Sayfa 898/1001 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Yarın TEFAS'ta göreceğiniz fiyattan çarşamba günü 14 den sonra hesapta olacak
    Tsklr ustadim

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Tsklr ustadim
    GPG hepsini mi sattınız üstad ?

Alıntı Originally Posted by Blackhawk48 Yazıyı Oku
    GPG hepsini mi sattınız üstad ?
    Evet ustadim hepsini ciktim geleni tcd yapacagim
    Sanirim bu hafta yuzde yuz tcd ye gecerim

4.  Alıntı Originally Posted by Blackhawk48 Yazıyı Oku
    Sn hayrani, emekleriniz takdire şayan gerçekten, Umarım bunun karşılığını fazlasıyla alırsınız. Vermiş olduğunuz bilgiler için tekrar teşekkür ederim
    inşallah ghep birlikte kazanırız. bu sayfadan çok şey öğrendim. bu yüzden en büyük dileğim, hepimizin kazanıp mutlu olması.

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Evet ustadim hepsini ciktim geleni tcd yapacagim
    Sanirim bu hafta yuzde yuz tcd ye gecerim
    Hayırlısı olsun, gerçek bir babayiğit işte. Cesaretiniz için tebrikler üstad

6.  Alıntı Originally Posted by Blackhawk48 Yazıyı Oku
    Hayırlısı olsun, gerçek bir babayiğit işte. Cesaretiniz için tebrikler üstad
    tebrikler ve bol kazançlar dilerim.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    aslında haklısınız. ben bu noktada kendimce şöyle bir sıtratejide karar kıldım: öncelikle sermayemin dörtte biriyle bu gün ilk alımı yaptım. yarından sonra gelişmeleri takip edeceğim. şu ortamda genel olarak borsanın en azından 90 bine kadar gerileyebileceğini dillendirenler var. şöyle ortamı gözlemleyip özellikle borsanın düşüşlerinde fonumuzun sağlayacağı performansı takip edeceğim. beklendiği gibi düşüşler olacak olursa acaba borsa kadar olmasa da fonumuzda ne ölçüde düşüşler olmuş ya da olmamış? bunları biraz daha takip ederek fon alış maliyetimde olası zararlarda biraz daha alım yapayım ve kafam, daha rahat olsun. buna biraz daha defansif olmak ta diyebiliriz. böyle davranmakla hata da yapıyor olabilirim ayrı mesele. çünkü 2018'de borsa yüzde 20 üzeri kaybettirdiği halde kazandıran hisse fonlar da olmuş. mesela bi ara yine telefonla görüştüğüm azimut portföyden de bu tür bilgi almıştım. 2018'de borsa yüzde 20 üzeri düşmüşken bizim fonumuz yüzde 24 değer kazandı demişlerdi bana. bu noktada siz ve diğer arkadaşlar geçen yılın hisse fon getirilerine bir baksanız çok güzel olur. ben biraz uğraştım ama belki de ekran okuyucunun yetersiz kalmasından olabilir, bir türlü bu bilgiyi bulamadım, teşekkürler.
    GL1 hisse fonlar arasında yıllık getiride ilk sırada olan bir fon uzun zamandır takibimde hatta elimdeki hisseleri satıp sadece bu fonu mu bulundursam diyerek düşünmedim değil. GSP kodlu fonlarıda var oda ocak ve temmuz ayında yılda iki kez fon içerisinde birikmiş temettüleri ödüyor. Temmetü düzeltmesi yapılmış grafiği olsa çok daha iyi incelenebilir. Ama GL1 BIST üzeri performans sergileyen bir fon. TCD'ye yakın getirisi var ve sıfır stopaj olması ile TCD önüne geçiyor bence.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    GL1 hisse fonlar arasında yıllık getiride ilk sırada olan bir fon uzun zamandır takibimde hatta elimdeki hisseleri satıp sadece bu fonu mu bulundursam diyerek düşünmedim değil. GSP kodlu fonlarıda var oda ocak ve temmuz ayında yılda iki kez fon içerisinde birikmiş temettüleri ödüyor. Temmetü düzeltmesi yapılmış grafiği olsa çok daha iyi incelenebilir. Ama GL1 BIST üzeri performans sergileyen bir fon. TCD'ye yakın getirisi var ve sıfır stopaj olması ile TCD önüne geçiyor bence.
    açık konuşmak gerekirse bizler hisse işini tek başımıza yönetemiyoruz. aselsan, thy ve soda gibi yıllarca sağlam denilen hisselerin halleri ortada. gl1 açıklamalarında da fonun daha çok borsada ucuz kalmış ve geleceğe dönük beklentilerle pirim potansiyeli olan iskontolu hisselere yatırım yaptığı söyleniyor. bu tür enstromanları da bir şekilde denememiz lazım. bir de bu işlerin en güzel tarafı şu, yanlış hisseye girip borsa yükselirken dahi ah vah çekme riski barken bizler, fonlar aracılığıyla paramızı uzman ellere teslim edip bir nevi: "siz benim paramı yönetin" demiş oluyoruz. belki tek başına hisse kadar kazanmıyoruz ama borsa yükselirken de aselsan gibi sağlam denilen hisselerde yüzde 10 onbeş kaybedip saç baş yolma tehlikesinden kurtuluyoruz. paramızı uzman ellere verdiğimizden kafamızın rahat etmesi de bence dünyalara değer. varsın biraz az olsun, ama mevduat vs.'den daha güzel ve bizi mutlu edecek bir kazanç olsun yeter.

Sayfa 898/1001 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •