Sayfa 83/172 İlkİlk ... 3373818283848593133 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 657 - 664 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

1. Bende bu işin olasılık ve istatistik üzerine kurulması gerektiğini düşünenlerdenim.

Piyasanın dinamik ve oldukça karmaşık yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Piyasa ile ilgili bir takım gerçekler var nedir bunlar.

- Piyasa çok uzun süre (uzunluğu tartışılır) yatay kalamaz aynı bandda kalamaz.
    - Sürekli trend olamaz.
    - Sürekli düşen ya da sürekli yükselen bir piyasa olamaz.
    - Sürekli çok sert hareketler olamaz.

Zaman zaman yukarıdaki temel hareketler olur ne sırayla ve ne uzunlukta/büyüklükte olacağını kestirmek imkansızdır burada sürekli belirli patternleri kovalayan algoritmaların doğru kurgulandıysa eğer, kazanma olasılığı yükselecektir.

Doğru algoritma nasıl olmalı en önemli ve en zor soru. ama temel özellikleri yüksek ihtimalle oluşabilecek patternleri kendi hedefleri doğrultusunda affetmeden kar hanesine yazabilmesi lazım diğer taraftan zayıf oldukları bölgeleri min. zararla geçebilmeleri lazım. Basitçe böyle ama nasıl olacak bunun için sadece iyi bir algoritma değil iyi birde sermaye yönetimi gerekli. hatta history takip eden algoritmalar olması gerekli.

Şöyle bir benzetim yapılabilir bence. Mesela yazı tura atma olayında kazanma şansı %50 dir. her zaman %50 olacaktır. Diyelimki yazı tura atmaya başladınız 1. yazı, 2. yazı, 3. yazı, 4. yazı, 5. yazı geldi vs. uzadıkça turanın gelme olasılığı artacaktır. Bağımsız olaylar olduğu için reelde % 50 ihtimal değişmeyecektir fakat sonsuza kadar yazı gelme ihtimalide sıfırdır. Süre uzadıkça sürekli yazı geldiği için toplam gerçekleşen olaydaki gelen tura yüzdesi azalmış olacak (%30 %40 vs. ) ve % 50 ye yakınsama eğiliminde olacaktır. Bir nevi tura gelme olasılığı artacaktır diye düşünülebilir. (Tabi buradada bir paradoks var.)

Ki borsa bağımlı bir olaydır benzer şekilde düşünülürse bir pattern grubunun gerçekleşmesi azalmısşa yakın zamanda gerçekleşme ihtimali artacaktır denilebilir. Basitçe düşünülürse mesela son 1 2 ay da sağlam trend olmamış ise trend yaklaşıyor diye herkes düşünmeye beklemeye başlıyor.

Bence anahtar olasılık üzerine iyi kurgulanmış birden fazla algoritma, birden fazla enstrüman ve iyi para yönetimi.

2. 35 tek cift yonde 70 kullaniyorum ideale 35 girdiginizde

Otomatik olarak bu sekilde hesaplar
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Merhabalar -

Bazı paylarda (özellikle BIST30'a dahil olan ve future contract'leri işlem görenler) bazı kurumlar alışa geçtiğinde yükseliş, satışa geçtiğinde de düşüş oluyor... Biliyorsunuz. Örneğin BAML'in alıcı piyasasında 10 kademe, 15 kademe yukarı yönlü oynama, satışa geçtiğinde ise aynı şekilde düşüş olabiliyor. Bunun üzerine bir algoritma yapılamaz mı? Piyasayı önceden yakalamak adına değil, kısa ve günlük trendlerde pozisyon açıp kapatmak için. Algoritmada örnek olarak 5 kademe üstüne satış yazılabilir (trendin sonuna kadar beklemeden), veya bir sistem geliştirilebilir.

Sadece bir mantık testine tabi tutmak adına sizlerle paylaşmak istedim.

4.  Alıntı Originally Posted by Esq.CM Yazıyı Oku
    Merhabalar -

Bazı paylarda (özellikle BIST30'a dahil olan ve future contract'leri işlem görenler) bazı kurumlar alışa geçtiğinde yükseliş, satışa geçtiğinde de düşüş oluyor... Biliyorsunuz. Örneğin BAML'in alıcı piyasasında 10 kademe, 15 kademe yukarı yönlü oynama, satışa geçtiğinde ise aynı şekilde düşüş olabiliyor. Bunun üzerine bir algoritma yapılamaz mı? Piyasayı önceden yakalamak adına değil, kısa ve günlük trendlerde pozisyon açıp kapatmak için. Algoritmada örnek olarak 5 kademe üstüne satış yazılabilir (trendin sonuna kadar beklemeden), veya bir sistem geliştirilebilir.

Sadece bir mantık testine tabi tutmak adına sizlerle paylaşmak istedim.
    Yapilir idealgo yeni guncellemelerine buna benzer bir sistem yerlestirecek bunun disinda kodlanadabilir tabi
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Yapilir idealgo yeni guncellemelerine buna benzer bir sistem yerlestirecek bunun disinda kodlanadabilir tabi
    ek olarak bu durumlar için kademeye emir yazma ve sonrasında iyileştirme/iptal gibi senaryoları yönetebilmemiz lazım.

Bunun önü açılsa çığır atlarız kanımca..

6. Eylül ayı ile birlikte maalesef işlem yapamıyorum, İzmir'de yıllık izindeyim ve plaj, gezi vs derken bilgisayar başında olamıyorum, kaldığım evde internet yok, telden evdeki bilgisayarı bağlayabilirim ama bu kez telefonu yanıma almamam gerek Bu haftayı işlemsiz geçireceğim. Server kiralama işine de şimdiye kadar girmedim. Aksine Robot da iki günde 10 işlemde %60 karlı işlem oranıyla toplam 2.675 puan toplamış gözüküyor (kayma, komisyon düşülmeden). İyi bir Eylül başlangıcı yapmış Robot. 9 Eylülde işlemlere başlarım artık. Sistem, optimizasyon vs iyi midir kötü müdür konularında en iyi cevabı gelecekte işlem sonuçlarımla verebilirim diye düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by HALİL KALKAN Yazıyı Oku
    Eylül ayı ile birlikte maalesef işlem yapamıyorum, İzmir'de yıllık izindeyim ve plaj, gezi vs derken bilgisayar başında olamıyorum, kaldığım evde internet yok, telden evdeki bilgisayarı bağlayabilirim ama bu kez telefonu yanıma almamam gerek Bu haftayı işlemsiz geçireceğim. Server kiralama işine de şimdiye kadar girmedim. Aksine Robot da iki günde 10 işlemde %60 karlı işlem oranıyla toplam 2.675 puan toplamış gözüküyor (kayma, komisyon düşülmeden). İyi bir Eylül başlangıcı yapmış Robot. 9 Eylülde işlemlere başlarım artık. Sistem, optimizasyon vs iyi midir kötü müdür konularında en iyi cevabı gelecekte işlem sonuçlarımla verebilirim diye düşünüyorum.
    Optimizasyonla ilgili neye cevap vereceksiniz ?

Optimize bir sistem iyi degildir sonucuna mi varacaksiniz mesela
    Ancak butun sistemler optimize edilsin veya edilmesin optimizasyona girer bunun turleri var. Getiri egrisini ootimize etmek max dd yi optimize etmek islem basi kari optimize etmek vesaire vesaire.

Bir video ile anlatayim bu isi

8. Erhan aynen katılıyorum sana, her sistem belirli ölçülerde zaten optimize içerir. Önemli olan kazançlı ekstrelerdir, eğer böyle bir sonuca ulaşabilirsem hiç değilse kendi adıma sistemlerin başarısı ispatlanmış olacaktır, tabi aynı zamanda optimize içeren bir sistem başarıya ulaştığı için optimizasyonun da olağan ve gerekli olduğunu kendi içimde kabul etmiş olacağım. Burada yazdıklarım asla birilerine cevap niteliği taşımamaktadır, kendi sorduğum sorulara veya genel kabul görmüş sorulara kendimce verdiğim cevaplardır.

Sayfa 83/172 İlkİlk ... 3373818283848593133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •