o zaman neden yerinde saymış? olur da işler ters gidip endeks 70 bine inerse bu fon nasıl hareket edebilir? o zaman da döviz ve altına mı yüklenecekler gibi soruları bir sorayım bakalım, nasıl bir cevap verecekler?

5. tcd bana göre biraz uzaktan seyredilmeli,2 yıllık karı 3 ayda vermiş(%44) ,sürekli böyle gidebileceğini sanmıyorum,gpg ve tcd ikilisinden gpg'de pozisyon artıracağım ben.

6. Bist 70 bine falan düşmez. Bi dusuremediler yıllarca 70 bine... bist şu anda bile çok ucuz ama bu fiyatlamanin da sebepleri var.

Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    tcd bana göre biraz uzaktan seyredilmeli,2 yıllık karı 3 ayda vermiş(%44) ,sürekli böyle gidebileceğini sanmıyorum,gpg ve tcd ikilisinden gpg'de pozisyon artıracağım ben.
    Tam tersi dusunuyorum
    P.tesi gpg den cikip tamamini tcd yapmayi dusunuyorum

8. GPG endeks yukselmediginde genelde ya eksi ya da yatay sembolik getiriyor. Eral bey'in biraz daha çalışması gerekiyor.

Sayfa 856/1001 İlkİlk ... 356756806846854855856857858866906956 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •