Originally Posted by
hayrani
aslýnda haklýsýnýz. ben bu noktada kendimce þöyle bir sýtratejide karar kýldým: öncelikle sermayemin dörtte biriyle bu gün ilk alýmý yaptým. yarýndan sonra geliþmeleri takip edeceðim. þu ortamda genel olarak borsanýn en azýndan 90 bine kadar gerileyebileceðini dillendirenler var. þöyle ortamý gözlemleyip özellikle borsanýn düþüþlerinde fonumuzun saðlayacaðý performansý takip edeceðim. beklendiði gibi düþüþler olacak olursa acaba borsa kadar olmasa da fonumuzda ne ölçüde düþüþler olmuþ ya da olmamýþ? bunlarý biraz daha takip ederek fon alýþ maliyetimde olasý zararlarda biraz daha alým yapayým ve kafam, daha rahat olsun. buna biraz daha defansif olmak ta diyebiliriz. böyle davranmakla hata da yapýyor olabilirim ayrý mesele. çünkü 2018'de borsa yüzde 20 üzeri kaybettirdiði halde kazandýran hisse fonlar da olmuþ. mesela bi ara yine telefonla görüþtüðüm azimut portföyden de bu tür bilgi almýþtým. 2018'de borsa yüzde 20 üzeri düþmüþken bizim fonumuz yüzde 24 deðer kazandý demiþlerdi bana. bu noktada siz ve diðer arkadaþlar geçen yýlýn hisse fon getirilerine bir baksanýz çok güzel olur. ben biraz uðraþtým ama belki de ekran okuyucunun yetersiz kalmasýndan olabilir, bir türlü bu bilgiyi bulamadým, teþekkürler.
Yer Ýmleri