arkadaşlar, son günlerde bu sayfayı okumakla yatırım konusunda kafamda pek çok şey değişti. başta admustafa kardeşim olmak üzere yaptığınız paylaşımlar bir görme engelli olarak bana ışık tuttu. bu vesileyle hepinize en içten teşekkür ve muhabbetlerimi sunarım. nasıl bir ışık hissettin diyecek olursanız da, öncelikle şunu anladım. her zaman ülkemizdeki fonların iyi yönetilmediği gibi bir düşüncem vardı. bu düşüncem her ne kadar değişmese de az da olsa güzel fonlar olduğunu ve bunları gözden kaçırmamam gerektiğini sizlerin sayenizde anladım. ikinci olarak ta bizler gibi amatör yatırımcıların tek başına hisseye girmektense uygun bir fon aracılığıyla bu kervana dahil olması gerektiğini anladım. aslında eskiden beri böyle düşünüyordum ama fonların iyi yönetlmediğini düşündüğümden hisseye girdiğim oluyordu. şimdi bakıyorum, yılbaşından bu yana endeks artıda olmasına rağmen bist30'da yer alan sağlam denilen aselsan, thy ve soda gibi hisseler sıkıntılı. bu tür işlemler yaparken borsanın yükselişinden faydalanmak bir yana, perişan dahi olabiliyoruz. fonlardaki getiriler, her ne kadar bire bir hisseler gibi olmasa da, en azından binbir zorlukla kazaıp tasarruf ettiğimiz çoluk çocuğumuzun rızkını da hiç etmemiş oluruz. herkese bol kazançlar dilerim.
Yer İmleri